28 C
Willemstad
• zondag 10 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

Laat transitiekabinet regie nieuw ziekenhuis nemen

HomeNieuwsLaat transitiekabinet regie nieuw ziekenhuis nemen
Omayra Leeflang
Member of Parliament

WILLEMSTAD — Volgens PAR-parlementariër Omayra Leeflang moet demissionair minister van Gezondheid Stanley Bodok de regie nemen in de bouw van het nieuwe ziekenhuis om verdere chaos te voorkomen. Uit de media heeft het Statenlid vernomen dat er twee initiatieven zijn voor de bouw van het ziekenhuis.

Het huidige St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) eist een trekkersrol op en de formele trekker Usona meldde onlangs dat de bouw wordt gefinancierd door middel van een commerciële lening. Volgens Leeflang kan de regering onmogelijk twee ziekenhuizen financieren.
Ze verzoekt de minister om alle initiatieven stop te zetten totdat het nieuwe transitiekabinet aantreedt.
In een brief aan de minister vraagt Leeflang onder meer of de minister al een vergunning aan een instantie heeft gegeven voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis.
Volgens de Landsverordening Zorginstellingen uit 2007 mag geen enkele zorginstelling zonder toestemming van de minister van Gezondheid bouwen of zelfs uitbreiden.
Ook wil ze weten of de minister op de hoogte is van de voordelen die het Sehos biedt door gefaseerd op het huidige terrein te bouwen.
Bovendien kan het huidige bestuur de exploitatie van het ziekenhuis doen.
Het Sehos heeft onlangs diverse plannen gepresenteerd om de regie samen met de overheid te nemen rond de bouw van het nieuwe ziekenhuis.
Usona heeft van voormalig minister van Gezondheid Jacinta Scoop-Constancia de opdracht gekregen om de bouw van het nieuwe ziekenhuis te realiseren.
De voorbereidingen zijn nagenoeg afgerond.
Onlangs verklaarde directeur Reginaldo Doran dat de bouw met een overbruggingslening wordt gefinancierd.
Zodra de Curaçaose regering haar begroting op orde heeft kan de lening worden overgenomen door een obligatielening met een lagere rente.
De parlementariër vraagt zich af of het zomaar mogelijk is dat Usona de regering aan financiële verplichting kan binden zoals door hen wordt voorgesteld.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties