KRR | Voormalig bankpresident Tromp overweegt schadeclaim tegen OM

Voormalig Centrale Bank-president Emsley Tromp | Persbureau Curacao

Willemstad – Voormalig Centrale Bank-president Emsley Tromp overweegt een schadeclaim in te dienen tegen het Openbaar Ministerie op Curaçao. Vandaag maakte het OM bekend het ingestelde cassatieberoep bij de Hoge Raad tegen de eerdere vrijspraak van Tromp door het Hof in te trekken. Door dit besluit is diens vrijspraak definitief.

,,Hoewel dit besluit van het Openbaar Ministerie gezien de ondubbelzinnige vrijspraak van het Hof niet als een verrassing komt, is Tromp opgelucht dat er een einde komt aan de bijna 2,5 jaar durende nachtmerrie waar hij zich als gevolg van het optreden van het Openbaar Ministerie de afgelopen jaren in bevond. Een nachtmerrie die niet alleen tot enorme – en praktisch onherstelbare – reputatieschade heeft geleid, maar bovenal tot zijn ontslag als president van de Centrale bank van Curaçao en Sint Maarten”, aldus Tromps advocaat Niels van der Laan.

In het voorjaar van 2016 startte het OM in Willemstad het ‘Saffier-onderzoek’ naar Tromp. In 2017 werd deze gedagvaard op verdenking van het opzettelijk doen van een foutieve belastingaangifte in de privésfeer. De rechtbank sprak hem vrij. Het OM ging beroep, maar haalde ook bij het Hof bakzeil. Daartegen stelde het OM beroep in cassatie in, maar dat is dus vandaag ingetrokken. ,,Na onderzoek is het OM tot het oordeel gekomen dat een voortzetting van de cassatie geen redelijk doel dient. Daarom is het beroep vandaag ingetrokken”, aldus een verklaring van het OM.

De vervolging door het OM leidde tot het ontslag van Tromp bij de Centrale Bank. ,,Een instituut waarvoor hij zich bijna 30 jaar met veel energie heeft ingezet en dat hij vlak voor zijn pensionering gedwongen via de achterdeur heeft moeten verlaten”, aldus advocaat Van der Laan die er aan toevoegt dat zijn cliënt ,,zich de komende periode zal beraden op vervolgstappen gericht op het verhalen van de door de onterechte vervolging geleden schade.”

Bron: Koninkrijksrelaties.nu

Een Reactie op “KRR | Voormalig bankpresident Tromp overweegt schadeclaim tegen OM

  1. 2 miljoen per jaar verdiend hebben en dan nog met een schadeclaim komen.

    De Centrale Bank heeft inmiddels een uitgebreid dossier opgebouwd van de misstanden die onder Tromp plaatsvonden, zoals de volledige financiering van zijn priveleven door de Centrale Bank bovenop zijn absurd salaris van 2 miljoen.

    Tiran Tromp is rijp voor de Capriles kliniek.

    Na zijn vrijlating uit Bon Futuro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *