27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Kort Nieuws

kortjes

Vergunning wapens nu af te halen

- Advertentie -

Willemstad – Personen die een telefoontje hebben gekregen van de vergunningafdeling van de politie dat hun wapenvergunning klaar zou zijn, kunnen zich hiervoor tot het vergunningkantoor aan de Winston Churchillweg wenden. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt. Vergunningen afhalen kan op woensdag tot en met vrijdag van 08.00 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 15.30 uur en op zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur.

————-

Carnival Freedom slaat Curaçao over

WILLEMSTAD — Het cruiseschip Carnival Freedom van Carnival Cruise Lines zal donderdag 1 augustus Curaçao niet aandoen. Dat bevestigt marketing manager van de Curaçao Ports Authority (CPA) Dimitri Cloose desgevraagd.

De reden is dat het schip zijn reisschema heeft moeten omgooien vanwege slecht weer.
Het cruiseschip vertrok op 27 juli vanuit Fort Lauderdale en zou daarna Grand Turk en de Dominicaanse Republiek aandoen, alvorens naar Aruba en Curaçao te varen.
Vanwege het weer zijn de twee eerste bestemmingen overgeslagen, waardoor Aruba twee dagen eerder is bereikt.
De Carnival Freedom wilde al eerder Curaçao aandoen, maar dat kon niet vanwege het boorschip West Auriga dat de afgelopen dagen aan de megapier lag.
Morgen ligt de Sea Princess er.
Dit schip is volgens Cloose net als de Carnival Freedom te groot om in de Annabaai te liggen.
In plaats van naar Curaçao gaat de Carnival Freedom daarom alsnog naar de Dominicaanse Republiek.
Cloose:

“Het gebeurt heel vaak dat de schema’s van cruiseschepen worden omgegooid, door allerlei redenen. We zijn altijd aan het schuiven. Maar we worden maar heel soms overgeslagen.”

Vanwege de ligging van Curaçao buiten het orkaangebied heeft het eiland juist vaak geluk als er een route wordt gewijzigd, aldus Cloose.
De Carnival Freedom kan ongeveer 3700 passagiers herbergen en heeft Miami als thuishaven.
Het schip doet in dit laagseizoen ongeveer één keer per maand Curaçao aan.

————

Succesvolle fundraising Baya Beach

WILLEMSTAD — Sunsplash Watersports NV en Baya Beachclub organiseerden het afgelopen weekeinde een tweedaags strandfestival om middelen te krijgen voor het opknappen en geschikt maken van het terrein van Baya Beach bij Caracasbaai. Een groot publiek genoot uitbundig van de lekkere muziek van de diverse lokale bands, dj’s en rapgroepen.
Er waren ook diverse stands met heerlijk eten en de kinderen leefden zich uit in de bouncers en in het zwembad.
Op de dansvloer ging men ook helemaal los.
De kinderen (en anderen)deden mee aan onder andere een danswedstrijd met leuke prijzen.
Een van de organisatoren, Carlos ‘Wilco’ Urselita van Sunsplash Watersports, is zeer tevreden over de opkomst.
Het strandfestival werd georganiseerd in het kader van het project ‘Let’s Bring Baya Back’.
Doelstelling van de fundraising is het creëren van een locatie waar een grote diversiteit aan hoogwaardige toeristische activiteiten plaatsvindt voor een zo breed mogelijk publiek.

————-

Dierenwetgeving van maatschappelijk belang’

WILLEMSTAD — Nadat eerder al Aruba als eerste zelfstandig land kennis heeft genomen van de wetgeving en regelgeving ter bescherming van dieren, staan nu tal van gesprekken op stapel met de politieke fracties van Curaçao.
Inzet is om het algemeen belang van mens en dier samen te voegen, op weg naar een hoger niveau voor alle partijen.

Dat meldt Stichting Dierenhulp in een persbericht.
De stichting heeft de afgelopen drie jaar gewerkt aan voorstellen voor conceptwetgeving voor de Caribische eilanden.
Voor Curaçao, als autonoom land binnen het Koninkrijk, geldt dat een basisdeel van de wetgeving niet up to date was. Verschillende juristen hebben zich gebogen over de specifieke situaties van voornamelijk huisdieren.

Vertegenwoordigers van de stichting spraken kort geleden met onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang over de voorstellen voor de conceptwetgeving.
Wat Leeflang enorm aansprak was dat Stichting Dierenhulp niet met een pakket strafmaatregelen komt of met boetes, maar heeft gekeken en geluisterd naar wat er leeft en waar de problemen zitten, die vaak voortkomen uit onwetendheid.
Mensen kunnen gratis gebruik maken van het sterilisatieprogramma en daarmee is de drempel verlaagd voor juist die groep inwoners, die geen goed gevulde beurs heeft.

Stichting Dierenhulp wil de komende tijd met meer fracties gesprekken voeren om te komen tot een gezamenlijk plan van aanpak.

——————-

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -