27 C
Willemstad
• vrijdag 9 juni 2023

Extra | Journaal 7 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Jacinta Constancia: Op de dag dat ik mijn straf moet uitzitten, zal ik me melden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Jacinta Constancia zal zich melden op de dag dat ze wordt opgeroepen om haar gevangenisstraf uit te zitten. Met deze woorden reageert de voormalige...

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

HOF | Beëdiging mr. Jan de Boer als lid van het Constitutioneel Hof van Sint Maarten

HomeLandenArubaHOF | Beëdiging mr. Jan de Boer als lid van het Constitutioneel...
Beëdiging mr. Jan de Boer als lid van het Constitutioneel Hof van Sint Maarten

Op 12 augustus 2021 is mr. Jan de Boer opnieuw door de Gouverneur van Sint Maarten, drs. E.B. Holiday, beëdigd als lid van het Constitutioneel Hof van Sint Maarten.

Herbenoeming is mogelijk geworden door een recente landsverordening tot verhoging van de leeftijdsgrens voor de leden van het Constitutioneel Hof, de Raad van Advies, de Algemene Rekenkamer en de Ombudsman van Sint Maarten.

Volgende week, op 20 augustus 2021, vindt in Sint Maarten een zitting van het Constitutioneel Hof plaats over drie ontwerp-landsverordeningen, waarin zijn opgenomen de door Nederland als voorwaarde voor financiële steun gestelde verlaging van 12,5% van de arbeidsvoorwaarden van (semi) ambtenaren, verlaging van 25% van de arbeidsvoorwaarden van politieke gezagsdragers en maximering van de arbeidsvoorwaarden van topfunctionarissen binnen de (semi) publieke sector.

Het Constitutioneel Hof bestaat uit de voorzitter Bob Wit (Caribbean Court of Justice) en de leden Jan de Boer (Gemeenschappelijk Hof van Justitie) en Ben Vermeulen (Raad van State).

Plaatsvervangend lid is Nicole Martinez (Gemeenschappelijk Hof van Justitie). Griffier is Joan Becker (Gemeenschappelijk Hof van Justitie).

2 reacties

  1. Zijn al deze wijze mannen/vrouwen niet wijs genoeg om de diverse staatsrechtelijke aandachtspunten/disputen die ik vele malen ter attentie van onze politici (statenleden en ministers) naarvoren heb gebracht, te scrutineren? De spreuk ‘steunend op eigen kracht, doch met de wil elkander bij te staan’, telt ook ten aanzien van dit soort problematieken. Curaçao loopt zoals altijd steeds achter met dit soort aspecten. Wij hebben sinds 10-10-’10 geen Constitutioneel Gerechtshof. Blijkbaar moet ik de 8 pagina tellende ‘positionpaper’, die ik in 2017 aan de diverse bestuursorganen (Staten,overheid, President Gemeenschappelijke Hof van Justitie, Raad van Advies, Ombudsman en de nieuwsmedia heb gestuurd, weer publiceren. Als de redactie deze nog heeft mag zij het stuk weer publiceren.

    Felix

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties