31 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Izzy Gerstenbluth gaat met pensioen


Willemstad – Arts en epidemioloog Izzy Gerstenbluth gaat dit jaar met pensioen. Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) is ‘de procedure gestart om de vacature in te vullen’. De werving van kandidaten gebeurt op Curaçao zelf, maar ook in Nederland.

Dat laat Sharlon Melfor, secretaris-generaal (SG) van het ministerie, aan het Antilliaans Dagblad weten. Melfor benadrukt dat het een open sollicitatieprocedure is. ,,We hebben niemand in gedachten”, antwoord hij desgevraagd. Verdere details kan de SG in verband met de privacy niet geven.

Izzy Gerstenbluth was de afgelopen jaren hét gezicht van het coronabeleid op Curaçao. ‘Dokter Izzy’, zoals hij onder de bevolking ook wel bekend staat, was tijdens de pieken van de crisis soms meerdere keren per week aanwezig bij persconferenties om geduldig uit te leggen wat de stand van zaken was en waarom bepaalde maatregelen nodig waren. Daarnaast gaf hij in meerdere talen uitleg over het coronavirus, de varianten en de ziekte Covid-19, onder andere in filmpjes op Facebook.

Op 4 mei dit jaar werd aan Gerstenbluth de prestigieuze Cola Debrotprijs uitgereikt. Daarmee kreeg hij officieel erkenning voor de vele wetenschappelijke publicaties die op zijn naam staan, onder andere op het gebied van infectieziektes en chronische aandoeningen.

De afdeling Epidemiologie & Onderzoek moet dus op zoek naar een opvolger voor de oude rot in het vak. Uit de vacature blijkt dat geïnteresseerden tot en met 27 juni kunnen solliciteren. Geschikte kandidaten moeten in ieder geval de WO-studie geneeskunde hebben voltooid, aangevuld met een afgeronde opleiding epidemiologie en bij voorkeur vijf jaar ervaring hebben.

,,Als afdelingshoofd en arts-epidemioloog geef je inzicht in (de ontwikkelingen van) de gezondheidstoestand van de bevolking door het opzetten, coördineren, uitvoeren en (inhoudelijk) aansturen van wetenschappelijke onderzoeken”, aldus een van de taken die in de vacature-advertentie worden genoemd. Daarnaast is de opvolger van Izzy Gerstenbluth verantwoordelijk voor het ‘gevraagd en ongevraagd adviseren van het ambtelijk en politiek topmanagement’. Het gaat dan bijvoorbeeld over de ontwikkeling en uitvoering van beleid en maatregelen die genomen moeten worden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...