30 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...

ParadiseFM | Opnieuw arrestatie in zaak van ontvoerde ondernemer

De politie heeft gisteren een 21-jarige Curaçaose man gearresteerd. Hij is al de zevende opgepakte verdachte in de zaak rond de ontvoering van een ondernemer in Veeris...

ParadiseFM | Partij Vishon doet niet meer mee aan verkiezingen

De politieke partij Vishon doet niet mee aan de komende parlementsverkiezingen. Dat heeft de leider van de partij tegen Amigoe gezegd. Vishon deed in 2021 één keer...

ParadiseFM | Vrees voor tientallen doden bij ramp illegale goudmijn Venezuela

Autoriteiten in Venezuela houden rekening met tientallen doden door het instorten van een illegale mijn. In een afgelegen gebied van de Amazone werden talrijke gouddelvers bedolven. De burgemeester...

Telegraaf | Zeker 15 doden na instorten van illegale goudmijn in Venezuela

CARACAS - Door het instorten dinsdag van een illegale goudmijn in Venezuela zijn minstens vijftien mensen om het leven gekomen, zo maakte president Nicolás Maduro woensdag (lokale...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Jaarrekening Land Aruba 2019 bij ARA

HomeLandenArubaAntilliaansDagblad | Jaarrekening Land Aruba 2019 bij ARA

Oranjestad – De jaarrekening van het Land Aruba van 2019 is met een flinke vertraging ingediend bij de Algemene Rekenkamer Aruba (ARA).

Daar zijn verschillende redenen voor, legde de minister van Financiën, Xiomara Maduro (MEP) uit tijdens de overhandiging.

Bij het moment van overhandigen was ook directeur Derrick Werleman van Directie Financiën aanwezig. Namens de ARA waren de voorzitter van het College van de ARA, de secretaris van ARA en een lid van het College aanwezig.

Minister Maduro gaf vier verklaringen voor de vertraging. Als eerste moeten de cijfers van 2019 fungeren als een basis voor de accountant om de jaarrekening van 2026 te kunnen beoordelen. De werkzaamheden voor deze nulmeting en de zogeheten balanssanering moesten in 2018 en 2019 plaatsvinden, voordat de cijfers van 2019 werden vastgesteld. Dit kostte tijd. Bij de nulmeting was de Centrale Accountantsdienst betrokken, zo vulde Werleman de minister aan.

Een tweede reden is dat Aruba zich op dat moment in een ‘lockdown’ bevond vanwege de coronapandemie. Dit zorgde voor een vertraging in de werkzaamheden om de cijfers van 2020 en 2021 vast te stellen.

De derde reden is dat er rond de goedkeuring van de jaarrekeningen van 2016 en 2017 een impasse was in het parlement. Ook dat zorgde voor flinke vertraging.

Tot slot werkt de overheid met de financiële applicatie GFS/EnterpriseOne. Deze app moest begin 2023 een upgrade krijgen. Dit leidde tot enkele maanden vertraging.

De bewindsvrouw verwacht dat de vertraging eind 2024 helemaal is opgelost. De planning is dan om de jaarrekening van 2020 in februari 2024 in te dienen. De jaarrekening van 2021 wordt ingediend in juni 2024. De jaarrekening van 2022 kan volgend jaar september worden ingediend. De jaarrekening van 2023 volgt dan in december 2024.

Minister Maduro is ARA dankbaar dat ze geduld hebben gehad en hun werkzaamheden hebben uitgesteld tot de jaarrekening van 2019 klaar was.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties