29 C
Willemstad
• woensdag 28 september 2022

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Gouverneur Holiday ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Gouverneur van Sint Maarten Eugene Holiday is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Holiday nam de onderscheiding in ontvangst tijdens een afscheidsreceptie in de Grote...
- Advertentie -

Nu.cw | Handelsgrens tussen Venezuela en Colombia weer open

De grens tussen Venezuela en Colombia is weer geopend voor handel. Dat meldt de NOS. Voor het eerst in zeven jaar mag er weer vrachtverkeer rijden tussen...

PBC | Vuurwapen gevonden in cel SDKK-gevangenis

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bewakers van de SDKK-gevangenis hebben vanochtend tijdens een doorzoeking van cellen in blok 7 een vuurwapen gevonden. Het gaat om een doorgeladen wapen, waar dus...

PBC | KLM toestel uit Suriname maakt noodlanding op Azoren vanwege medische noodgeval

Persbureau Curacao AZOREN – Een toestel van de KLM, dat afgelopen nacht op weg was van Suriname naar Schiphol, heeft vanochtend rond half acht een medische noodlanding gemaakt...

ParadiseFM | Twee politieagenten gearresteerd

Twee politieagenten zijn vanmorgen aangehouden. In opdracht van het OM werden er verschillende huiszoekingen verricht. De agenten worden verdacht van het sjoemelen met vergunningen. Een van de verdachten...

KRR | Schotte wil vanuit cel doorgaan als Statenlid

Rene Zwart | Koninkrijksrelaties.nu

Slechts enkele tientallen aanhangers gaven gehoor aan de oproep van partijgenoten naar de rechtbank te komen om steun te betuigen aan Schotte | Persbureau Curacao

Willemstad – Oud-premier Gerrit Schotte verzet zich tegen zijn – door de Hoge Raad bevestigde – ontslag als Statenlid, zo bleek vrijdag bij de rechtbank in Willemstad. Naast een gevangenisstraf van 3 jaar is hem het passieve kiesrecht voor de duur van 5 jaar ontnomen.

Die straf is onherroepelijk, maar Schotte legt zich niet neer bij zijn ontslag en verlies van inkomsten. De MFK-leider beroept zich er op dat de onderliggende wetgeving vanwege het uitblijven van een landsbesluit nooit in werking is getreden. Hij is tevens van mening dat hem een ‘heilig grondrecht’ is afgenomen.

Schotte denkt het Statenlidmaatschap prima te kunnen combineren met de status van gedetineerde. Hij heeft er alle tijd voor en als de gevangenis zorgt voor een videoverbinding kan hij deelnemen aan Statenvergaderingen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Schotte voert op nog een ander front een juridische strijd. Eveneens gisteren verzocht hij de rechtbank een Italiaanse advocaat-generaal te laten horen. Die zou kunnen getuigen dat het Openbaar Ministerie destijds onder valse voorwendselen een strafrechtelijk onderzoek tegen hem is gestart dat uiteindelijk tot zijn veroordeling leidde voor het zich laten omkopen door maffiabaas Francesco Corallo.

Slechts enkele tientallen aanhangers gaven gehoor aan de oproep van partijgenoten naar de rechtbank te komen om steun te betuigen aan Schotte.

Bron: Koninkrijksrelaties.nu

Artikel delen

13 reacties

 1. Schoote vergeet een stukje verder te lezen in de wet:
  “… Hij aan wie rechtmatig zijn vrijheid is ontnomen, kan worden beperkt in de uitoefening van grondrechten voor zover deze zich niet met de vrijheidsontneming verdraagt…”

 2. Eigenlijk is hem ‘niets gelukt’. Van het handjevol aanhangers noet hij het niet hebben. En verder is het toch stevast komkommertijd op het eiland dus logisch dat de media erop afkomt.
  Verder denk ik dat het OM zich een bult lacht over zo’n narcistisch subject als gekke Gerrit.

 3. GERRIT SCHOTTE HEEFT HET RECHT JURIDISCHE WEGEN TE VOLGEN OM TE PROBEREN VOOR ELKAAR TE KRIJGEN WAT HIJ WENST. WIJ MOETEN VERTROUWEN DAT DE RECHTER TOT EEN WELOVERWOGEN OORDEEL KOMT. VOOR ALLE DUIDELIJKHEID: IK VIND DAT GERRIT SCHOTTE GEWOON ZIJN STRAF MOET UITZITTEN EN ZEKER NIET ALS GEVANGENE PARLEMENTSLID MOET BLIJVEN.

  @Gumbs: s.v.p. niet schreeuwen,
  WANT DAT KAN IK HARDER.

  M.v.g.
  Commentpolis

 4. Gerrit de Raaf is nu te horen echt rijp voor het gekken huis Zonnegloren in Soesterberg, wat een rand debiel, hij wil zijn salaris behouden en via een pc in de staten zijn scheld parades voort zetten en de boel verzieken, en wel in een strak pak want in oranje overal staat niet echt netjes.

 5. Kunnen we niet een inzamelingsactie houden om geld op te halen waarbij we genoeg zeepjes kunnen sturen naar SDDK, cel GS. Begeleidend kaartje : voor Voorkant en achterkant van het heilige recht.

 6. Curacao gaat de geschiedenis in met twee ongeschoolde ministers President waarvoor wij ons hele leven ervoor moeten schamen.
  Ik kan mij nog als de dag van gisteren voor de geest halen toen ene Anthony Goddet haar zus Myrna Goddet tot Minister President bombardeerde om hun fam. naam hoog te houden. Myrna moest een tolk meenemen naar Nederland om voor haar te tolken.
  En nu is het de beurt aan Gerry Schotte die als gevangene vanuit de Bon Futuro ons volk via videoverbinding te willen vertegenwoordigen.
  Alleen op ons dushi Korsow is dit mogelijk??? Ik hoop van niet.

 7. Die vent is echt van de pot gerukt. Een gedetineerde als statenlid? Goh wat zullen veel zichzelf respecterende internationale bedrijven staan te dringen om te investeren op Curaçao. Not! Als het OM hiervoor zwicht zou dit ernstige gevolgen hebben voor het land. Heb nooit begrepen waarom Schotte niet levenslang geen politieke functie meer mag uitoefenen voor hetgeen hij heeft geflikt. Het OM op Aruba is voornemens dat te eisen in het geval van Paul Croes en terecht. Weg met die corrupte figuren. De oplichter en machtbeluste Schotte geeft niet op en Curaçao zit met de gebakken peren. Hoop zo dat de bevolking nu eens op staat en dit niet meer pikt. I.p.v. het handjevolle en waarschijnlijk betaalde zielige groepje dat er stond om Schotte te steunen massaal de straat op om hiertegen te protesteren. Wie neemt de leiding?

 8. Nog geen foto’s van de ranzige Ramsay Soemanta gezien van Schotte in gevangeniskostuum.

  Of bewaart ranzige Ramsay die voor zijn nog ranzigere werkgever, Radio Dolfijn?

 9. “Slechts enkele tientallen aanhangers gaven gehoor aan de oproep van partijgenoten naar de rechtbank te komen om steun te betuigen aan Schotte”.

  Ook rivaliserende media gaf en geven aandacht, dus het is hem weer gelukt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -