31 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Extra | Journaal 1 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...

Democracy now! | Thursday, November 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CC | Alarming financial situation at the University of Curaçao: Annual budget shortfall of 7 million guilders

WILLEMSTAD - The University of Curaçao (UoC) grapples with significant financial challenges on an annual basis, as revealed by Rector Magnificus Francis de Lanoy. The budget shortfall...

DH | Witness says Frans got large ‘commission’ for BTP building but also other former politicians

~ Including $200k in political contributions to Ohndhae ~ PHILIPSBURG--Two witnesses testified under oath in open court on Wednesday as part of former Member of Parliament (MP) Frans...
- Advertisement -spot_img

KRR | Premier Sint Maarten zegt gesprek met Kamerleden af

HomeMediaKRR | Premier Sint Maarten zegt gesprek met Kamerleden af

Rene Zwart | Koninkrijksrelatie.nu

Premier Marlin-Romeo en  Knops toen het nog gezellig was | Rene Zwart

Den Haag – Minister-president Leona Marlin-Romeo ziet af van een ontmoeting met de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties. De voor donderdag gemaakte afspraak heeft ze laten afzeggen.

Tegenover de Daily Herald heeft de premier verklaard dat zij niet wist van de afspraak om met de Kamerleden in gesprek te gaan. Feit is echter dat de Kamercommissie namens haar is benaderd met het verzoek om een ontmoeting. In onderling overleg is 18 oktober gekozen waarbij tevens is afgesproken dat het gesprek achter gesloten deuren zou plaatsvinden. Zo is het ook gepubliceerd op de website van de Tweede Kamer.

In de Daily Herald zegt Marlin-Romeo: ,,Ik heb niet om een ​​vergadering gevraagd. Geen enkel lid van het Nederlandse parlement kan mij – hoofd van een autonoom land binnen het Koninkrijk – oproepen om vragen te beantwoorden. Ze kunnen natuurlijk voor publieke consumptie alles doen wat ze willen, maar dat verandert de constitutionele realiteit niet.”

Het is een publiek geheim dat de premier, die deze week op werkbezoek is in Den Haag, grote moeite heeft met de kritiek van Kamerleden op het functioneren van het openbaar bestuur op Sint Maarten.

Het Sint Maartenhuis laat weten dat er sprake is van een misverstand.

Bron: Koninkrijksrelatie.nu

18 reacties

 1. @ Beste lezers,

  Deze discussie gaan we sluiten omdat er nniet langer on-topic wordt gereageerd. We verzoeken nogmaals vriendelijke onze reageerders zich niet te laten uitlokken tot reacties op elkaar (tenzij netjes) en zich te beperken tot reacties die over het onderwerp gaan.

  Vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 2. Redactie, het. Loopt weer danig de grensoverschrrijdende spuigaten uit: mijn advice zou zijn weer even ingrijpen en het zaakje cleanen.

 3. Drechi, we hebben idd verschillende invalshoeken. Schelden en elkaar voor rotte vis uitmaken heb je niets aan.
  De personen die de uitdrukkingen mondy monkeys en makamba op dit blog ten toon spreiden, daar ageer ik tegen.
  Iemand raaf, domoor ed te noemen zie ik geen kwaad in.
  Dit is het laatste wat ik hierover te zeggen heb tussen ons 2

 4. Makambas, Verantwoordelijkheid, Bochincha en Verantwoording
  Recht voor iedereen betekend ook recht voor iedereen. En dat kan je op de eilandjes ver zoeken.
  Je kan veel zeggen van Nederland maar het hoort wel bij de top 10 landen ter wereld.
  Met een erg goed werkende democratie en een vrijwel vlekkeloze politiek en een ambtenaren apparaat dat aanspreek baar is op fouten, en dat geheel wordt goed gecontroleerd door een vrije pers. Er zijn ook zon beetje 17 partyen in Nederland en een regering coalitie ook van meerdere partyen.
  Dat die Nederlandse “Makambas” betweterig zijn tja. Mag best. Ga een s een discussie aan met een Amerikaan. Everything is bigger and better daar of niet. En op de eilanden als het over Nederland gaat dan zijn ze daar ook hartstikke corrupt of niet.
  Het gebruik van het woord “makambaas is gewoon een vorm van racisme want daar worden vast geen makambas mee bedoelt van Indonesische Turkse Marrokaanse Surinaamse Antilliaanse of Afrikaanse of Aziatische en ander Europese afkomst mee of wel. Dat die zo.n beetje 40 procent of meer van de bevolking “daar uit maken. Ontgaat ook ook velen die dat woord gebruiken ook.
  Let wel een Antilliaan bestaat ook niet.
  Dus waar hebben we het dan over. Blank tegen Zwart is dat het. Dat zijn opmerkingen berust op Racisme? Men die dat zo hanteerd houden dingen zelf instant.
  Wat gij niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet.
  Vertaling Tobit 4:15 van de Lutherbijbel uit 1545

  van origine is waarschijnlijk 98 procent van de “Nederlanders ”ook ergens anders vandaan sinds Nederland echt Nederland werd. Maar die geschiedenis ontgaat wederom ook velen, het enige dat men dan weet is dat Piet Hein was ook een Zeerover.
  Ook op Curaçao is er geen originele bevolking.
  st. Maarten wat anderen ook terecht opmerken. Het is gewoon een bochincha daar ofwel een tering zooitje en dan kan je hoog of laag springen maar ja ze moeten staatsrechtelijk gewoon verantwoording afleggen. Net zoals Nederland staatrechtelijk ook verantwoordelijk is om te zorgen dat de puinhoop niet nog groter wordt.
  Dus vooringenomen meningen over makambas moeten wel realiteit berusten. Niet alle Antillianen zijn Criimineel of Corrupt toch? alleen de politica toch… Aan een ieder met zo’n mening ga er eens een paar jaar wonen en als je lef hebt probeer Rotterdam eens. Kom dan terug en kijk of je plotseling hier makamba pretu wordt genoemd en wat je mening is over discriminatie en Makamba.s
  Verantwoordelijkheid en verantwoording. Dat is voor een ieder in zijn handelen.

 5. Heer Bash,
  We kunnen zoals U wel gemerkt zult hebben doorgaan tot Sint Juttemis, want ik accepteer lang niet alles wat U opdient, en U denkt er eender over, echter vanuit de tegenovergestelde hoek.

  Ik BLIJF echter bij mijn uitgangspunt: er zitten “mensen” op KKC die hun mond voor hun straf hebben. Ik ben niet te beroerd om ze bij naam te noemen, maar dan begint het hele verhaal opnieuw: Over Gerrit de Raaf (tot vervelens toe, never nooit een ander verhaal), Mondi Monkeys, Domoren, Maffia, etc etc, en ik heb daar ECHT geen zin in.
  Met U valt tenminste nog een fatsoenlijk verhaal te voeren.

 6. Meneer Drechi. Voor sommige mensen is de waarheid hard en maken ze rare sprongen als een kat/poes in nood.
  Ben het niet altijd eens met Van Raak en Bosman, maar als die 2 niet constant aan de bel hangen, dan waren deze eilanden helemaal overgeleverd aan de van criminele aktiviteiten verdachte/veroordeelde personen.
  Daarom is er een soortement van wankel evenwicht.
  En ik doe dan ook helemaal niet of hier niets goed gaat, want er gaan best dingen goed met de beperkte middelen die men heeft.
  Ik lever kritiek op zowel Nederlandse politici als Curacaose politici.
  Ik zal het nog een keer zeggen: een politicus is van nature een mooiprater, huichelaar en zakkenvuller. Uitzonderingen daargelaten

 7. U hebt als U ook begrijpend leest, haar toch EERST “muts” genoemd, en DAARNA pas gesteld “dat veel van deze z.g. politici”…..
  Heer Bash: (U doet uw naam overigens eer aan door eerst haar hersens in te slaan als het U uitkomt, om vervolgens uit te leggen waarom U vindt dat zij een muts is) Het is in Nederland niet anders: doe niet alsof hier alleen maar veel fout gaat, want dan bent U een nog grotere “Habuzador” dan dat ik voorheen dacht!!

 8. @ Drechi pa bosnan Tur,

  Voor figuren, die stelen van de gemeenschap, oftewel van jou en mij, heb ik geen andere benamingen dan criminelen, muts of wat dan ook, meer zijn ze namelijk niet waard. Het idee dat een politicus te alle tijde moet worden gerespecteerd moet je gewoon vergeten. Hier gaan velen in de politiek om zichzelf te verrijken ten koste van de bevolking. Die bevolking interesseert hen geen ene meter.
  En nee, ik praat hier niet over een ras, ik praat hier over een groep die zichzelf politici noemen en die niets anders doen dan stelen.

  Overigens wanneer je begrijpend zou kunnen lezen dan had je kunnen begrijpen dat ik schreef: ‘veel politici hebben nog niet eens de lagere school afgemaakt’, waarmee ik de groep politici bedoel en niet muts Marlin-Romeo in het bijzonder.
  Eenieder die zich inlaat met Heyliger is, per definitie, niet schoon op de graat. Het is hetzelfde als bij de MFK, daar ga je ook niet bij wanneer integriteit hoog in je vaandel staat. Dat ik daarin gelijk heb wordt wel bewezen door de veroordelingen van vrijwel ALLE parlementsleden van de MFK, voorwaar een heel prestatie.
  Bij de partij van Heyliger is het niet veel beter.

 9. @John Bash,

  ….. Behalve dan als ik jullie niet te misstane namen gaf, want dan greep je “Comment Police” weer in. Typisch …….
  Enne…….. die tweede kamer van jullie, althans bepaalde exponenten daarvan, willen haar vermoedelijk en publique kleineren. Wat dacht je van een van Raak, en een Bosman?
  Niet dus heren.
  Ze bedankt feestelijk voor de eer. Grijp dan maar in net als jullie op Sint Eustatius ook al hebben gedaan. Ze daagt jullie uit!!!!!!!! Grijp die kans, profiteurs…. 🙂 🙂

 10. @Drechi.
  Als een politicus zich voor het karretje laat spannen van een of ander collega politicus, waartegen een justitieel onderzoek loopt, het onderzoek van justitie in twijfel trekt en ook nog wil dat Sint Maarten alleen zeggenschap wil over de 500.000.000, ja dan mag je hem of haar met grote dikke hoofdletters DOM noemen. Ongeacht haar/zijn opleiding/diploma’s/ras/geloofsovertuiging/land van herkomst/status. Dus ja daar ben ik voor.
  Of je iemand een muts noemt of een bal maakt mij niet uit. Zijn algemene gezegdes.
  Ik ben tegen het feit dat men mensen vergelijkt met monkeys. Net als dat ik tegen het woord makamba ben.
  Wat betreft de benaming van bepaalde personen als dief, raaf, trol maffia dan mag je ze zo noemen. Is bewezen dat ze dat zijn.

 11. @John Bash
  Ben jij VOOR het feit dat pak ’em beet, uitgerekend, of all people een Bram Mossel andersdenkenden dom noemt, of TEGEN?
  Dat een Trui (en ook anderen) ons Mondi Monkeys noemt, of ben je tegen?
  Dat Joep Meloen een premier (laten we achterwege laten dat het de premier van Sint Maarten is) een “muts” noemt?
  DAAR ben ik tegen, wat overigens niet betekent dat ik VOOR corruptie ben John.

  Ik heb geageerd tegen het feit dat er hier bepaalde mensen een gewoonte van hebben gemaakt om anderen die niet dezelfde mening zijn toegedaan als de hunne, weg te zetten als Monkeys, Dom, Muts, Dief, Raaf, Maffia, Troll, etcetera.
  Als je dat niet kunt begrijpen, dan zij het zo!

 12. @drechi.
  Een schooldiploma kan je kopen.
  Ben jij voor of tegen corruptie?
  Ben jij voor of tegen het feit dat politici ongeacht huidskleur/ras/geloofsovertuiging zoveel mogelijk gemeenschapsgeld in eigen zak proberen te steken of gebruiken voor betaling aan mogelijke criminelen/criminele organisaties?

 13. @Joep,
  Voordat je weer onzin uitkraamt wil ik je er even op attenderen dat in ieder geval deze vrouw niet alleen maar de zesde klas heeft doorlopen. Bram Mossel vondt haar ook dom. Trek het maar even na heren.
  Is dat Makamba eigen? Andere rassen afkraken? Eerst uit je darmen blaffen, en daarna heel arrogant de uitlating (lees geestelijke uitwerpselen) verdedigen?
  En die shirt of Trui slaat alles wat bekrompenheid betreft.
  Wat een zooitje ……….

 14. De zoveelste keer dat we dit zien, een aan grootheidswaanzin lijdende politcus van een klein corrupt kuteilandje.

  Terwijl SXM Nederland niets te bieden heeft en slechts een fikse kostenpost is

  En Drechi Pa Bosnan, een hand op het toetsenbord en de andere van vreugde aan zijn piemel, verdedigt haar zoals hij ook Adolf Hitler zou verdedigen omdat hij een orgasme krijgt van de reacties daarop.

  Thuis en op zijn werk heeft DPB niets te vertellen, op dit forum denkt hij iemand te zijn.

  Misschien moet ik het ook eens proberen. Allemaal: Gerrit Schotte is onschuldig.

 15. @ Drechi pa bosnan Tur

  De corruptie in St Maarten is bekend, het stelen door zogenaamde politici is ook bekend. Nederland stelt 500 miljoen ter beschikking voor de wederopbouw, logisch dat men wil weten dat er dit keer niets aan de strijkstok blijft hangen……………zoals vorige keer.
  Deze muts heeft, door haar actie, alle reden aan de kamercommissie gegeven om nog harder in te grijpen. Domme zet, maar dat verbaast mij eigenlijk niets. Veel van deze, zogenaamde politici, hebben amper de lagere school afgemaakt en denken dat ze onaantastbaar zijn. Het wordt tijd dat deze graaiers en mafia figuren, op alle eilanden, worden verwijderd en opgesloten. De eilanden kunnen ze missen als kiespijn.
  Alleen degenen die profiteren van deze graaiende politici zullen hen verdedigen, dus Drechi…………….wie de schoen past trekke hem aan.

  Mijn advies ?
  Probeer eens op een eerlijke manier geld te verdienen i.p.v. afhankelijk te zijn van corrupte politici. Maar ja, dat is aan jou niet besteed, jij weet en kunt niet beter.

 16. @Dingetje Rozenwater,
  Te woord kan staan? Really??? Die tweede kamerleden willen haar gewoon gaan denigreren en verhoren!!
  Het zal ECHT geen tweezijdig, open gesprek zijn: het zal een eenzijdige, arrogante, laag bij de grondse, ordinaire Tweede Kamervertoning worden waar jij wel brood van lust.
  Niet dus! Deze vrouw heeft wel ballen, en is echt geen “Kennedy” 🙂

 17. MP Marlin Romeo is nog te dom dat ze het Nederlandse parlement te woord kan staan, daarom heeft zij in opdracht van Theo Heyliger deze afspraak uitgesteld. Theo en zij willen de poenne, maar die krijgen ze niet

Reacties zijn gesloten.

Zoeken

Recente reacties