26 C
Willemstad
• zaterdag 25 maart 2023

ParadiseFM | Aangifte Calmes tegen Leeflang en De Andrade

Politicus Rennox Calmes is de beschuldigingen aan zijn adres zat. Hij wil aangifte doen van laster tegen Omayra Leeflang en Elvis de Andrade. Beiden zouden zijn naam...

CN | SER keurt nieuwe gokwet Curaçao goed, maar blijft kritisch

Jimmy Driessen | CasinoNieuws.nl De Sociaal-Economische Raad (SER) van Curaçao heeft de nieuwe gokwet goedgekeurd. De raad geeft in haar advies aan dat het moderniseringstraject van de (online)...

Democracy now! | Friday, March 24, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 24 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Portugese oorlogsschepen gespot voor Piscadera

Voor de kust van Piscadera zijn Portugese oorlogsschepen gespot. Vissers hebben in totaal vijf kwallen gevangen. Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) is op de...

Nu.cw | SER adviseert over belastingverordeningen

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft donderdag advies uitgebracht over wijzigingen in verschillende belastingverordeningen. De verordeningen waarin wijzigingen zijn aangebracht zijn onder andere de Algemene Landsverordening Landsbelastingen en...

RO | Ministerraad besluit dat Caribische studenten voor aankomst in Nederland een BSN krijgen

De Ministerraad stemde in met het wijzigen van het Besluit basisregistratie personen, zodat Caribische studenten bij aanvraag van studiefinanciering via DUO direct een BSN kunnen krijgen. Dit...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘ABC Investment Fund’

Amicorp, IQEQ en TMF initiatiefnemers investeringsfonds toerisme

Willemstad – Drie van de grotere dienstverleners in de internationale financiële sector op Curacao – Amicorp, IQEQ en TMF – hebben de handen ineengeslagen om de mogelijkheid te onderzoeken lokaal een fonds op te richten dat met eigen vermogen en durfkapitaal gaat investeren in nieuwe hotels op Curacao, Aruba en Bonaire.

Hiermee willen zij naar eigen zeggen hun internationale klanten ‘goede investeringsmogelijkheden op de ABC-eilanden aanbieden’ en wordt tegelijkertijd ‘de diversiteit aan financieringsmogelijkheden voor goede projecten op het eiland vergroot’. ,,Bovendien krijgt de toeristische industrie daarmee een flinke stimulans.”

Het op te richten fonds heeft als voorlopige werknaam ‘ABC Tourism Investment Fund’ en is gericht op het investeren in nieuwe hoogwaardige hotel-, verblijf- en recreatieprojecten op de Benedenwindse Eilanden. ,,In eerste instantie richt het fonds zich op een investering in om en nabij duizend nieuwe hotelkamers. Verwacht wordt dat dit een zeer gunstig effect zal hebben op de lokale economie van ieder van de eilanden”, aldus de groep die Stijn Janssen als woordvoerder heeft.

Het fonds staat open voor zowel internationale als lokale investeerders. Amicorp, IQEQ en TMF zijn alle drie kantoren met een groot internationaal netwerk en hebben klanten over de gehele wereld.

Zij hebben samen met de effectenbeurs DCSX (Dutch Caribbean Securities Exchange) een werkgroep gevormd die in de komende maanden de interesse gaat meten bij internationale collegakantoren, andere partijen – daaronder vooral ook de lokale kantoren uit de internationale financiële sector – en andere lokale partijen, zoals banken en pensioenfondsen en ontwikkelaars met plannen voor nieuwe hotels.

,,Het is de bedoeling bij een succesvolle lancering van het eerste fonds deze werkgroep te continueren om de groei van de kapitaalmarkt op Curaçao van expertise en potentiële investeerders te voorzien van bestaande netwerken van dienstverleners op het eiland.”

De afgelopen jaren is het investeringsgedrag van vermogende personen sterk veranderd, zo wordt uitgelegd. ,,Internationale regelgeving en toegenomen samenwerking en informatieuitwisseling tussen de fiscale autoriteiten van alle landen maken het zogenaamde ‘offshore’ houden van middelen minder interessant.”

Op Curaçao en Aruba is de ‘offshore’ dan ook al lang afgeschaft en is in samenwerking met internationale organisaties, zoals de Oeso (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) en de EU (Europese Unie), de regelgeving aangepast naar wat internationaal acceptabel en gebruikelijk is.

,,Onder andere als gevolg van deze wereldwijd veranderende regelgeving – en zeker ook door de historisch lage rentestanden – is er een exponentiële vraag ontstaan naar internationale investeringsmogelijkheden die voldoen aan alle nieuwe wet- en regelgeving en ook interessante rendementen kunnen opleveren”, stellen de initiatiefnemers.

Veelal krijgen deze de vorm van zogenaamde collectieve investeringsfondsen (‘collective investment vehicels’, of CIV). Vermogende particulieren en beleggende pensioenfondsen en ondernemingen zijn op zoek naar CIV’s met een goed rendement en de verschillende CIV’s op hun beurt zijn op zoek naar projecten om in te investeren.

,,Het nieuwe fonds beoogt, door het bundelen van projecten op de ABC-eilanden, deze partijen te interesseren en aan te trekken.” Participatie kan dan in de vorm van het verstrekken van vermogen, maar kan in sommige gevallen ook leiden tot het daadwerkelijk deelnemen in de besluitvorming rond het project waarin wordt geïnvesteerd.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -