30 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Gelden voor criminaliteitsfonds

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | Gelden voor criminaliteitsfonds
Loterijenbaas Robbie dos Santos Jeu Olimpio
Willemstad – De verwachting is dat de verbeurd verklaarde gelden uit het zogenoemde Bientu-onderzoek binnenkort beschikbaar komen voor het criminaliteitsfonds.

Hetzelfde geldt voor de afkoopsom van de MCB in een strafproces en het verkoopbedrag van Campo Alegre, aldus Justitieminister Shalten Hato (MFK).

Die verklaring deed Hato bij de voortzetting gisteren van de openbare behandeling in de Staten van de Landsbegroting 2024. Het was PNP-parlementariër Gwendell Mercelina die hem maandag in de eerste vragenronde maandag vroeg naar het criminaliteitsfonds.

In dat verband refereerde Hato aan een protocol dat het ministerie van Justitie tekende met het Hof van Justitie alsook het Openbaar Ministerie (OM) en het ministerie van Financiën. Dit dient om het proces te versnellen om verbeurd verklaarde gelden en boetes op de rekening van het Criminaliteitsfonds te storten.

De Justitieminister informeerde Mercelina en zijn collega-Statenleden dat de fondsen in het Criminaliteitsfonds aangewend kunnen worden voor het bekostigen van resocialisatieprojecten voor onder meer gedetineerden. In dit verband dienen de gelden in een sneller tempo worden gestort.

Hato gaf aan dat in de nabije toekomst gelden overgemaakt zullen worden naar het fonds. Hij zette uiteen dat hij ingelicht werd over gelden van onder meer het Bientu-onderzoek (gokgelden), de afkoopsom in een strafproces met MCB, de verkoopsom van Campo Alegre en verkeersboetes sinds 2018.

Loterijmagnaat Dos Santos werd in de zaak Bientu verdacht van belastingontduiking, valsheid in geschrifte en witwassen en is hiervoor uiteindelijk veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf en een proeftijd van drie jaar. Ook werd een totaalbedrag van 72,5 miljoen gulden verbeurdverklaard; dit is het bedrag op de rekeningen van Dos Santos in de Verenigde Staten waar sinds 2012 beslag op rust.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties