26 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

PBC | Zoektocht naar vermiste Amerkaanse toerist gestaakt

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zoektocht naar de 73-jarige Amerikaanse toerist bij Porto Mari is gestaakt. Donderdag raakte hij vermist nadat zijn groep in zee had gesnorkeld. Gisteren...

PBC | Chauffeurs op de vuist na ongeluk: arrestatie om poging tot moord

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een verkeersongeval in Saliña liep gisteren uit de hand toen twee betrokken bestuurders eerst met elkaar op de vuist gingen en vervolgens één van...

PBC | Lichaam vermiste jongen na bootongeluk gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het lichaam van de jongen die gisterenmiddag in het water viel in het Spaanse Water is gevonden. Dit heeft een politiewoordvoerder bevestigd. De 16-jarige jongen...

PBC | Daling aantal Caribische Geneeskundestudenten

Persbureau Curacao Sinds de invoering van de decentrale selectie bij geneeskunde- en vervolgopleidingen is er een duidelijke daling te zien in het aantal toegelaten Caribische studenten. Deze trend...

Column Youp | Eigenmoord

Terwijl we afgelopen week in ons land vooral bezig waren met de zo herkenbare troela van de BBB die haar truitje andersom en binnenstebuiten droeg. En natuurlijk...

NTR | Uitzending gemist: Nacht van Caribisch Netwerk met Ruth Groenewoud

In de Nacht van Caribisch Netwerk op NPO Radio 1 ontvangt presentator Guilliano Payne gasten die een link hebben met de eilanden. Vanavond is dat Ruth Groenewoud....
- Advertisement -spot_img

Korte politie berichten

HomeMediaKorte politie berichten

politie-bericht1

Inbraak bij kledingzaak Zara

Willemstad – Bij kledingzaak Zara in Saliña is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. ,,De ruit werd daarbij vernield met een grote steen”, vertelt eigenaar van de ZB-groep op Curaçao, Hussein Sahili.


Dit is de tweede keer dat er is ingebroken bij de Zara.
Op de beveiligingsvideo van Sahili is te zien dat vier gemaskerde jongens tegen het raam van de winkel beginnen te schoppen, daarna worden er stenen opgeraapt en tegen het raam gegooid.
Uiteindelijk geeft een grote steen de letterlijke doorslag en gaat een van de inbrekers door het gat naar binnen.

,,Er zijn vooral shirts, korte broeken en lange broeken meegenomen. Allemaal voor mannen”, licht Sahili toe.

Dat blijkt ook uit de beveiligingsvideo, kledingstukken worden door het gat in het raam gegooid. De drie handlangers stoppen de kleding in zakken. Binnen minder dan vijf minuten is het gebeurd en knijpen de mannen ertussenuit in een witte auto.

—————-
Inbraak juwelierszaak aan de Rooseveltweg

Willemstad – Een juwelierszaak aan de F.D. Rooseveltweg was gisterochtend het doelwit van inbrekers. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Door het tijdig opdagen van politieagenten is het de daders niet gelukt om de buit mee te nemen.

Uit nader onderzoek is gebleken dat drie verdachten de achterdeur van de juwelierswinkel open hebben gebrand en naar binnen zijn geslopen. Toen zij op het punt stonden om juwelen te stelen, arriveerden twee politiepatrouilles, waardoor de daders de benen namen.
Ze renden via de achterdeur weer naar buiten.
In de haast hebben ze een vuurwapen, een brander, een gasbom en een slang op de grond in de juwelierswinkel achtergelaten.
Het is de daders niet gelukt om juwelen te stelen.
Tijdens verder onderzoek trof de politie de auto die de verdachten hadden gebruikt aan op een parkeerplaats in de omgeving.
Het gaat om een witte Mazda van het model 323.
De auto is in beslag genomen, evenals het vuurwapen, de brander, gasbom en slang.
De politie verricht nader onderzoek in deze zaak.

—————-
30 Boetes in 2 uur tijd

Willemstad – De politie heeft gisteren tijdens een verkeerscontrole aan de Santa Rosaweg 30 bekeuringen uitgedeeld in twee uur tijd.

Dat werd gisteren bekendgemaakt. Tussen 07.30 en 09.30 uur zijn er 46 auto’s gecontroleerd. Hierbij zijn er dertien chauffeurs op de bon geslingerd voor het rijden zonder veiligheidsgordel om, één auto had defecte remlichten, zes autobestuurders reden zonder rijbewijs, zes chauffeurs reden zonder geldige verzekering, drie auto’s waren niet gekeurd en één auto had geen kentekenplaat.

=================

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties