30 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Bicentini schenkt voetbalkleding

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | Bicentini schenkt voetbalkleding

Daarnaast bijdrage aan technisch beleidsplan Centro Barber


Willemstad – Sinterklaas mag dan al bijna een week op het eiland zijn, Fundashon Bicentini doet daar graag nog een schepje bovenop.

De stichting van oud-voetbalprof en oud-bondscoach van Curaçao, Remko Bicentini, heeft opnieuw voetbalkleding uitgedeeld.

De gelukkigen waren de jonge voetballers van de clubs Barber en Undeba. Barber heeft 60 jeugdleden, in de categorieën U9 tot en met U17 en Undeba heeft er ongeveer 125, in de klasses U9 tot en met U20. Allemaal komen ze uit verschillende buurten op Bándabou.

De donatie stelt de clubs in staat om hun trainingen en wedstrijden te verbeteren. ,,De bijdrage aan de ontwikkeling van de jeugd op Curaçao is heel belangrijk, want zonder materialen en kleding is het een stuk lastiger”, aldus Bicentini.
Zijn stichting doet meer dan alleen geld ophalen voor een goed doel. Bicentini zorgt ervoor dat er daadwerkelijk iets gebeurt voor de jeugd. Dat doet hij door bijvoorbeeld les- en sportmateriaal in te zamelen en te verschepen naar Curaçao. Daar worden de materialen door de ambassadeurs van de stichting ingezet voor de kansarme jeugd.

,,Voetbal verbroedert en verbindt. Het is een ideaal middel om in te zetten op de weg naar betere leefomstandigheden, kansen en ontwikkeling. Iedereen verdient een kans, ongeacht je afkomst”, zo zegt Bicentini.

Er is nog meer goed nieuws te melden voor Centro Barber. Behalve de trainingskleding en -materialen, krijgt de club ook nieuwe trainings- en wedstrijdballen. Daarnaast gaat Bicentini samen met hoofdtrainer Glenmer Jansen werken aan een nieuw technisch beleidsplan voor de club. Voorzitter Hein Coffie is volgens Bicentini zeer blij met de samenwerking tussen zijn club en de fundashon.

Het beleidsplan zal de komende maand verder uitgewerkt worden. Bicentini benadrukt dat het een beleidsplan op maat moet worden, dat past bij de club, en waaruit Centro Barber structuur kan halen.
,,Het voetbaltechnisch beleidsplan kent zowel een senioren- als een jeugdplan.

Voor beide afdelingen moeten separate, gedetailleerde beleidsplannen ontwikkeld worden. We zullen hier met gediplomeerde trainers ook een ‘train-de-trainerconstructie’ in verwerken”, zo zegt Bicentini.

Hij vervolgt: ,,Dat vind ik natuurlijk heerlijk om te doen en te geven vanuit de Fundashon Bicentini, want ik zie dit ook als een sociaal-maatschappelijk onderdeel waar alle leden vanuit de omliggende wijken bij betrokken zijn.”
Verder vertelt Bicentini dat in het plan ook dieper ingegaan wordt op het hanteren van een duidelijke speelwijze voor de elftallen van de club. Ook de jeugdelftallen zullen die speelwijze als leidraad moeten gaan aanhouden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties