Kwaliteit van zorg: Patiëntveiligheid, beleid en samenwerking

WILLEMSTAD — Kwaliteit van zorg is een van de speerpunten van de Nederlands Antilliaanse Stichting voor Klinisch Hoger Onderwijs (Naskho).
Op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei organiseert de Naskho het volgende congres over kwaliteit in de zorg met als thema

‘Kwaliteit van zorg: Patiëntveiligheid, beleid en samenwerking’

in het Renaissance Hotel.

Tijdens dit congres staat de patiëntveiligheid centraal en zullen door verscheidene gerenommeerde buitenlandse en lokale sprekers verschillende kwaliteitstrajecten – die nu al gaande zijn of die binnenkort van start gaan – gepresenteerd worden, die dit doel dienen te bewerkstelligen.
Ook de bevordering van samenwerking tussen de verschillende zorgverleners en andere betrokkenen, zoals de overheid en ziektekostenverzekeraars, komt ruim aan bod.
Hierbij zal de minister van Gezondheid Ben Whiteman als keynote-spreker op de eerste dag het overheidsbeleid toelichten, dat primair gericht is op het bevorderen van kwaliteit en patiëntveiligheid.

Ook zullen er enkele belangrijke nascholings- en onderzoektrajecten gepresenteerd worden, die de zorgverleners, ziekenhuizen en zorginstellingen op Curaçao beter in staat moeten stellen om een optimale kwaliteit van zorg te bieden aan elke patiënt.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Ella Engelhardt of Els Statius Muller op telefoonnummer 432-1292 of 432-1293.
Men kan ook een mail sturen naar [email protected].
Voor een overzicht van het programma kan men gaan naar de website www.naskho.org.
Vooraf registreren en betalen is noodzakelijk.
Voertaal van het congres is Nederlands.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *