24 C
Willemstad
• vrijdag 28 januari 2022 04:48

Laatste reacties

- Advertentie -

Kustwacht nog steeds in actie

- Advertentie -
Actievoerend kustwacht-personeel vanochtend in het Napb-gebouw aan de Schottegatweg.
Actievoerend kustwacht-personeel vanochtend in het Napb-gebouw aan de Schottegatweg.

WILLEMSTAD — Leden van de kustwacht hebben vanochtend hun actie voortgezet. Dit bevestigt Napb-voorzitter Ronaldo Abrahams. De actie begon afgelopen vrijdag en zal volgens de Napb-voorzitter doorgaan tot de vakbond zwart op wit duidelijkheid heeft over de oprichting van een commissie die de aanleiding van de kustwachtactie nader moet gaan onderzoeken.

Er ligt een aantal redenen ten grondslag van de actie van het kustwachtpersoneel, aldus Abrahams.

“Het personeel wordt geïntimideerd en dat accepteren wij niet.
Voor ons is dit een principekwestie.
Dit jaar hebben wij aangegeven dat wij intimidatie op de werkvloer niet meer zullen accepteren.
Wij accepteren het bij geen enkele instantie waar wij vertegenwoordigd zijn”

, geeft de Napb-voorzitter aan.

Abrahams wijst dat er naast intimidatie nog sprake is van vele andere zaken die niet correct verlopen bij de kustwacht.

“Het personeel krijgt een vijfjarig contract. Als dat afgelopen is, kan het maar een keer verlengd worden en op je dertigste moet je uit dienst. Dat is niet correct en oneerlijk tegenover het personeel.”

- Advertentie -

Ook hekelt de Napb het feit dat het kustwachtpersoneel wordt opgedragen om acties uit te voeren, waar het niet voor opgeleid is.

Afgelopen vrijdag was er overleg tussen de Napb en Justitie-minister Nelson Navarro (Pais). Volgens Abraham heeft de minister aangegeven begrip te hebben voor het standpunt van het personeel.

“Hij zou nagaan wat hij kon doen. Vanochtend hebben wij contact gehad met vertegenwoordigers van de minister. Zij hebben aangekondigd dat er een commissie zal worden opgericht met vertegenwoordigers van de betrokken partijen om de zaken die door het personeel worden aangekaart verder te onderzoeken.”

De actie zal volgens Abraham worden voortgezet totdat de vakbond zwart op wit een toezegging heeft gekregen over de instelling van de commissie.
De Napb-voorzitter had vanochtend felle kritiek op de kustwachtleiding die de actie zou toestaan, door niet met een oplossing te komen voor de geconstateerde problemen.

“Als het kustwachtpersoneel werkt, komen er al drugs en wapens het eiland binnen. Moet je nagaan hoe het nu op onze kusten moet zijn.”

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -