24.9 C
Willemstad
• zondag 29 januari 2023

Telegraaf | Amalia op Bonaire: luisteren, poseren en zwaaien als een prinses

Wouter de Winther Het is nog even wennen voor prinses Amalia, maar de eerste dag van haar bezoek aan het Caribisch deel van het koninkrijk verloopt volgens plan....

PBC | Raynor Lauffer is Rey di Tumba 2023

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De nieuwe Tumbakoning van Curaçao is Raey Lauffer. Zijn Tumba ‘Kaminda tin huma, tin kandela’, waar rook is, is vuur bracht het publiek in...

PBC | Kabinet Pisas schrapt belastingaanslagen van 2017 en eerder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belastingaanslagen ouder dan vijf jaar gaan de prullenbak in. Dat heeft het kabinet van Curaçao besloten. Minister Silvania van Financiën heeft het decreet daartoe...
- Advertentie -

PBC | Uitbreiding van de Caribische kustwacht: meer bescherming voor de eilanden

Persbureau Curacao DEN HAAG – De Kustwacht zal groeien en zich ontwikkelen tot een 24/7 opererende instantie. Dit staat in het Jaarplan 2023 Kustwacht Caribisch gebied dat minister...

PBC | Intensive care CMC ligt vol, ziekenhuis roept bewoners op voorzichtig te doen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De intensive care van het Curaçao Medical Center ligt vol, net als de Neonatal Intensive Care, waar geen baby’s meer kunnen worden opgenomen. Ook...

NTR | Hoe koningshuisgezind is Bonaire? ‘Onvrede over situatie kan nadelig zijn voor koningshuis’

Marit Severijnse Het koningspaar en kroonprinses Amalia zijn vrijdag gestart met hun bezoek aan de zes Caribische eilanden. Hoe koningshuisgezind is Bonaire eigenlijk? Zes vragen aan cultuur-expert en...

NTR | ‘Laat de koninklijke familie maar de realiteit van Bonaire zien, niet alleen de mooie dingen!’

Nathaly Evertsz & Marit Severijnse Vandaag bezoekt de koninklijke familie Rincon, het oudste dorp van Bonaire. Veel positiefs hebben inwoners niet aan de koning te vertellen, blijkt bij...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Arme Gerrit Schotte’

Met video

,,God zal alles wat u schenkt verdubbelen voor u en uw familie”, zo belooft Schotte

Willemstad – Voormalig premier Gerrit Schotte van de politieke partij MFK heeft dringend geld nodig. Maar liefst een bedrag van 1,8 miljoen gulden dat hij binnen tien dagen aan het Openbaar Ministerie (OM) moet betalen en dat uiteindelijk bestemd is voor het criminaliteitsfonds.

Schotte heeft dat geld niet, nu hij net een jaar uit de gevangenis is en zijn leven weer op de rit probeert te krijgen, zo stelt hij zelf in een videoboodschap waarin hij vraagt om financiële steun.

,,Dit is een heel persoonlijke video. Alsjeblieft luister. Ik probeer mijn leven weer op te pakken en doe waar ik goed in ben, ik creëer, genereer, ben goed in financiën en zorg voor stabiliteit, ik voer uit en implementeer. Ik doe een beroep op jullie, mijn sympathisanten. Want als ik niet betaal, moet ik weer drie jaar naar de gevangenis. Meestal kan er een betalingsregeling getroffen worden, maar dat geldt niet voor mij”, zo legt hij in de boodschap uit.

Hij rekent ook voor dat als 100 mensen 18.000 gulden betalen, hij de som geld rond heeft. Met 200 mensen kost het per persoon 9.000 gulden.

,,God zal alles wat u schenkt verdubbelen voor u en uw familie”, zo belooft hij.

Hij eindigt zijn boodschap met het opgeven van zijn bankrekeningnummer. Het geld dat Schotte moet betalen komt voort uit de ontnemingszaak Babel. Schotte – die premier was van 2010 tot 2012 – is onder meer veroordeeld voor ‘ambtelijke omkoping’, het ‘medeplegen van valsheid in geschrifte’ en het ‘medeplegen van witwassen’. In hoger beroep in juli 2018 werd het vonnis bevestigd.

In mei 2019 startte de moeder van Schotte een crowdfunding op, wat niet veel geld opleverde. Zij vroeg steun voor een bedrag van 3,6 miljoen gulden, dat was het ontnemingsgeld met daarbij opgeteld de advocaatkosten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

Artikel delen

23 reacties

 1. @Tico, De externe audits die werden gedaan door exfraudeur Terry Hernandez die gewoon opschreef wat men wilde. Niet voor niets werd hij later geschorst door de Accountanskamer en auditclub in Amerika. Ook verloor de regering elke keer en moesten wij grote schadevergoedingen betalen aan de mensen die ten onrechte waren ontslagen. Inmiddels had Schotte natuurlijk er wel weer wat van zijn mislukte kornuiten op die plekken gezet.

