28 C
Willemstad
• zondag 3 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Kort Nieuws

kortjes

Mensing’s best gesorteerd

- Advertentie -

WILLEMSTAD — In het onderzoek van de Consumentenbond naar de sortering en prijzen van schoolspullen, is van de twaalf bezochte winkels Mensing’s Caminada het beste uit de bus gekomen.

Het nieuwe schooljaar begint officieel op 8 augustus.
Dat betekent dat er weer schoolspullen als agenda’s, schriften en pennen aangeschaft moeten worden.
Medewerkers van de Consumentenbond gingen tussen 15 en 17 juli langs twaalf winkels die schoolartikelen verkopen, om de prijzen te vergelijken.

Het betrof

 • Samsom,
 • Casa Cesar,
 • Bruna,
 • BoekPlus,
 • Office Stop,
 • Martis Agencies,
 • Curaçao Office Supply,
 • Mensing’s Caminada,
 • Multi Centrum 2000,
 • Shop Barata,
 • Señor Barata en
 • La Curaçao.

De Consumentenbond deed onderzoek naar vijftig schoolartikelen die het meest gebruikt worden, variërend van een kladblok tot schooltas, waar geen door de overheid vastgestelde prijs voor geldt. De ondernemer mag zelf de prijs bepalen.

Uit de inventarisatie bleek dat van de 50 artikelen, er 46 in het assortiment van Mensing’s Caminada voorkwamen, gevolgd door Bruna met 40 artikelen en op de derde plaats Casa Cesar en Curaçao Office Supply met elk 38 van de 50 artikelen.

De Consumentenbond heeft een tabel gemaakt met prijsvergelijkingen van de schoolartikelen.
Deze is op te halen bij het kantoor aan de De Ruyterkade 53 of op te vragen via e-mail: [email protected], of via telefoon 462-6666.
De tabel is ook te zien via de website www.fundashonpakonsumido.org.

———-

Nieuw bestuur Boneco

WILLEMSTAD — Erwin Koense is tot voorzitter van de vakbond voor personeel werkzaam in de handel en nijverheid, Boneco, gekozen. Dit gebeurde tijdens een Algemene Ledenvergadering die afgelopen week werd gehouden. Koense was tot voor kort nog secretaris belast met arbeidsrelaties binnen het bestuur.

Hij volgt Eddy Mardenborough als voorzitter op. Mardenborough zal in de nieuwe bestuursperiode als secretaris belast met organisatie en arbeidsrelaties optreden.

In het bestuur zitten verder ook:

 • Kenneth Gaari (vicevoorzitter),
 • Melba Johannes-Frans (penningmeester),
 • Esther Orcadio (tweede penningmeester/secretaris) en de vervangende leden:
 • Ellery Martina en
 • Indra Faneyte.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd er ook gesproken over tal van onderwerpen zoals het verbeteren van de organisatie, de wens van de leden dat de vakbond zich niet alleen op het sluiten van cao’s en verbeteren van de arbeidsomstandigheden van haar leden blijft concentreren, maar ook aandacht gaat besteden aan sectoren die van belang zijn voor de leden zoals de sociaal-, economische- en financiële ontwikkeling van het eiland en politiek in het algemeen.

Het Boneco-bestuur greep ook de vergadering aan om een nieuwe publicatie, een maandelijks nieuwsbulletin het licht te doen zien.
Deze publicatie heeft de naam Kibrando ku Miedu (Breken met de Angst) meegekregen.
In deze publicatie wordt onder meer stilgestaan bij het feit dat Boneco volgende maand 44 jaar zal bestaat.

‘Wij werden bijna 44 jaar geleden opgericht om de werk- en arbeidsomstandigheden van onze nederige werknemers te verbeteren.
Op ditzelfde moment staan wij ook stil bij het feit dat 150 jaar terug de slavernij werd afgeschaft en het feit dat er geen slaven meer zijn.
Maar tot op de dag van vandaag gebeuren dingen die 150 en 44 jaar terug plaatsvonden.
Daarom moeten wij de angst doorbreken”

, aldus Boneco in een persbericht waarin de lancering van het bulletin wordt aangekondigd.

————

Derde Curaçao Salsacompetitie

Een optreden vorig jaar tijdens de Curaçao Salsa Competitie
Een optreden vorig jaar tijdens de Curaçao Salsa Competitie

WILLEMSTAD — De Curaçao Salsacompetitie gaat weer van start. Zaterdag 3 augustus vindt al weer de derde editie plaats van deze lokale salsawedstrijd, en wel bij Brakkeput Mei Mei.

Talenten van eigen bodem zullen het dan tegen elkaar opnemen.
Het prijzengeld is niet mis: 5000 gulden.
Net als bij de voorgaande edities zal het publiek op die avond getrakteerd worden op spectaculaire optredens, waarbij de spanning hoog op zal lopen.
De wedstrijd begint om 8 uur ‘s avonds.
Na afloop is er een afterparty tot 2 uur ‘s nachts.
Kaarten kosten in de voorverkoop 35 gulden en zijn verkrijgbaar bij

 • Mensing’s Caminada,
 • Beep Beep,
 • Albert Heijn en
 • Salsation Dance Studios.

Voor meer informatie: telefoonnummer 511-8127 of Facebook, Curaçao Salsa Competition 2013.

————-

Sip & Savor Week bij Renaissance

Sip % Savor
Guests can enjoy live entertainment during the Sip & Savor week at Renaissance.

WILLEMSTAD — Renaissance Mall & Riffort introduceren van 26 juli tot 3 augustus de Sip & Savor Week.

Tijdens deze week kunnen gasten profiteren van speciale aanbiedingen van de restaurants, onder het genot van live entertainment van woensdag tot zaterdag.
De restaurants

* Ema-Tei, Steak & Ribs,
* Indi’s Spice Bar,
* Sopranos Piano Bar,
* Salt & Pepper en
* Anchor

bieden 3-gangen menu’s voor 55 gulden. Don’s Ice Cream Shop heeft die week de Belgische wafel met een bolletje ijs in de aanbieding.
Bij de Rif Fort Bar krijgen klanten 10 procent korting op de eindrekening.

————–

Negen jaar Radio Krioyo

radio-krioyoWILLEMSTAD — Radiostation Radio Krioyo viert morgen 26 juli het feit dat zij negen jaar terug werd opgericht.

De feestelijkheden van het station van eigenaar/directeur Darwin Gregg gaan al vandaag van start op de Ferry Radio Krioyo Blue.
Vanaf acht uur staan er optredens gepland van Forsa Dos en Dj Achi in afwachting op middernacht, wanneer Radio Krioyo officieel jarig is. Morgen zullen de verschillende presentatoren van Radio Krioyo gaan koken voor hun luisteraars op de feestferry van Radio Krioyo.
Tien luisteraars zullen worden uitgekozen om gratis van het eten te kunnen genieten.
Ieder ander zal tien gulden moeten betalen.
In de middaguren zal er op de ferry verder feest gevierd worden met een happy hour tussen zes uur ‘s middags en acht uur ‘s avonds.
Na acht uur zal de Memories Band optreden.

————–

Navarro moet meer doen en minder praten’

Nelson NavarroWILLEMSTAD — Zodra minister van Justitie Nelson Navarro zijn mond opent, zorgt hij voor meer commotie, dus moet hij minder praten en meer doen. Dit zegt het Statenlid voor MFK Gilmar ‘Pik’ Pisas.

Pisas wees op diverse uitspraken van Navarro, die volgens hem voor meer paniek en meer geweld hebben gezorgd.
Zo riep hij de overvallers publiekelijk op om zich voor te bereiden op een strenge aanpak (Fasten your seatbelts).
Daarna kondigde hij aan tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad, dat hij de agenten van het Korps Politie Curaçao in een vergadering met de politiebonden heeft opgedragen gericht te schieten op gewapende criminelen.
Gevolg daarvan is dat de criminaliteit nog verder is gestegen, aldus Pisas.

Over het gericht schieten zei de minister tijdens een speciaal hiervoor ingelaste persconferentie dat zijn uitspraak door de media uit de context is gehaald.
Pisas wil hoe dan ook van de minister weten of hij hierover een gesprek heeft gehad met het Openbaar Ministerie en wat het resultaat hiervan is.

Volgens de Statenlid moet de minister zich nu wel realiseren dat zodra hij zijn mond opendoet hij voor meer verwarring en paniek zorgt.

“Daarom moet hij minder praten en meer doen om de belofte van Vrede en Rust, verwoord in het regeerakkoord, te kunnen realiseren. Nu heerst er alleen onzekerheid en paniek in onze samenleving.”

—————–

In de voetstappen van Tula

WILLEMSTAD — Na de bioscoopervaring met ‘Tula the Revolt’ kan op 18 en 25 augustus de Tula Route opnieuw beleefd worden.

Filmposter Tula the RevoltPlataforma Bèrdat Históriko organiseert dit evenement al weer een aantal jaren.
De opstand, die onder leiding van de slaaf Tula op 17 augustus 1795 begon vanaf Landhuis Knip, wordt op deze manier herdacht.
Dit jaar is het extra bijzonder, omdat 2013 in het teken staat van 150 jaar afschaffing van de slavernij op Curaçao en in de rest van het Koninkrijk.

De Tula Route is een excursie met een bus die langs plekken uit de historische route voert.
Op deze plekken worden scènes opgevoerd door de groepen

 • Kara,
 • Anakú Kuumb,
 • D’Art en
 • Hóben na Timon.

Deze scènes voeren terug naar de geschiedenis en maken deze levend met theater, dans, zang en declamatie.

Kaartjes voor de Ruta Tula zijn te koop bij Kas di Kultura, tussen acht en twaalf uur ‘s morgens en half twee en half vijf ‘s middags.
Wees er snel bij.
De ervaring leert dat de kaarten snel uitverkocht raken.
Voor meer informatie kan men bellen naar Plataforma Bèrdat Históriko via de telefoonnummers 767-2105 en 522-8141.

————

MAN-delegatie naar Jamaica

partido MANWILLEMSTAD — Een delegatie van de MAN, bestaande uit politiek leider en Statenlid Hensley Koeiman en vicevoorzitter Giovanni Atalita, wonen morgen en overmorgen een bijeenkomst bij op Jamaica van de Latijns-Amerikaanse en Caribische afdeling van Socialist International (SI).

De MAN is al jaren lid van SI, het overkoepelende orgaan van internationale progressieve, sociaal-democratische en arbeiderspartijen.
Bij SI zijn meer dan 150 partijen aangesloten.

De bijeenkomst in Jamaica heeft twee centrale thema’s, namelijk de visie op de sociale democratie en voorstellen om de ongelijkheid van het democratisch tekort in de regio te bestrijden door rechtvaardige maatschappijen te creëren, waarbij recht op gelijkheid gegarandeerd wordt.
Ook zal er worden stilgestaan bij rapportages van de aanwezigen over de situatie in hun respectievelijke landen en bij hun visie voor de toekomst van de regio.
Gastvrouw van de bijeenkomst is de Jamaicaanse premier Portia Simpson, tevens vicevoorzitter van SI.

De MAN omschrijft haar deelname aan de bijeenkomst op Jamaica als belangrijk, omdat volgens haar zienswijze de sociaal-democratische ideologie de juiste weg is voor een betere toekomst voor het volk van Curaçao

————

Kustwacht is illegaal bezig’

kustwachtWILLEMSTAD — Het is voor de voorzitter van de politiebond NAPB, Ronaldo Abrahams, onbegrijpelijk dat de kustwacht controles uitvoert op geldige vaardocumenten en de kustwachters die op de cutters werken zelfs boetes uitdelen, terwijl zij zelf niet over de vereiste diploma’s beschikken.
In verband hiermee roept de bond de minister van Justitie Nelson Navarro op een einde hieraan te maken.

De kustwacht gebruikt sinds 1998 deze cutters, maar de bond heeft informatie gekregen dat gedurende deze laatste vijftien jaar geen enkel personeelslid over een diploma beschikt.

“Dan vraag ik me af waar zij het lef vandaan halen om boetes uit te schrijven.
Het is een schande.”

Volgens Abrahams worden de kustwachters gedwongen om zonder de nodige diploma’s te varen. Blijkbaar respecteert de directeur onze wetten en de regering niet, dus zal de bond de minister wederom oproepen om een einde te maken aan de illegale praktijken door de kustwacht, voegt hij eraan toe.

De kustwacht geeft geen commentaar op de beschuldigingen.

————-

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...

NOS | De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft excuses aangeboden voor de rol van de bank in het slavernijverleden. Knot deed dat tijdens de nationale herdenking...
- Advertentie -
- Advertentie -