27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Lak: Reforma moet geen Roodkapje-verhaal worden

Lak: Reforma moet geen Roodkapje-verhaal worden

roodkapjeWILLEMSTAD — Er is niets mis met de hervorming van het bestuurlijk systeem op Curaçao, maar er moet voor gewaakt worden dat deze hervorming niet in het verhaal van Roodkapje eindigt.
Dit stelt voormalig Eilandsraadslid en politiek leider van de beweging Movementu Patriotiko Kòrsou (MPK), Rignald Lak.

- Advertentie -

Advertentie

Met zijn opmerkingen reageert Lak, wiens partij op dit moment niet in de Staten van Curaçao is vertegenwoordigd, op Reforma, de hervorming van het politiek en bestuurlijk systeem op het eiland, waar MFK-leider Gerrit Schotte zich sterk voor maakt.
Volgens Lak heeft Curaçao belang bij een stabiel, betrouwbaar en transparant bestuur om zo vooruitgang voor zijn inwoners te kunnen bewerkstelligen.
In dit verband is de MPK-leider van mening dat er een evaluatie moet plaatsvinden om na te gaan of bestaande wetten op een democratische wijze moeten worden aangepast zodat zij in deze moderne tijd in het belang van het welzijn of de ontwikkeling van het volk functioneren.
Maar Lak heeft zijn vraagtekens of de hervorming die Reforma voorstaat wel de beste oplossing is voor Curaçao.

“Dit moet niet eindigen als het verhaal van Roodkapje. In dat verhaal werd de oma, maar ook het kleine meisje door de grote boze wolf voorgelogen, waarna ze allebei door hem werden opgegeten.
Dit moet als een waarschuwing gelden voor iedereen. We moeten waken dat straks niet één iemand het voor het zeggen krijgt op het eiland.”

De opstelling van Lak is pikant te noemen.
Centraal in Reforma staat de afschaffing van de mogelijkheid voor Statenleden om zich van hun fractie af te scheiden en als onafhankelijk Statenlid hun parlementszetel te behouden, de zogenoemde zetelroof.
Het was Rignald Lak, die zich in de beginjaren van deze eeuw van de FOL-fractie afscheidde en als onafhankelijk Eilandsraadslid doorging.
In deze hoedanigheid trad hij met zijn fractie toe tot het toenmalige Bestuurscollege en toen Lak een gedeputeerde moest aanwijzen, viel zijn keuze op Gerrit Schotte.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -