KRR | Kamerlid André Bosman (VVD): Bijna failliet Aruba wacht na het killen van het financieel toezicht de junk bond status

Rene Zwart | Koninkrijksrelaties.nu

Tweede Kamerlid Andre Bosman (VVD)

Den Haag – Met het besluit van de Staten de rol van het College financieel toezicht en de Rijksministerraad te decimeren roept Aruba veel onheil over zichzelf af, waarschuwt ‘Politiek Den Haag’.

De kwestie kwam vandaag aan de orde in een overleg van de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties met staatssecretaris Raymond Knops. De bewindsman verwacht dat het door de regeringspartijen uitschakelen van onafhankelijk financieel toezicht negatieve consequenties heeft voor de reputatie van Aruba op de internationale kapitaalmarkt en bij internationale ratingsbureaus die de kredietwaardigheid van het land beoordelen.

De met bijna 6 maanden vertraging door de Staten vastgestelde landsverordening wijkt op 40 punten af van de in een protocol vastgelegde afspraken met Nederland waaronder minister-president Evelyn Wever-Croes in november haar handtekening heeft gezet. Knops verpakte zijn ongenoegen in diplomatieke, maar daardoor niet minder dreigende woorden: ,,De ontmanteling van het financieel toezicht in combinatie met de hoge overheidsschuld is bijna onverantwoord. De situatie baart mij zorgen. Hierover is het laatste woord nog niet gezegd.”

VVD’er André Bosman nam alvast een voorschot: ,,Afspraken die met Aruba worden gemaakt worden niet nagekomen. Ze zeggen elke keer: ‘Dat gaan we doen’, maar doen het volgens niet. Er is sprake van bestuurlijke onwil. Feitelijk is er geen sprake meer van financieel toezicht. Ze killen het toezicht waarmee Aruba de junk bond status wacht. Het land is met een overheidsschuld van 90 procent bijna failliet.”

Bron: Koninkrijksrelaties.nu

3 Reacties op “KRR | Kamerlid André Bosman (VVD): Bijna failliet Aruba wacht na het killen van het financieel toezicht de junk bond status

 1. Knoek-koe

  Aruba mes por!
  Maar in elk geval is er op Aruba nog iets terug te zien van de staatsschuld in de wegen, pleinen, rotondes en de relatief schone stranden en natuur.

  Op Curaçao is het ondanks de schuldsanering een rommelige en hobbelige toestand op de wegen.

 2. Joep Meloen

  Curacao en St Maarten zijn next.

 3. Laat het happy island maar feestend ten onder gaan.

  Alle Arubanen wisten ervan en graaiden volop mee.

  Aruba het nieuwe Haiti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *