29 C
Willemstad
• zondag 26 juni 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Joran van der Sloot riskeert nog eens 18 jaar extra celstraf

Persbureau Curacao

- Advertentie -

Joran van der Sloot (34) stond gisteren terecht in Peru voor betrokkenheid bij grootschalige cocaïnesmokkel in en uit de gevangenis. Hij riskeert achttien jaar extra cel. Van der Sloot zit al een straf uit 28 jaar voor moord.

Nu staat hij terecht voor cocaïnesmokkel, die hij in en uit de gevangenis zou hebben gesmokkeld. Het Openbaar Ministerie in Peru zegt snoeihard bewijs tegen hem te hebben.

De ex-vriendin van Van der Sloot heeft bij het Peruaanse OM verklaard dat zij in opdracht van Van der Sloot drugs heeft gesmokkeld voor hem. De ex sloot een deal met de aanklager en is in afwachting van het proces op vrije voeten gesteld.

Het verhaal van Van der Sloot begint op 30 mei 2005 op Aruba, als de Amerikaanse Natalee Holloway verdwijnt. Een paar keer wordt hij als verdachte opgepakt en verhoord. Toch wordt hij niet veroordeeld, omdat er niet genoeg bewijs is. Maar in een gedenkwaardige undercover-uitzending van Peter R. de Vries komt hij met een bekentenis.

In 2010 komt Van der Sloot weer in het nieuws door de dood van een jonge vrouw: Stephanie Flores, die hij ontmoet in een casino in Lima. Zij wordt op 30 mei 2010, exact vijf jaar na de verdwijning van Natalee, vermoord. In 2012 bekent Van der Sloot dat hij de dader is.

Maar nu ligt er dus een nieuwe aanklacht tegen Joran van der Sloot. Hij volgt het proces per videoverbinding en ontkent zich aan smokkel te hebben schuldig gemaakt. Van der Sloot noemt zich het slachtoffer van een complot.

Volgens het Peruaanse OM verkocht Van der Sloot, zo schrijft De Telegraaf, de naar binnen gesmokkelde kilo’s coke binnen de Juliaca-gevangenis.

Ook zou hij coke in postpakketten met geïmpregneerde kleding weer naar buiten hebben gesmokkeld. Toen justitie de smokkel ontdekte, werd Van der Sloot weer direct overgeplaatst vanuit Juliaca naar de beruchte zwaarbeveiligde gevangenis Challapalca.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Van der Sloot noemt zich het slachtoffer van een complot.

    Is hij familie van Jacinta Constancia? Beide zijn pathologische leugenaars.

    Hij ziet NL in ieder geval het dag en nacht ligt niet meer terug.

    Zal best wel een groen links of d66 rechter of mensenrechten clubje een actie ondernemen zodat hij straf in NL kan uitzitten (en dan meteen zal worden vrijgelaten).

  2. Nu ik hoop dat dit ettertje er nog een jaartje of 20 bij krijgt complot wel of niet! en als het ettertje dan een jaar of 75 is naar de VS word gestuurd daar hebben ze met deze kwal ook nog een appeltje te schillen, hij krijgt daar ook op zeker een jaar of 25 gevang erbij, hij ziet NL in ieder geval het dag en nacht ligt niet meer terug.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Ingezonden | Libra nos di nan

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Nu.cw | CBCS in gesprek met stakeholders op Sint Maarten

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft verschillende gesprekken gevoerd met stakeholders op Sint Maarten. De ontmoeting volgde op de publicatie van het Financial...

Nu.cw | Tropische golf groeit mogelijk uit tot cycloon

Een tropische golf boven de Atlantische oceaan verplaatst zich in westelijke richting. De golf heeft zestig procent kans om zich in de komende vijf dagen tot een...

DH | Aruba may phase out 12.6%, Curaçao, St. Maarten not yet

THE HAGUE--The Kingdom Council of Ministers RMR on Friday decided that Aruba can start with the reversing of the 12.6% labour benefits reduction for its (semi) government...

AntilliaansDagblad | Elektriciteit 30 procent duurder

Kralendijk - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de maximumtarieven vastgesteld voor de distributie van elektriciteit in Caribisch Nederland (CN). De stijging bedraagt 30 procent en...

AntilliaansDagblad | ‘Verlaag financieringstekort dit jaar’

Oranjestad - De economie van Aruba herstelt voorspoedig. Het pre-coronaniveau van 2019 is in april en mei overtroffen. Aruba moet van dit herstel gebruikmaken om de begroting...
- Advertentie -
- Advertentie -