 2. De stroom op het eiland is altijd met agregaaten opgewekt.
  En de kosten zijn altijd door betekent aan de afnemers
  Ook het “lek verlies”, waar onder schotte ook niets aan is gedaan, wordt door berekent.
  En de corruptie aan pakken?
  Al voor de verkiezingen verkocht hij minister posten en wetgeving aan een gok mafioos.
  Zijn veroordeling is geen politieke wraak actie.
  Mfk is zeker niet schoner dan man of par.
  Als je dat wel denkt zou je toch wat meer moeten lezen.

 3. @Jane de Wit. Onder andere wat een corrupte rotzooi het bij Curoil was (Gangster Cappela moest de dienstauto inleveren en om 2 guldens bedelen om de bus naar huis te kunnen nemen), wat voor corruptie er bij Aqualectra gebeurde (er werd dure stroom doorberekend aan de klanten terwijl die stroom door aggregaten werd opgewekt), er werd massaal gefraudeerd en toen de corrupte kliek moest aftreden probeerde men documenten te vernietigen. Tijdens een externe audit onder leiding van de heer Schotte, kwam er ook een zooi bagger ten lichte over Aqualectra en de vele consultants die er kind aan huis waren. Vergeet ook niet al die advocaten die ten kantore van Aqualectra ook hun andere klanten bedienden. Gelukkig dat die Caspersonofabitch moest wieberen. Verder werd er meerdere malen, met bewijs gestaafd, gewaarschuwd voor figuren als John Deus, De Gues en Hemsley Tromp. En zo was er wel meer dat aan het licht kwam. Vandaar de coup die er gepleegd werd.

 4. “Hij rekent ook voor dat als 100 mensen 18.000 gulden betalen, hij de som geld rond heeft. Met 200 mensen kost het per persoon 9.000 gulden.”

  Met 400 kost het pp 4500
  Met 800 kost het pp 2250
  Met 1600 kost het pp 1125
  Met 3200 kost het pp 562,50
  Met 6400 kost het pp 281,25
  met 12800 kost het pp 140,63
  met 25600 kost het pp 70,31 (ongeveer aantal stemmen 2021 verkiezing)
  met 51200 kost het pp 35,16
  met 102400 kost het pp 17,578
  met 204800 kost het pp 8,79 ( eiland en niet eiland bewoners)
  met 409600 kost het pp 4,39

  MFK heeft bij de laatste verkiezingen 23.559 stemmen behaald. Dus om de 1,8 mlj bij elkaar te harken zou elke MFK stem 76,41 moeten betalen. Aangezien de MFK in de laatste verkiezingen ongeveer 8000 ‘protest tegen Ruggenaat’ stemmen heeft gekregen zullen die niet gaan betalen. Deze groep heeft al behoorlijk buikpijn van dit kabinet.
  Dus de verstokte MFK groep van 15559 zal 115,69 pp moeten ophoesten.
  Gelet op de sociale achtergrond van de MFK zal dat nooit lukken want die zou 1/3 van zijn onderstand moeten weggeven! Kansloze oproep!

  Ik zou zeggen, SDKK let op je zeepjes. Die zullen de komende 3 jaar heel snel aangevuld moeten worden.

 5. Tico, wat heeft Schotte voor Curacao gedaan, en welke zaken kwamen dankzij hem aan het licht? Ik ben zeer benieuwd.

 6. Tjesus wat een reactie van de zelfverklaarde allesweter.
  Je moet toch volstrekt getikt zijn om zoveel bs te delen.

 7. Gs en kornuiten hadden al miljoenen gejat.. dus laat GS het aan zijn kornuiten vragen. Ik neem aan dat Drechi ook al wat heeft gestort.

 8. Wat een kwaadaardige reacties van velen hier. Sympatisanten van de PAR zeker. Deze man heeft meer gedaan voor Curacao dan wie dan ook. Dankzij de regering Schotte kwamen er veel zaken aan het daglicht. Dat was tegen het zere been van de Black Jet-Set dus moest men een coupe plegen. In de plaats kreeg men Stanley Betrian en Ivar Asjes terug. Tja. Hierbij een oproep om donatie. Ik heb al gestort, u toch ook? Free Gerrit Schotte!

 9. Gerrit de Raaf de ADER onder het gras kan helemaal geen bankrekening bezitten op curacrim aangezien die allemaal verbeurt zijn verklaard toen hij veroordeeld was. Wel kan de gluiperd slapende en naamloze bankrekeningen bezitten in het buitenland, maar daar kan hij alleen zelf of een gemachtigde persoonlijk geld van ophalen, hij kan wel van naamloze bank naar naamloze bank over maken maar dat is zeker niet echt handig in deze tijd. Er zijn twee redders voor deze ADER onder het gras, of zich zogenaamd vrij laten kopen door een rijke vriend genaamd Robby Dos Santos of van een paar MFK vrienden die nu in de regering zitten. Maar ik denk dat het 3 jaar brommen word in het SDKK.

 10. @Tico Martina

  wat is zijn rekeningnummer? Jij hebt al gestort dus jij weet dat.
  Lijkt me wel belangrijk dat die bankrekening bekend wordt voor degenen die Schotte willen steunen.

 11. Er zijn altijd weer mensen die om hun moverende redenen toch z’n bankrekening zullen spekken.
  Kijk bijv naar reactie van de erudiete reaguurder @Tico M.

 12. Dus De machtige heer Schotte heeft God opgedragen om de schenkingen dubbel terug te betalen! Hoe durft deze oplichter dit te zeggen. Mensen loop niet achter deze vent aan hij neemt iedereen in de maling.

 13. De ziele poot leerling pastor Gerrit de Raaf gooit weer een zo genaamd fuik uit om een grote vis te vangen, maar die vis heeft deze door de winter geluisde pluis dat heeft die MFK 1.8 miljoen al lang klaar liggen om aan het OM te betalen let op mijn woorden binnen 10 dagen komt er een anonieme geld schieter uit een trukendoos van de MFK die de boete van Gerrit de Raaf effe over de tafel schuift, die kan dat geld ook nog eens bij de belasting afschrijven, en die mee lopers van Gerrit die ook wat hebben gestort op zijn bankrekening krijgen het tweevoudig geld terug, ook weer zo’n doorzichtige clown streek, van De Raaf. Als hij inderdaad het gevang in moet dan komt hij er nog goedkoop vanaf, er zijn genoeg dieven zoals Gerrit de Raaf die voor 1.8 miljoen 3 jaar willen gaan zitten.

 14. Deze man moet toch een walgelijk iemand zijn, hij gebruikt zijn eigen ouders en kinderen om sympathie te kweken. Blijkbaar wil hij geen sporen naar zijn buitenlandse rekeningen voor het OM zichtbaar maken. Triest genoeg zullen wat oma’s en opa’s het klein beetje wat ze hebben ook nog doneren.

  Deze man heeft met die criminele partij van hem MFK, talloze parlementariërs en ministers waarbij sommige niet eens fatsoenlijk kunnen lezen en schrijven aan salarissen van rond de 18.000 NAF per mand geholpen, Pisas is daar zelf een voorbeeld van. Waarom brengen zij het geld niet bij elkaar?

  Dit doet veel denken toen die andere corrupte politicus, Godett die uit de gevangenis kwam en acht kerkdiensten bezocht. De bevolking heeft toen hem gelijk 8 zetels bezorgd. Het zegt toch veel over de bevolking, en die nemen Pisas kwalijk dat die hen met ezels vergelijkt.

 15. Je moet toch wel een ongelofelijke idioot zijn wil je hier intrappen. Arme gerrit, het onschuldige lam. Altijd onbegrepen en altijd geëindigd aan de verkeerde kant van de wet. In twee jaar tijd wist hij het eiland van de meest positieve financiële situatie ooit, weer terug te brengen naar af. Maar dat heeft hij zijn hele leven overal al voor elkaar gekregen. Eens een charlatan, altijd een charlatan.

 16. Schaamteloze loser en oplichter. Idd heeft hij er niets van gebakken wel in twee jaar tijd het land leegroven, en dat terwijl er een miljard was geflipperd door NL om de schulden van de vorige zooi te saneren.
  Al zijn F&F&F aangesteld, zoals van Rijn die met geen stok meer is weg te krijgen, en er voor zorgt dat niemand antwoord krijgt op vragen in het kader van de lands verordening openheid – in NL de WOB genoemd-.
  Dezelfde tante die overal mee op reis ging met Lider Schotte!
  Schaamteloze subjecten stuk voor stuk.
  En 1/4 van de bevolking krepeert.

 17. De hufter heeft meer dan het 50 voudige op zijn buitenlandse rekeningen weggesluisd. dus geld genoeg zou ik zeggen. Ook heeft hij het Eiland bijna falliet gemaakt daardoor , dus lekker gaan zitten en nog veel meer terug betalen.

 18. Het kabinet Schotte legde de puinhopen van 17 jaar PAR bloot en dat mocht natuurlijk niet.

  En ze gingen massaal meeroven uit de schatkist! Trouwens een aantal kornuiten hielpen de PAR mee.

  En Wiels wilde er wat aan doen en kreeg een kogel waarvan de Minister van Schotte nu in de gevangenis voor zit.

 19. Als ik het geld had (die 1,8 miljoen) dan had ik die met liefde geschonken. Niet om ene cent aan het OM te betalen, en zeker niet om te storten in het “ontnemingsfonds” (lees: algemene fonds waar uit gegraaid wordt om nuttelozen te betalen). Neen ik zou dat geld aanwenden voor een zeer goede advocaat voor hem. De hetze die gevoerd werd mag NIET beloond worden. Het OM heeft zich voor het karretje laten spannen van de meest corrupte charlatan figuren van Curacao. Het kabinet Schotte legde de puinhopen van 17 jaar PAR bloot en dat mocht natuurlijk niet. Free Schotte. Ik kan niet veel missen, maar heb wel gedoneerd op zijn rekening intussen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -