28 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Medewerker van parlement Aruba geschorst


Oranjestad – Een medewerker van het parlement wordt verdacht van het schenden van de integriteit. Volgens de regering zijn er indicaties dat de persoon in kwestie – er is geen naam genoemd – politieke werkzaamheden verricht. Er is een onderzoek gestart.

De regering laat weten dat het parlement het hoogste instituut van ons land is en dat integriteit van groot belang is. Dat geldt voor de griffier en voor alle medewerkers. Medewerkers van het parlement moeten alle parlementariërs gelijk behandelen en neutraal assisteren in hun werkzaamheden. Dit is van groot belang om de integriteit vast te houden. De betreffende medewerker is intussen geconfronteerd met de bewijzen. Het onderzoek is gaande, zo stelt de regering in een persverklaring.

Oppositiepartijen reageerden direct op de beschuldigingen. AVP: ,,We zijn verrast door het schaamteloze nieuws dat een toegangsverbod is opgelegd aan Liesje Khemlani. Ze mag het parlementsgebouw niet betreden. Ze zou mogelijk politieke handelingen hebben verricht die niet passen bij haar functie als ambtenaar.” De AVP concludeert dat er niets concreets is tegen de medewerker, die al dertig jaar in dienst is en werkt als archiefbeheerder.

Volgens Ryçond Santos do Nascimento (AVP) heeft Khemlani onlangs een brief gestuurd aan het Kabinet van de Gouverneur, waarin ze opmerkte dat de regering enkele procedurefouten heeft gemaakt, die zelfs de gouverneur niet zijn opgevallen. Het Kabinet reageerde met een dankbrief terug, omdat ze zo alert is. AVP prijst Khemlani om haar dienstverlenende karakter, om haar professionaliteit en om het feit dat ze, ondanks dat ze bij MEP hoort, nooit laat merken dat ze om een politieke kleur geeft.

Partijleider Miguel Mansur (Accion21) spreekt van dictatuur. Hij zegt dat er sprake is van een persoonlijke aanval op Khemlani in een poging om ambtenaren te intimideren. De griffier moest tekenen voor de schorsing van Khemlani, maar weigerde dit. De premier kon niet anders dan zich zelf te mengen in personeelszaken van het parlement. Mansur vraagt zich af waar de transparantie en integriteit gebleven zijn.

Ook buitenpolitieke partij UPP reageert op de toegangsontzegging van Khemlani. Candelario (Booshi) Wever noemt het politieke vervolging van een ambtenaar. ,,We mogen het niet toestaan dat een regering denkt dat ze dit kunnen doen. Dit tast de democratie aan. Net als dat enkele media worden geboycot en bedreigd. En nu is er duidelijk sprake van intimidatie. Blijkbaar mag Khamlani geen werkzaamheden verrichten voor andere fracties, behalve MEP.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...