27.4 C
Willemstad
• zondag 5 december 2021 03:40

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Groen licht extra ic-personeel

Regering keurt CMC-budget goed
30 ic-verpleegkundigen, 8 medisch specialisten

CMC ziekenhuis | Antilliaans Dagblad
Willemstad – De regering heeft de aangepaste begroting van het Curaçao Medical Center (CMC) in verband met de kosten voor extra ic-personeel goedgekeurd. Minister van Financiën Javier Silvania (MFK) heeft opdracht gegeven bijna twee miljoen gulden te betalen aan het ziekenhuis.

Dat heeft minister Silvania naar buiten gebracht via berichten op zijn Facebookpagina. Volgens Silvania heeft het CMC, zoals gevraagd, de begroting teruggebracht van grofweg 2,9 miljoen gulden, om precies te zijn 2.855.886,60 gulden, naar bijna 2 miljoen gulden (1.999.560 gulden).

Het bericht van het ministerie gaat vergezeld van een overzicht van de aangepaste kosten en dan blijkt dat het ziekenhuis op het oorspronkelijke budget heeft gekort door minder ic-verpleegkundigen te begroten; dertig in plaats van veertig. Het aantal medisch specialisten dat het CMC-personeel gaat bijstaan, is onveranderd acht.

De regering dekt de kosten voor de 38 zorgverleners die zijn gespecialiseerd in intensieve zorg aan patiënten voor een periode van drie maanden. Het gaat dan in totaal om 1.782.115 gulden aan: loon (1.093.980 gulden), werkgeverslasten (140.935), huisvesting (285.000) en de fee die moet worden afgedragen aan het Nederlandse uitzendbureau TMI (262.200). Daarnaast zijn er eenmalige uitgaven van in totaal 107.445 gulden voor retourtickets (76.000), tewerkstellingsvergunningen (19.000) en verblijfsvergunningen (12.445). De kosten voor ‘shuttle services’ zijn begroot op 110.000 gulden.

- Advertentie -

De regering-Pisas had moeite met twee posten op de oorspronkelijke begroting van het CMC: huisvesting en de vergoeding aan het uitzendbureau. De huisvestingskosten moesten worden teruggebracht van, volgens premier Gilmar Pisas, ‘bijna een miljoen’ naar maximaal twintig procent van het totale budget. Daar zit het ziekenhuis met 285.000 gulden op een totaal van bijna twee miljoen nu flink onder. De fee aan TMI, oorspronkelijk 425.700 gulden, is teruggebracht naar 262.200. Dat is ruim minder dan de 17,5 procent van de totale personeelskosten (1.782.115 gulden).

Germaine Gibbs zei gisteren rond 13.00 uur dat de CMC-directie het geld nog niet had ontvangen. ,,Zodra het bedrag binnen is, kunnen we de contracten tekenen voor het team van 38 zorgverleners.”

Secretaris-generaal Sharlon Melfor van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur zei vorige week donderdag op de persconferentie dat het extra zorgpersoneel binnen drie dagen op het eiland kan zijn nadat het geld door de overheid beschikbaar is gesteld.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Ik wil niet veel zeggen, maar ik denk toch echt en meerdere met mij dat Pik en Silvania een paar duur betaalde rekenwonders in dienst hebben genomen om deze onzin op onze mouw te willen laten spelden, wat een berekeningen zeg, kan nooit uit hun eigen hersenpan koker komen. Ze weten van gekkenheid niet meer wat ze moeten doen om hun hooft boven water te houden. S V P Nl en Knops Kappen met die handel is niks en word niks.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DKR | Premier Pisas van Curaçao manoeuvreert zichzelf in netelige positie

Met Raad van Minister besluiten en handtekeningen van premier Gilmar Pik Pisas | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft zichzelf in een netelige positie gemanoeuvreerd...

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...
- Advertentie -