31 C
Willemstad
• zondag 28 mei 2023

Opinion | PIN: “How much more people have to suffer before the Minister of Justice starts addressing the problem we have with guns?

WILLEMSTAD - The National Innovation Party (PIN) says it has taken note that in recent times, there have been many cases where the use of guns has...

RTL | Eis 16 jaar cel tegen drugsbaron Piet S. voor drugshandel en witwassen

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in de rechtbank van Den Haag zestien jaar cel geëist tegen Piet S. De Hagenaar wordt verdacht van de handel in drugs...

PBC | Grensverdrag Sint-Maarten moet einde maken aan 375 jaar onduidelijkheid

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het werd 375 jaar geleden ook al eens vastgelegd: de tweedeling van het eiland Sint-Maarten. Helemaal duidelijk waar de grens tussen het Franstalige en...

PBC | Internationaal Symposium ‘Reclaiming the Narrative’ in teken van doorwerking slavernijverleden

Persbureau Curacao UTRECHT – De Nederlandse overheid heeft 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 uitgeroepen tot het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Ter inluiding van dit belangrijke jaar organiseert het...

ParadiseFM | Skiën op Saba

Skiën op Saba lijkt misschien een slechte grap, maar dat is het niet. Onlangs bezocht een skiscoutteam uit de VS het bovenwindse eiland. De wegen en wandelpaden...

PBC | Man die in de gevangenis mishandeld werd vrijgelaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een 48-jarige man, bekend onder de initialen R.R.M., is vrijgelaten na in de gevangenis te zijn mishandeld door medegevangenen. De man, die werd vastgehouden...
- Advertisement -spot_img

Kort Nieuws

HomeNieuwsKort Nieuws

Overval op bakkerij 

kortjesWILLEMSTAD — Een gewapende man liep gisterochtend een bakkerij aan de Jan Noorduynweg binnen. Onder bedreiging van dat wapen werden de werknemers gedwongen de dagwinst af te geven. Er zijn geen aanhoudingen verricht in deze zaak en de politie roept het volk op om belangrijke tips te melden.

—————-

Minimarket bij Gato overvallen 

WILLEMSTAD — Bij een toko in de wijk Gato werd gisteravond een overval gepleegd door twee gewapende mannen. De mannen drongen de minimarket binnen en namen de kassa met de dagwinst mee. Volgens ooggetuigen hebben de mannen een rood voertuig, merk onbekend, als vluchtauto gebruikt. Het Atrako-team doet verder onderzoek.

——————-

Furniture Route blijft

Furniture Route blijftWILLEMSTAD — De organisatie van de Furniture Route is zeer tevreden over het bezoek aan de winkels die meededen aan de ‘meubelroute’ die van 5 tot en met 11 mei in de aanloop naar Moederdag werd gehouden.
Via de Raffle op de routekaart waren er prijzen te winnen.
Mystica Bernadina (zie foto) was de gelukkige winnaar van het door QualityDishware aangeboden weekeinde voor twee personen in het Floris Suite Hotel.

“De Furniture Route zal een terugkerend evenement worden op Curaçao, de volgende zal in aanloop naar Kerst 2013 plaatsvinden”

, aldus Ria Luitjes, een van de organisatoren.

——————

Mis voor solidariteit in Rotterdam   

DEN HAAG — Op dezelfde dag dat de bevolking van Curaçao afscheid kan nemen van Helmin Wiels, wordt ook in Nederland een kerkdienst gehouden ter nagedachtenis aan de doodgeschoten Curaçaoënaar.

In de Heilige Drie Eenheid Kerk in Rotterdam wordt vanavond om half zeven (Nederlandse tijd) een mis voor hem gehouden op initiatief van de Curaçaose regering en de gevolmachtigde minister van Curaçao Roderick Pieters.

“Laten we allen, ook in moeilijke tijden, onze eenheid en solidariteit tonen”

, aldus de officiële uitnodiging.

———————

Condoléance Plataforma Bándariba

WILLEMSTAD — Plataforma Bándariba spreekt haar condoléances uit en haar verdriet over het verlies van politicus Helmin Wiels.

“Hij was een pionier op het terrein van wijkverbetering”

, zegt Elvin Gerard, voorzitter van het platform.
Gerard noemt onder andere de concrete plannen voor sportfaciliteiten op Bándariba.
En Wiels organiseerde sociale en culturele evenementen.

“We spraken diverse keren over veiligheid op Bándariba en de inzet van vrijwilligers zoals jongeren. We hopen dat deze inzet niet verloren gaat”

, aldus Gerard, die de nabestaanden veel sterkte wenst.

———————

 

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties