32 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Fiscus minder coulant

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | Fiscus minder coulant

‘Strafrechtelijke vervolging bij niet indienen aangifte winstbelasting’

Willemstad – Om de compliance met betrekking tot het indienen van achterstallige aangiften winstbelasting extra kracht bij te zetten, wordt nieuw beleid ingevoerd. De fiscus zal daarbij een stuk minder coulant zijn.

Indien een ondernemer, na een aantal waarschuwingen, de verplichting om de aangifte winstbelasting in te dienen niet binnen de gestelde termijn naleeft, zal er ‘onmiddellijk voor strafrechtelijke vervolging worden gekozen’. Zo meldt Financiën.
In deze gevallen zal door het Team Inlichtingen en Opsporing van SBAB (Stichting Belastingaccountantsbureau) een proces-verbaal worden opgemaakt, waarna dit ter vervolging naar het Openbaar Ministerie (OM) wordt gestuurd.

Het wordt door de sectordirecteur Fiscale Zaken ‘niet wenselijk geacht’ om in deze gevallen een transactiebedrag voor te stellen ter voorkoming van strafvervolging. De sectordirecteur is tot dit besluit gekomen na overleg met SBAB, de Belastingdienst (Inspectie en Ontvanger), de douane en het OM.

,,Dit beleid is tijdelijk, ervan uit gaande dat het een preventieve werking zal hebben en belastingplichtigen zal stimuleren om te voldoen aan hun aangifteverplichtingen”, aldus het ministerie van Financiën.

Het niet voldoen aan de aangifteverplichting kan dus verregaande gevolgen hebben, namelijk strafvervolging en derhalve een strafblad bij veroordeling. Ondernemers die nog achterstanden hebben in het indienen van de aangiften winstbelasting over de jaren 2019 tot en met 2022 worden dan ook opgeroepen om deze alsnog zo spoedig mogelijk via het online aangifteportaal van de Belastingdienst in te dienen.

Vlak voor de jaarwisseling is, op 22 december, door middel van een persbericht bekendgemaakt dat de Belastingdienst in 2024 ‘méér nadruk zal leggen op het verhogen van de compliance inzake het indienen van de aangiften winstbelasting’.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties