29 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Discussies slecht voor beeldvorming politiek

HomeLandenBonaireAntilliaansDagblad | Discussies slecht voor beeldvorming politiek

‘Aandacht wordt afgeleid van waar het werkelijk om gaat’


Kralendijk – De berichtgeving van vorige week maandag over het ontbreken van een bouwvergunning voor de ‘partytent’ van Hype Events en de vermeende belangenverstrengeling van gedeputeerde Hennyson Thielman met deze zaak, heeft de afgelopen week voor veel (harde) reacties gezorgd.

Clark Abraham (PDB) zegt zich zorgen te maken over het beeld dat hierdoor wordt geschetst van de politiek. Vorige week zondag stuurde partijleider Daisy Coffie van Movementu 21 (M21) een persbericht waarin ze gedeputeerde Hennyson Thielman opriep ‘de eer aan zichzelf te houden en op te stappen’.

Aanleiding was een onderzoek waaruit bleek dat het partycentrum van Hype Events van Thielmans vrouw aan de Kaminda Lagun niet over een bouwvergunning beschikt terwijl er wel feesten worden gehouden. Coffie had moeite met het feit dat Thielman verantwoordelijk gedeputeerde is voor het uitgeven van vergunningen en voor handhaving en dat het bedrijf van zijn vrouw de zaakjes niet op orde schijnt te hebben.

Op dinsdag opende oud-partijleider van Movementu Pueblo Boneriano (MPB), Elvis Tjin Asjoe, vol de aanval op Coffie. Hij noemde haar schijnheilig, hypocriet, huichelachtig en een zetelrover en eind vorige week wist een lokale Papiamentstalige krant te melden dat oppositieleider Clark Abraham betrokken is bij een ‘financieel schandaal’. Abraham was degene die in de raadsvergadering van 11 juli vragen stelde over de bouwvergunning waarna Thielman dit afdeed als dorpspolitiek en zei dat het bedrijf over alle vergunningen beschikt. Uit een brief van 5 september bleek echter dat er inderdaad geen bouwvergunning was afgegeven. Deze was in december 2022 wel aangevraagd, maar geweigerd.

Abraham noemt het lekken van de informatie over ‘een financieel schandaal’ geen toeval. Volgens de Èxtra gaat het om de levering van lakens aan Fundashon Mariadal (FM) waarvoor de rekening al betaald is maar die tot op heden niet geleverd zijn. Er worden in de media verschillende bedragen genoemd, maar het zou gaan om enkele tienduizenden dollars.

FM laat in reactie op vragen van andere media weten dat er inderdaad een geschil is met een leverancier maar gaat hier verder niet op in. Volgens Abraham wordt de aandacht afgeleid van wat er werkelijk aan de hand is, zo liet hij het Antilliaans Dagblad gisteren weten en hij vindt dat dit soort discussies de politiek geen goed doen. ,,Het moet gaan over bestuurlijke verantwoordelijkheid en hoe dit moet worden opgelost”, aldus Abraham die niet ontkent dat er een zakelijk geschil is maar hier verder niets over kwijt wil. ,,Iedere ondernemer heeft wel een keer een probleem met een leverancier of afnemer maar dit soort conflicten moeten onderling worden opgelost. Zo’n publicatie doet me als ondernemer natuurlijk ook geen goed.”

Abraham is van mening dat de functie van eilandraadslid in zo’n kleine gemeenschap eigenlijk geen deeltijdfunctie kan zijn omdat alles onder een vergrootglas ligt en dit soort conflicten breed worden uitgemeten. ,,Dat is in Nederland anders. Als raadslid van een Nederlandse gemeente zijn er nog heel veel andere gemeenten waar je zaken kan doen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. De bonairianse elite ziet een paar dingen, ze hebben een begrotingsoverschot maar ze zien ook een verschuiving in het electoraat (de basis van hun positie) dus moeten er maatregelen genomen worden om die veilig te stellen.
    Is dat een goede beeldvorming voor de locale politiek?
    All are created equal, but some are more equal than others. En dat mag niet in gevaar komen.

  2. Bonaire waar de kleine elite als de Salehs en de Abrahams en nog een paar van die draaideurcriminelen Bonaire al jaren leeg plunderen en/of gunstig voor zichzelf inzetten. Tegenwoordig hebben ze een surplus op de begroting en loopt alles nogal op tijd. . Onder bewind van de lokale boevenbende , inclusief die Reina, zou dat nou gebeurd zijn. Die verteerden de pot onder hun f&f. Echte tweedehands autodealerkop hept die gozer die klaar staat om je te flessen ….

  3. Zie hier de algemene redenatie van de domme en corrupte politici van de Nederlandsche Antillen (de 10-10-10 idioterie van de corrupte dames en de Harry Potter van Nederland zal ik nooit erkennen). Ze plegen fraude, stelen de ruif leeg en als ze betrapt worden dan roepen ze onzinnigheden zoals “het is een politieke hetze”, men tast mijn integriteit aan, de zaken liggen anders blah blah blah”. Nu weer deze minkukel met zijn corrupte rotkop. Argumentatie die nergens op slaat: “ja het is normaal dat er niet geleverd is want in het echte leven is er ook wel eens een dispuut. Eigenlijk kan ik niet parttime werken want iedereen kijkt naar mijn handelen. In Nederland zou ik gewoon door kunnen gaan met corrupt zijn en geen haan die er naar kraait”. Gast of je dient de publieke zaak of je gaat als ondernemer tweedehands vaatdoeken verkopen. Jij hebt laten zien dat het niet mogelijk is dit te combineren. En wat is dit voor ongein dat de bedpartner van een politici een illegale party center runt. Met pek en veren wegjagen zou ik zeggen. Dit valt niet goed te praten.

  4. De heer Abrahams legt een rookgordijn door flessentrekkerij op één lijn te stellen met politiek moddergooien. Bovendien is het niet de issue dat hij als eilandsraadslid ook ondernemer is, maar dat hij als ondernemer een klant (het ziekenhuis) heeft benadeeld. Dat is een valse streek, maar als je behalve ondernemer ook nog een publiek figuur bent is dat oliedom, zeker voor een politicus die altijd anderen de maat neemt. Daarom is het terecht dat hij voor de gehele gemeenschap in zijn hemd staat en dat is niet de eerste keer.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties