30 C
Willemstad
• woensdag 14 april 2021 15:15

PBC | Nederlands reisadvies blijft voorlopig negatief

Persbureau Curacao DEN HAAG – Tijdens de persconferentie gisteravond in Nederland is er door het kabinet nog geen duidelijkheid gegeven over wanneer er weer gereisd mag worden. Het...

PB | Townhall meeting on volcanoes this Thursday

Residents of Saba are invited to a townhall meeting on Thursday, April 15 to attend a presentation by volcanologist Elske de Zeeuw-Van Dalfsen of the Royal Netherlands...

Democracy now! | Wednesday April 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Namen formateurs bekendgemaakt

Advocaat Chester Peterson is door partij MFK voorgedragen als formateur bij gouverneur Lucille George-Wout. Ook oud-minister en internationaal advocaat Rutsel Martha wordt later voorgedragen als formateur. De...

PB | Nieuwe procureur-generaal maakt kennis met Gouverneur

WILLEMSTAD – Op maandag 12 april heeft de nieuwe procureur-generaal van het Openbaar Ministerie van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaKRR | Rijkswet voor aansluiting Curaçao bij verdrag met VS naar parlementen

KRR | Rijkswet voor aansluiting Curaçao bij verdrag met VS naar parlementen

Rene Zwart | Koninkrijksrelaties.nu

BuZa minister Blok heeft zijn ambtenaren vliegensvlug een voorstel tot rijkswet in elkaar laten timmeren voor behandeling in de Tweede Kamer. De Staten van Curaçao, Aruba, Sint Maarten hebben eveneens het recht vragen in te dienen.

Den Haag – De ontwerp-Rijkswet om het mogelijk te maken dat Curaçao zich aansluit bij het verdrag dat het Koninkrijk heeft met de Verenigde Staten over de toelating tot en het verblijf van Amerikaanse militairen is door minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken ter behandeling aan de parlementen van Curaçao, Aruba, Sint Maarten en Nederland aangeboden.

De bewindsman had gevraagd om ‘stille instemming’, maar op initiatief van Tweede Kamerlid Sadet Karabulut (SP) werd daar een stokje voor gestoken. Dat betekent het reguliere wetgevingstraject moet worden doorlopen. Blok heeft zijn ambtenaren vliegensvlug een voorstel tot rijkswet in elkaar laten timmeren.

De Tweede Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken heeft vandaag besloten een schriftelijke vragenronde te houden. De fracties hebben tot 23 april de gelegenheid hun eventuele vragen in te dienen. De bewindsman zal daar ook weer schriftelijk op reageren waarna de Kamer de behandeling mondeling voortzet.

De Staten van Curaçao, Aruba, Sint Maarten hebben eveneens het recht vragen in te dienen.

Het gaat om een al langer bestaand verdrag waar Aruba en Sint Maarten zich destijds onmiddellijk bij hebben aangesloten. De toenmalige Curaçaose regering heeft daar toendertijd van afgezien. Het Kabinet Rhuggenaath ziet echter economische voordelen. Zodra de aansluiting bij het verdrag een feit is kunnen schepen van de Amerikaanse marine de haven van Willemstad aandoen en kunnen VS-troepen gebruikmaken van oefenfaciliteiten op het eiland.

Een deel van de Tweede Kamer vindt vanwege de spanning tussen de VS en Venezuela de timing ongelukkig.

Bron: Koninkrijksrelaties.nu

2 reacties

 1. Heb begrepen dat Millerson binnenkort naar Nederland reist voor een overleg over het geschillenrekening voor landen binnen het koninkrijk. Nou, heb begrepen, het komt meer door de buschauffeur die s’ochtends vroeg altijd radio keihard op Direct afgestemd.

  Bij Direct hebben ze als geen nieuws is een sessie, “laten we even onder elkaar wat ouwehoeren” op zich gaat het nergens over want meestal springt die Richeron van de hak op de tak en moeten ze hem altijd zeggen, ‘laten we het bij één onderwerp houden”.

  Het onderwerp dit keer was het bashen van Millerson, voorzitter van het parlement. Het schijnt dat hij Jachmin Pinedo een interview over zijn aanstaande reis naar Nederland i.v.m geschillenregeling heeft geweigerd.

  Nou weten de meeste van ons met maar een klein beetje mensenkennis dat Jachmin een verschrikkelijk rancuneuze heks is. Ze was gelijk bezig om die Millerson te fileren op zo een manier dat zelfs de honden geen brood van lusten.

  Haar gesprekspartner was Cali Manuel heb begrepen dat het een reporter op leeftijd is, iemand in de herfst van zijn carrière. Je zou haast denken dat hij intussen wel het klappen van de zweep kent, maar nee.

  Jachmin Pinedo had het over wie denkt die waardeloze neger van een Millerson wel dat hij is zelfs de blanken nemen de trein of nemen de fiets. Dat maakte ik zelf van haar eigen woorden waren, zelfs de minister president van Nederland, Mark Rutte reist per fiets.

  Mevrouw Pinedo had het nog over van dat ze benieuwd is of Millerson bij aankomst op Schiphol zich met auto en chauffeur laat ophalen want iedereen die naar Nederland reist neemt gewoon de trein.

  Wat ze daarna zei, vond ik wel racistisch, “ze zou graag Millerson achterin de auto met chauffeur willen zien”, zoiets van zwarten kunnen zich niet laten rijden want dat is iets dat alleen voor blanken is weggelegd of zoiets van een aap die zich laat rondrijden.

  Toen Jachmin door ging met waarom Millerson in Nederland niet gewoon de trein kan nemen, ging het even mis want Cali Manuel zei toen tot ergernis van Jachmin, als hij in Nederland naar schiphol moet, neemt hij, Cali Manuel een taxi.

  Blijkbaar heeft Cali Manuel met al zijn ervaring niet begrepen wat het doel van karakter moord is, het is niet de bedoeling om het te bagatelliseren maar juist erger te maken. Daarbij komt wie the hell is geïnteresseerd in hoe Cali Manuel naar Schiphol reist.

  Ik kan me wel voorstellen dat Jachmin na de uitzending een hartig woordje met Cali Manuel heeft gehad, zoiets van ben je nou achterlijk? Waar heb je het vak geleerd?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties