26 C
Willemstad
• zondag 4 december 2022

Extra | Journaal 2 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, December 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, November 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CN | 1xBet dichterbij officieel faillissement

Met PG advies | Eric Mertens - CasinoNieuws.nl Ruim een jaar geleden werd online goksite 1xBet failliet verklaard door een rechter op Curaçao. Het bedrijf ging in beroep...

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Cooper versus ProMo

ProMo: Majestic Apartments buitenproportioneel
Cooper: Hotel bij Marichi goed voor economie

Majestic Hotel & Residence op Marichi

Willemstad – Minister Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) heeft geen goed woord over voor Fundashon Pro Momumento (ProMo). De stichting protesteert tegen de bouw van Majestic Hotel & Residence te Marichi in Punda, omdat dat niet past in de binnenstad.

 

In een persbericht benadrukt ProMo-voorzitter Dennis Klaus dat de stichting het toejuicht dat de lege vlakte ‘eindelijk opgevuld wordt’ met een eigentijds gebouw.

Maar het project waarvoor nu een bouwvergunning is afgegeven, is buitenproportioneel en druist daarom in tegen artikel 4 van het Eilandelijk Ontwikkelingsplan (EOP). ,,Curaçao moet bovendien voorzichtig zijn met dergelijke grootschalige bouwprojecten in de binnenstad. Het is niet ondenkbaar dat Unesco besluit Willemstad te schrappen van de Werelderfgoedlijst”, aldus Klaus.

Klaus heeft namens de stichting op 28 oktober een beroepschrift ingediend bij het Gerecht in eerste aanleg tegen de regering van Curaçao, VVRP-minister Cooper en de ontwikkelaar van het project New Winds Realty. Het gaat om een pro forma beroepschrift, omdat ProMo documenten mist om de procedure volledig in gang te zetten. ,,Wij beschikken niet over het bouwdossier, zodat wij onze grieven ertegen niet kunnen formuleren”, aldus Klaus in het beroepschrift.

De stichting verzoekt het gerecht de VVRP-minister te bevelen het volledige bouwdossier beschikbaar te stellen met daarin onder andere alle ingediende tekeningen, alle ambtelijke adviezen en een kopie van de afgegeven bouwvergunning zelf.

Op zijn Facebookpagina reageert minister Cooper op 5 november furieus nadat hij door de griffier van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie op de hoogte is gebracht van de zaak.

,,Terwijl het kabinet-Pisas versneld bouwvergunningen afgeeft om onze economie een jumpstart te geven, verzetten een paar figuren ‘barika yen’ (met goedgevulde buiken, red.) die niets te doen hebben, zich ertegen en beletten dat die projecten kunnen beginnen.” Cooper bevestigt dat hij twee weken eerder een bouwvergunning heeft afgegeven aan Randy Neuman voor de bouw van het hotel bij Marichi. Dat ProMo een rechtszaak is begonnen om het project een halt toe te roepen heeft gevolgen wat betreft ‘banen voor yu’i Kòrsou (mensen die op Curaçao geboren zijn, red.) en voor onze economie’. Waarom is de stichting direct naar de rechter gestapt en niet eerst met hem het gesprek aangegaan, vraagt de minister zich af. Cooper roept iedereen op die ‘ook kwaad is op deze mensen met goedgevulde buiken’ zijn bericht te delen.

,,Het is genoeg geweest. Curaçao en yu’i Kòrsou moeten niet langer worden verhinderd vooruit te komen”, aldus Cooper op Facebook.

In het pro forma beroepschrift stuurt ProMo enkele afbeeldingen mee die in de media en op Facebook zijn verschenen. Daarin kondigt New Winds Realty een ‘Open House’ aan op zaterdag 9 oktober in verband met de voorverkoop van de appartementen bij Marichi. Randy Neuman, eigenaar van New Winds Realty en Marichi Vastgoed nv, kreeg het recht van erfpacht op het terrein van de voormalige Marichi-parkeerplaats naast de Tempel in Punda al begin oktober 2017 toegewezen.

Dat gebeurde in het bijzijn van toenmalig premier Eugene Rhuggenaath (PAR) en minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina (MAN). Dan is de verwachting nog dat Majestic Apartments & Hotel in 2020 klaar zal zijn. Eind oktober 2019 wordt bekend dat Korpodeko 38,5 miljoen investeert in het project met 103 appartementen, twee penthouses, 27 éénkamerappartementen en 74 appartementen met twee kamers en twee badkamers. Daarvoor tekenen Neuman en de ontwikkelingsbank een samenwerkingsovereenkomst. Dertig procent van de appartementen zal permanent bewoond worden en de overige zeventig procent gaat naar investeerders die hun appartement twee maanden per jaar zelf gebruiken en de overige tien maanden verhuren, zo legde Neuman in 2017 uit na het ondertekenen van de akte van erfpacht.

Op het terrein stonden vroeger de Hendrikschool en het Peter Stuyvesantcollege. Sinds die scholen werden gesloopt in de jaren tachtig van de twintigste eeuw, was het in gebruik als parkeerplaats.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Verweer

  De verdediging en de veroordeelde hebben aangevoerd dat het bedrag van$ 822.640,- een vergoeding is voor werkzaamheden die de veroordeelde in hetkader van het zogenaamde project Knip heeft verricht. De veroordeelde moest ervoor zorgdragen dat alle oprichtingsbevoegdheden van de SPF Playa Blou en de SPF Playa Abou (welke SPF’s opties hadden op de erfpachtverkrijging van 2 percelen grond te Knip) in één hand kwamen. C. had voor de oprichtingsbevoegdheden van Playa Blou NAf 1 miljoen ter beschikking gesteld envoor die van Playa Abou NAf 4 miljoen. Het budgetsaldo dat overbleef na betalingvan derden die de oprichtingsbevoegdheden van voornoemde SPF’s hadden, was de vergoeding die aan de veroordeelde toekwam voor zijn werkzaamheden metbetrekking tot Playa Abou. Voor zijn werkzaamheden met betrekking tot Playa Blou ontving de veroordeelde geen vergoeding

  https://www.scribd.com/document/468355942/2020-07-07-VONNIS-ontnemingszaak-hoger-beroep-Gerrit-Schotte-Babel

 2. @Brian

  Randy Neuman Projectontwikkelaar die aasde op Knip en kreeg het aan de stok met Charles Cooper.

  Cooper stak er een stokje voor en zei tegen Neuman:’Over my dead body’….

  Tig jaren later ging Schotte in de weer met projectontwikkelaar(s) voor Knip en hij belandde in de gevangenis…

 3. Hoe zit het eigenlijk met dat plan van Knip Baai? Charles Cooper wilde de grond verkopen aan een project ontwikkelaar en er zou een hotel komen en knip zou afgesloten worden voor het volk. Tevens werd Knipfort vernield.

  Opvallend dat het geheugen van het volk vaak niet zo sterk is!

 4. “Cooper roept iedereen op die ‘ook kwaad is op deze mensen met goedgevulde buiken’ zijn bericht te delen.”
  Bij deze;
  Deze overvol gevulde buik doet weer een poging om de kinderen van Curaçao te verenigen met de “landskinderen” zie je wel dat de landskinderen echt aan de kinderen van Curaçao denken?
  Als de bril van eigen belang wordt opgezet zien we dat het minimaal goedkoop scoren.
  En op zijn slechts dat hij het belang van een vriend (tegen vergoeding) verdedigt.
  Stimuleren van tourisme is niet per definitie verkeerd, zoals rdk dat wel is.
  Er is echter behoefte aan economische diversiteit. Landbouw, visserij, recycling, en energie zijn groei mogelijkheden.
  Zal deze “goedgevulde buik” wel weten maar geen cadeaus van kunnen ontvangen op kort termijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -