26 C
Willemstad
• dinsdag 28 maart 2023

PBC | MFK betreurt uitspraken over drugshandel door overheid Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas betreurt de uitspraken van partijgenoot Juniël Carolina over de verkoop van in beslag genomen drugs om de staatskas te spekken. Pias...

Democracy now! | Monday, March 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Grootse komiek van Curaçao, Eligio Melfor overleden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Afgelopen zaterdag is Julio Constantino Hermanus overleden. Eligio Melfor, zoals hij beter bekend is, had ernstige gezondheidsproblemen. Met zijn overlijden verliest Curaçao een van...

PBC | Schuldquote Curaçao daalt licht door groei economie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De overheidsschuld van Curaçao bedroeg eind 2022 ruim vier miljard gulden. Dat is 82 procent van wat alle inwoners van Curaçao en bedrijven op...

PBC | Verlichting Koningin Emmabrug ging zaterdag uit in verband met Earth Hour

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Afgelopen zaterdag ging de niet essentiële verlichting van de Koningin Emmabrug (Pontjesbrug) een uur uit om stil te staan bij Earth Hour. Wereldwijd deden...

ParadiseFM | Slachtoffer overval aangehouden voor poging tot moord

Een 20-jarige jongen is zaterdag aangehouden voor poging tot moord, nadat hij zelf slachtoffer was van een gewapende overval. De jongen en zijn vriendin hadden via social...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Carnaval goed voor toerisme’

Europees toerisme daalt met 23 procent

Willemstad – Het Curaçaose toeristenbureau CTB stelt dat het carnaval goed is geweest voor een toename in het aantal toeristen in februari.

In deze maand steeg het aantal verblijfstoeristen met 20 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, van 35.453 naar 42.562 bezoekers. ,,Er is een piek waar te nemen in de dagelijkse aankomsten op de dagen rond de belangrijkste carnavalsoptochten. De aankomsten op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag waren respectievelijk 1.846, 1.660, 1.749 en 1.702, ver boven het gemiddelde dus van 1.520 per dag”, aldus CTB.

,,Ondanks de daling van het aantal aankomsten uit de Europese regio (-23 procent), was het totale aantal aankomsten in februari nog steeds positief.” In totaal brachten de bezoekers gemiddeld negen nachten door op Curaçao. Zestig procent van alle bezoekers verbleef in resorthotels.

De toeristentoename is vooral te danken aan de reizigers uit de Noord-Amerikaanse, Zuid-Amerikaanse en Caribische regio. De groei in verblijfsaankomsten uit deze regio’s is respectievelijk 146, 82 en 89 procent. De Europese regio is nog steeds de belangrijkste bronregio met 18.865 aankomsten, gevolgd door Noord-Amerika met 15.003, Zuid-Amerika met 5.422, het Caribisch gebied met 2.290 en de rest van de wereld met 982 aankomsten in februari.

In de tweede maand van dit jaar waren er 16.025 (38 procent) Nederlandse bezoekers. De meeste Nederlandse bezoekers die in februari naar Curaçao reisden, wonen in Zuid-Holland (23 procent), Noord-Holland (21 procent) en Noord-Brabant (11 procent). Uit Duitsland en België kwamen respectievelijk 815 en 534 bezoekers. Curaçao verwelkomde in totaal 18.865 Europese bezoekers. Van deze Europese bezoekers verbleef 54 procent in resorthotels.

De Verenigde Staten waren goed voor 10.700 (25 procent) bezoekers in februari. De Amerikaanse toerist verbleef gemiddeld 6,7 nachten op Curaçao en de meerderheid verbleef in resorthotels (75 procent). Uit Canada zijn 4.303 verblijfsbezoekers geregistreerd en 69 procent van de Canadezen verbleef in resorthotels. De meeste Canadese toeristen die in februari naar Curaçao reisden wonen in Ontario (55 procent) en Quebec (26 procent).

Uit de Zuid-Amerikaanse regio werden 5.422 bezoekers verwelkomd. Van de Zuid-Amerikaanse aankomsten kwamen 1.754 (32 procent) en 1.189 (22 procent) uit respectievelijk Colombia en Brazilië. De meeste Zuid-Amerikaanse bezoekers die in februari naar Curaçao reisden, kozen een resorthotel als accommodatie (55 procent).

Vanuit de Caribische regio waren er 2.290 verblijfsbezoekers, voornamelijk uit de eilanden van het Nederlandse Koninkrijk.

Er waren tot slot 42 aanlopen van cruiseschepen en 103.563 cruisebezoekers. In februari 2022 rapporteerde Curaçao Ports Authority (CPA) 41 cruiseschipaanlopen en 43.991 cruisepassagiers.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -