30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Kort Nieuws

kortjesNieuw ochtendprogramma op de radio

WILLEMSTAD — Radio Direct 92.1 FM Live lanceert deze week een nieuw ochtendprogramma: The Krazy Morning Show. De presentatie is in handen van de bekende radiopresentatoren Chris Strick en Dwight de Windt, die ook bekend staat als Dwight Bientu. Het programma wordt van maandag tot en met vrijdag uitgezonden tussen half zeven en half tien. In The Krazy Morning Show komen de populairste nieuwste liedjes, humoristische interviews en bekende typetjes aan bod. Het programma wordt door de makers omschreven als een aparte en leuke manier om wakker te worden.

- Advertentie -

——————

Succesvolle food drive Digicel

digicel food driveWILLEMSTAD — Digicel organiseerde kort geleden een food drive. Bij lokale supermarkten werden houdbare gebruiksartikelen en voedsel ingezameld, met als eindbestemming vijf internaten op het eiland.
Het promotieteam van de telecom-provider was erg actief tijdens deze food drive, getuige de aanzienlijke hoeveelheid producten die het wist in te zamelen.
Ook werden er producten naar het hoofdkantoor van Digicel gebracht.

 • Kas Broeder Pius, Casa Manita,
 • Huize Sint Jozef,
 • Kinderoorden Brakkeput en
 • Huize Rose Pelletier

zullen de opbrengst krijgen.
Ook het bedrijfsleven hielp mee.

 • Henriquez Agencies,
 • Kusters Trading en
 • Martijn Trading

gaven waardevolle bijdragen, naast de supermarkten waar de food drives werden gehouden –

 • Mangusa,
 • Albert Heijn,
 • Esperamos en
 • Vreugdenhil

– en niet te vergeten alle klanten die boodschappen doneerden.

Afgelopen woensdag zijn de pakketten overhandigd aan de internaten.
Digicel kan terugkijken op een succesvolle afsluiting van het project Bario Ekstraordinario.

——————

Informatieavond voor kaveleigenaren Seru Bottelier

WILLEMSTAD — Kaveleigenaren van de in 1996 ontstane wijk Seru Bottelier hebben een vereniging opgericht om de gemeenschappelijke belangen te behartigen.
Deze vereniging zal zich concreet richten op naleving van de daar geldende welstandsbepalingen, het woongenot en de veiligheid in de wijk.
Op zaterdag 13 juli organiseert het initiatiefbestuur een informatieavond.

Het bestuur bestaat uit

 • Frans Piket (voorzitter),
 • Daisy Tyrol-Carolus (penningmeester) en
 • Edwin Slieker (secretaris).

Hoewel de vereniging in september 2012 notarieel werd opgericht, heeft het bestuur er bewust voor gekozen de afloop van een lopende rechtszaak af te wachten.
Inmiddels is de zaak achter de rug en is er volgens het bestuur duidelijkheid omtrent enige vraagstukken, waaronder de geldigheid der welstandsbepalingen van Seru Bottelier en de naleving daarvan.
De informatieavond vindt zaterdag om 19.00 uur plaats te Seru Bottelier 38.
Alle kaveleigenaren of hun gemachtigden, ook die van nog onbebouwde kavels, worden uitgenodigd aanwezig te zijn.
De omgeving van Seru Bottelier heeft een bijzondere historie op het gebied van zoutwinning en bottelarij en is enige jaren terug als conserveringsgebied aangemerkt, hetgeen ook een onderwerp zal zijn tijdens de informatieavond.
Het bestuur hoopt daarom dat alle kaveleigenaren van Seru Bottelier het belang van handhaving van regelgeving en het residentieel leefklimaat onderkennen en zich zullen aanmelden als lid van de vereniging ter directe ondersteuning van de gemeenschappelijke belangen in de wijk.

Voor eventuele vragen vooraf kan contact worden opgenomen met de secretaris via [email protected]

——————-

Helft belastingschuld Curoil is betaald

curoilWILLEMSTAD — Brandstofdistributeur Curoil heeft voor het einde van de week meer dan de helft van zijn belastingschuld voldaan. Dat stelt Curoil in een persbericht.

Het overheidsbedrijf liep in het verleden een betalingsachterstand op vanwege liquiditeitsproblemen.
Nutsbedrijf Aqualectra heeft een miljoenenschuld bij Curoil en ook de prijsaanpassingen voor brandstof bleven achter op het werkelijke tarief dat Curoil aan de leveranciers moest betalen. Daarom vroeg Curoil uitstel van betaling aan de Landsontvanger.
De achterstallige afdracht van omzetbelasting en accijns liep op tot 25 miljoen gulden. Inmiddels hebben de Landsontvanger en Curoil een betalingsregeling getroffen.
Curoil verwacht dat voor het einde van de week zo’n 16 miljoen gulden van de schuld is voldaan. Het overheidsbedrijf probeert zijn financiën te stabiliseren door zijn activiteiten op de internationale markt uit te breiden.

———————–

Gevolmachtigde minister gastspreker DCBC

Gevolmachtigde minister gastspreker DCBCWILLEMSTAD — De gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels was vorige week gastspreker bij de summer event-netwerkbijeenkomst van de Dutch Caribbean Business Club (DCBC).

Voorzitter Dennis Cowles verwelkomde de leden en aspirant-leden van de DCBC, een gemengd gezelschap van ondernemers en investeerders met een interesse voor de Dutch Caribbean.
De bijeenkomst vond plaats in de Cola Debrotzaal van het Kabinet van Curaçao en was zeer goed bezocht.
De gevolmachtigde minister benadrukte in haar speech dat er momenteel heel veel kansen zijn voor bedrijven die zich op Curaçao willen vestigen en/of zaken willen doen met de Amerika’s en daarbij Curaçao uitstekend kunnen gebruiken als springplank.
Later dit jaar zal er een handelsmissie voor het MKB worden georganiseerd, zodat deelnemers zelf kunnen ervaren wat de beste ondernemerskansen op Curaçao zijn.

De bijeenkomst werd muzikaal omlijst door Caribische steelband-klanken en de expositie van Monique Harbers met prachtige foto’s van Curaçao zorgde ervoor dat de aanwezigen zich al een beetje op Curaçao konden wanen.

———————-

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -