32 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Accountant | Trustkantoor Intertrust krijgt miljoenenboete om laks onderzoek

HomeMediaAlgemeen nieuwsAccountant | Trustkantoor Intertrust krijgt miljoenenboete om laks onderzoek

Trustkantoor Intertrust krijgt van De Nederlandsche Bank (DNB) een boete van 2,5 miljoen euro om gebrekkige controles van cliënten.

Het bedrijf zou in tien gevallen onvoldoende onderzoek hebben gedaan naar cliënten voordat het de dienstverlening aan hen begon.

Trustkantoren voeren allerlei beheerdiensten uit voor andere bedrijven, zoals optreden als directeur of vennootschappen van een adres voorzien. In 2018 werd een wet voor trustkantoren van kracht die hen onder andere verplicht om goed te onderzoeken of geld van cliënten niet uit misdrijven afkomstig is. Volgens DNB schoot Intertrust te kort bij dit soort onderzoeken. Daarmee zou de doelstelling van de wet voor trustkantoren, namelijk het “bevorderen van de integriteit van het financiële stelsel”, in gevaar zijn gekomen.

Intertrust, dat in 2022 werd overgenomen door het Amerikaanse CSC, heeft nog de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de geldstraf. Dat kan tot zes weken na de bekendmaking van de boete.

Volgens DNB ging Intertrust bij een aantal niet bij naam genoemde bedrijven niet goed na waar ze hun vermogen vandaan hadden. Ook zegt de toezichthouder dat het trustkantoor in een geval naliet de identiteit van een cliënt te dubbelchecken. Daarnaast ontbraken verplichte details over transacties in een aantal cliëntonderzoeken die Intertrust had gedaan.

CSC meldt het nakomen van alle geldende wetten en regels “zeer serieus te nemen”. “Sinds onze overname van de Intertrust Groep hebben we een aantal stappen gezet om de cultuur van naleving binnen de hele organisatie te versterken”, meldt het bedrijf. “Meer specifiek hebben we in Nederland een programma opgezet om het belang van naleving te benadrukken.” DNB hield toezicht op de totstandkoming van dat Nederlandse verbeterprogramma, zegt een woordvoerder van CSC.

Bron: Accountant

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties