27 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Kort Nieuws

kortjesWendell Decaster zesde verkeersdode

 WILLEMSTAD — De op Curaçao geboren 25-jarige man Wendell Juan Decaster is gisteravond de zesde verkeersdode geworden na een ernstige ongeluk op Bándabou. Dit bevestigt de politie vandaag.

- Advertentie -

Uit een onderzoek blijkt dat de man op de Weg naar Westpunt reed richting Bándabou en waarschijnlijk door een te hoge snelheid de macht over het stuur verloor ter hoogte van de wijk Duzu.
De auto sloeg over de kop, waardoor de bestuurder uit de auto werd geslingerd.
De auto kwam vervolgens op het lichaam van Decaster terecht.
Het is de brandweer gelukt om het lichaam onder de auto vandaan te halen, maar er kon verder niets voor de slachtoffer gedaan worden.
De politie-arts heeft om vijf over elf ‘s avonds de dood van Decaster geconstateerd.

————————

Soab rondt onderzoek bvz binnenkort af

 WILLEMSTAD — Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) zal binnen negen dagen het onderzoek naar de wetgeving rond de basisverzekering ziektekosten (bvz) afronden.

Soab voert dit onderzoek uit in opdracht van de ministers van Financiën en Gezondheid. Soab moet onder meer uitzoeken of zorgverzekeraar SVB in staat is om de wet rond de basisverzekering uit te voeren en of de invoering van de bvz het gewenste resultaat oplevert zoals in de begroting is opgenomen. Waarschijnlijk worden de conclusies van het Soab-onderzoek eind juli in de ministerraad besproken.

——————

Helft personeel Building Depot heeft ontslag genomen

 WILLEMSTAD — De helft van het personeel van Building Depot heeft vrijwillig ontslag genomen. De anderen blijven in dienst van het bedrijf. Dit bevestigt Wendel Meulen van de vakbond Cadmu.

Alle medewerkers kregen onlangs een (ontslag)offerte, waarin zij conform de wet een opzeggingstermijn-bedrag en cessantia aangeboden kregen, waarop ze voor 1 juli moesten reageren.
Bovendien zullen ze twee extra maanden betaald krijgen.
Intussen heeft ongeveer de helft van de 140 personeelsleden de offerte aangenomen.

Het juiste aantal medewerkers dat in dienst blijft is nog onbekend.
Een groep is al aan het werk bij het ‘drive thru’-gedeelte dat al operationeel is, terwijl de anderen de opening van een outlet-store van Building Depot aan de Sta. Rosaweg moeten afwachten om te kunnen werken.

Het is echter de bedoeling om het gebouw te herbouwen en wanneer dat zover is, zullen de medewerkers die vrijwillig ontslag hebben genomen voorrang krijgen bij de (nieuwe) sollicitatieprocedure, aldus Meulen.

Directeur Roderick Lucia verklaarde onlangs in de media dat het niet lang meer zal duren voordat het pand herbouwd kan worden.

———————

Gezondheidstoestand Benchi Leon nog kritiek

 WILLEMSTAD — De zwaar mishandelde 87-jarige Bernardo ‘Benchi’ Leon ligt nog in kritieke toestand op de afdeling intensieve zorg in het St. Elisabeth Hospitaal. Dit zegt de politie.

De man werd zondag ter hoogte van de wijk Labadera zwaar mishandeld en liep hierbij ernstige verwondingen aan zijn gezicht en hoofd op.
Getuigen zagen dat het slachtoffer door twee mannen werd mishandeld, maar de daders waren al weg toen de agenten aankwamen.
Niemand is dus aangehouden voor deze zware mishandeling.
De politie meldt verder dat getuigen de mishandeling hebben opgenomen.
De Recherche-afdeling van de politie is bezig met het onderzoek naar onder andere de videobeelden.
De mannen reden in een Kia Rio.

———————

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -