27 C
Willemstad
• maandag 4 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Kort Nieuws

kortjes

Gratis naar Tula The Revolt.

- Advertentie -

WILLEMSTAD — Zo’n duizend jongeren van dertien tot achttien jaar mogen binnenkort gratis naar de speelfilm Tula The Revolt. Het ministerie van Financiën en enkele stakeholders hebben dat geregeld met de directie van The Cinemas.

Het voorstel kwam van onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran.
Hij wilde de film zo toegankelijk mogelijk maken, vooral voor de Curaçaose jeugd.
Dat voorstel is nu concreet geworden.
Een deel van de kosten zal door het ministerie van Financiën worden gedragen, een ander deel zal door de private sector gefinancierd worden.
De gratis voorstellingen vinden plaats op 25, 26, 27, 30 en 31 juli.
Verdere details over onder andere de uitgifte van de bioscoopkaarten zullen binnenkort bekend worden gemaakt. Ook zullen er binnenkort speciale voorstellingen voor docenten komen.

————-

De nieuwe Kristòf is uit

WILLEMSTAD — Het tweede nummer van jaargang XIV van het tijdschrift Kristòf is wederom in kleur met interessante artikelen. De luxere manier van uitgeven kan gerealiseerd worden door het opnemen van advertenties van lokale sponsoren uit alle geledingen van de maatschappij, die het belang van het bewaken van cultureel erfgoed inzien. En natuurlijk met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied.

Het begin van dit nummer is heel bijzonder.
Enkele weken voor zijn overlijden maakte Elis Juliana een filosofisch gedicht speciaal voor Kristòf.
Elis is vanaf het eerste nummer van de eerste jaargang als vaste medewerker aan het tijdschrift verbonden geweest.
Het laatste gedicht dat Elis schreef, ‘Tin pakiko’, was daarom ook voor Kristòf.

Overal op ons eiland vragen mensen zich af waar het met Curaçao naartoe gaat, speciaal met de steeds snellere wisselingen van bestuur.
Peter Verton is daarnaar een groot onderzoek gestart.
Een eerste verslag van dat onderzoek publiceert hij in dit nieuwe nummer van Kristòf onder de titel: ‘Curaçao, nieuwe natie met goed bestuur?’.

Lucille Berry startte haar loopbaan bij de Curom. Met ‘Un rekuerdo ku no ta blikia’ schreef zij een nostalgisch artikel over de Curom.

‘Impressies van het toneelleven op Curaçao in de twintigste eeuw’ gaat over toneel en toneeladaptaties. Het werd geschreven door Liesbeth Echteld met Bunchi Römer als informant. Bij het artikel staan veel oude foto’s van toneelgezelschappen en van scènes uit stukken uit de fotocollectie van Bunchi Römer.

S.E.L. Maduro & Sons bestaat 175 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum schreef Max Scriwanek een gedenkboek.
Een boekbespreking daarvan van de hand van Nel Casimiri is ook opgenomen in dit nummer.

Natuurlijk is de poëzie niet vergeten.
In 2012 overleed Nydia Ecury.
Lucille Berry-Haseth schreef voor haar vriendin ‘Amiga’.
En Frits Faber werd geïnspireerd door de vuurtoren op Klein Curaçao, waar Ingrid de Maaijer ooit een mooie foto van maakte, die het gedicht verluchtigt.

Men kan een abonnement op ‘Kristòf’ krijgen door naam en adres door te geven op e-mailadres [email protected] Een jaarabonnement (vier nummers) kost 50 gulden.

————

Bureau Ombudsman tijdelijk gesloten

WILLEMSTAD — Het bureau van de Ombudsman is vanaf 23 juli tot en met 31 juli 2013 gesloten voor het publiek. Dit in verband met de verhuizing van de organisatie naar een ander pand.

Vanaf 1 augustus opent het bureau zijn deuren weer voor het publiek in het pand aan de Scharlooweg 41.
De spreekuren blijven zoals gebruikelijk van maandag tot en met vrijdag van half negen tot half twaalf ‘s ochtends en ‘s middags volgens afspraak.

————-

RBC sponsort verhalenfestival

RBC sponsort verhalenfestivalWILLEMSTAD –  De hoofdsponsor van het Festival Historia Nobo 2013, de Royal Bank of Canada, heeft onlangs een cheque overhandigd aan La Tentashon, de organisator van het festival.
Het verhalenfestival is erop gericht nieuwe jonge schrijvers te stimuleren en te motiveren.
Tien schrijvers zijn al begonnen met het maken van een creatief stuk. Het beste product dat onder hen ontstaat zal een theaterstuk worden. Het is de zesde keer dat La Tentashon dit project organiseert.

————-

Een stapje dichter bij vertrek

stap dichter bij vertrekWILLEMSTAD — De bursalen van Curaçao zijn vanochtend in de gelegenheid gesteld om zich uit te schrijven bij het Bevolkingsregister. Kranshi zette de deuren speciaal voor de aankomend studenten op zaterdag open. Binnenkort vertrekken de bursalen voor hun vervolgstudies naar het buitenland en daarbij hoort ook het administratief afhandelen van persoonlijke zaken.

 

————–

Salotti gaat sluiten

salottiWILLEMSTAD — Na negen vruchtbare jaren sluit Salotti, gelegen aan de Fokkerweg 38, haar deuren.
Oprichtster en eigenaresse Anita Schoon van deze Europese meubel- en decorzaak kijkt met trots terug op het verleden, maar heeft vanwege persoonlijke redenen besloten terug te keren naar haar geboorteland Suriname.
Iedereen is nog van harte welkom om te profiteren van de 50 procents-uitverkoop.
De Belgische meubellijn zal worden voortgezet door House of Style.
Het pand is momenteel te huur.

————-

Viering onafhankelijkheid Colombia

viering onafhanglijkheid colombiaWILLEMSTAD — Premier Ivar Asjes legt samen met Solange Sulvaran van de Dienst Buitenlandse Betrekkingen (DBB) een krans bij het beeld van Simón Bolívar op het naar hem vernoemde plein in Scharloo.
Samen met onder anderen de Colombiaanse consul Alfonso de Jesus Velez Rivas vierden Curaçaose hoogwaardigheidsbekleders vanochtend de nationale feestdag van Colombia.
In 1810 verklaarde het land zich onafhankelijk van Spanje.
Het was de eerste stap naar de uiteindelijke officiële onafhankelijkheid, die in 1819 onder meer door Bolívar werd bewerkstelligd.

————–

Curaçaose douaniers voltooien Vierdaagse

4-daagseNIJMEGEN — De 97e Vierdaagse van Nijmegen is voorbij.
De vierdaagse wandeltocht werd van 16 tot 19 juli gelopen.
In totaal deden er 39.396 mensen mee aan het populaire evenement, waaronder een groep van zeven douaniers uit Curaçao.
De Curaçaose eer werd hoog gehouden, de vlag met trots gedragen door de straten in de wijde omgeving van Nijmegen.
De douaniers liepen de tocht uit onder leiding van Ulrich ‘Pel’ Hernandez.

————

Boneco presenteert nieuw bulletin

BonecoWILLEMSTAD — Boneco, de vakbond voor personeel in de handel en industrie, heeft gisteren haar nieuwe bulletin gepresenteerd.
Het bulletin heeft de naam Kibrando ku Miedu (breken met de angst) meegekregen en het is de bedoeling dat het een keer per maand zal verschijnen.
Het bulletin werd gisteren ten doop gebracht na het einde van de statutaire algemene ledenvergadering van de vakbond.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | KLM vraagt klanten die maandag vliegen om niet met de auto naar Schiphol te komen

Persbureau Curacao SCHIPHOL – Reizigers die morgen, maandag 4 juli met een KLM-vlucht vanaf Schiphol vertrekken doen er verstandig aan niet met de auto naar de luchthaven te...

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...
- Advertentie -
- Advertentie -