30 C
Willemstad
• zondag 3 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Kort Nieuws

Bos di Hubentut nodigt volk uit   

kortjesWILLEMSTAD — Fundashon Bos di Hubentut nodigt iedereen uit voor de beëdiging van de jongeren van de beveiligingsbrigade Brigada di Seguridat i Formashon morgenavond op de Brionplein.

- Advertentie -

Een peloton van BSF-leden trekt om kwart over vijf ’s middags vanuit Colon via de Roodeweg en de Breedestraat richting het Brionplein, waar de beëdiging van de BSF-leden (tussen 15 en 25 jaar) zal plaatsvinden.
De officiële ceremonie is van zes tot negen uur ’s avonds.

De beveiligingsbrigade, die ondertussen meer dan 100 vrijwilligers telt, is een project van Fundashon Bos di Hubentut.
De jongeren krijgen diverse mentale en fysieke trainingen, zoals onder andere zelfverdediging- en motivatietrainingen, een EHBO-cursus en hoe ze moeten omgaan met hun emotie.
Daarnaast fungeren ze ook als beveiligers tijdens activiteiten, zoals het carnaval en seú.
Tevens wordt hun algemene ontwikkeling verder ontwikkeld met workshops, georganiseerd door diverse samenwerkende organisaties, zoals het (jongeren) Rode Kruis, maritieme reddingsorganisatie Citro, Fundashon Maneho pa Adikshon (FMA), Famia Plania en het Vrijwilligers Korps Curaçao.

—————————————-

Nog 14 bedrijven in strijd om Fatum-award  

WILLEMSTAD — De Fatum Best in Business Award 2013 nadert zo langzamerhand zijn ontknoping.
Dat laat de verzekeraar weten. In de voorronde behaalden veel bedrijven gelijke scores, waardoor de top-10 veertien bedrijven bevat.
Op 31 mei zal de winnaar bekend worden bij de achtste Fatum Pensioen- en Bedrijvendag.

De winnaar sleept 10.000 gulden in de wacht.
Daarnaast kan het winnende bedrijf rekenen op veel erkenning met het ‘keurmerk’ Best in Business.
Ook mag de titel ‘Winner of the 2013 Fatum Best in Business Award’ door de winnaar in alle uitingen gebruikt worden en kan het winnende bedrijf rekenen op media-aandacht en uitnodigingen voor evenementen.
De laatste veertien bedrijven worden door middel van een vragenlijst getoetst op ‘Business Excellence’.
De uitkomst van de vragenlijst laat zien hoe en waarmee een organisatie de gewenste resultaten wil bereiken en wat de organisatie al heeft bereikt.
Daarna worden er vijf finalisten gekozen.
Deze vijf bedrijven nemen deel aan een editie van ‘Hoyer in Business’.
Ook krijgen de finalisten een bedrijfsbezoek van Daniel Corsen van D&I Business Support Services, een bedrijf dat is gespecialiseerd in de bouw, groei, ontwikkeling en innovatie van organisaties.
De laatste kans om onderscheid te maken krijgen de vijf op 24 mei tijdens hun eindpresentatie. Op 31 mei, aansluitend op de Fatum Pensioen- en Bedrijvendag, wordt de prijs uitgereikt.

———————————————–

Geen orthopedische zorg bij basisverzekering 

sgr-groepWILLEMSTAD — De orthopedische werkplaatsen Curaçao Orthotics and Prosthetics (COP) en Sentro Orto-Físiko Kòrsou (SOFK) zijn per 1 mei 2013 gestopt met de dienstverlening aan cliënten die verzekerd zijn via de basisverzekering ziektekosten (bvz).

Reden hiervoor is het uitblijven van een aanpassing van de prijslijst voor orthopedische kunst- en hulpmiddelen, ondanks alle signalen vanuit de sector.
Op dit moment hanteert uitvoeringsorgaan de SVB een sterk verouderde prijslijst, waardoor de werkplaatsen substantieel verlies lijden.
Dit staat een gezonde bedrijfsvoering in de weg, aldus de twee organisaties in een persbericht.

Philip Martis, directeur van de SVB, betreurt het besluit van de orthopedische werkplaatsen.

“Het draagt niet bij tot een oplossing”

, zegt Martis.

“We weten dat de orthopedische werkplaatsen, net als de apothekers, een probleem hebben met de tarieven, maar wij hebben ons ook te houden aan de tarieven. Daarvoor moeten ze bij de overheid zijn. Wij kunnen de tarieven niet aanpassen”

, aldus Martis.

De SVB-directeur vindt het vervelend dat patiënten hierdoor geen zorg meer krijgen.

“Maar als we hogere tarieven krijgen dan kunnen wij niet betalen.
Er zijn tekorten in de gezondheidszorg die opgelost moeten worden, zo zitten we in een vicieuze cirkel.”

Niet alle leveranciers van orthopedische hulpmiddelen op het eiland ondersteunen de actie van COP en SOFK.
Zorgwinkel Pro Kuido levert met goedkeuring van de SVB nog steeds kleine hulpmiddelen, zoals looprekken en krukken.

———————————————

Serie milieuzegels Nieuwe Post foto

Serie milieuzegels Nieuwe PostWILLEMSTAD — Postbedrijf Nieuwe Post heeft een nieuwe serie postzegels op de markt gebracht.
Deze heeft als thema meegekregen ‘Go Green’ en heeft betrekking op alles wat men kan doen om zo milieubewust mogelijk te leven. De postzegels zijn ontworpen door Richmond Gijsbertha en zijn verkrijgbaar bij het Service Center van Nieuwe Post aan het Waaigatplein 1. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen via de telefoonnummers 433-1146 en 433-1124 of via de website van Nieuwe Post www.npostna.com.

———————————————–

Koopjesmarkt en puppyfeest 

dierenbescherming-curacaoWILLEMSTAD — Stichting Dierenbescherming Curaçao organiseert morgen van negen uur ‘s ochtends tot een uur ‘s middags haar tweede koopjesmarkt bij het asiel in Parera.
Voor de kinderen is de speelweide omgetoverd tot puppyparadijs.

Deze koopjesmarkt staat in het teken van Moederdag.
Een leuk en zeer gezellig evenement voor iedereen, waarbij de opbrengst deels is bestemd voor de Dierenbescherming.
Naast dat u kunt snuffelen door het grote aanbod van tweedehands boeken, voor één gulden per stuk, zijn er ook diverse standhouders aanwezig met spullen speciaal voor Moederdag, die u extra voordelig kunt aanschaffen.

Way of Art met Coco-Art, prachtig geverfde flessen, windgongs, gebakjes, lekkere wafels, kleurrijke baby-rompers van Dushi, sieraden, allerlei benodigdheden voor dieren, creatief beschilderde objecten en nog vele andere kraampjes met mooie cadeautjes voor Moederdag

Voor de kinderen is er het ‘puppyfeest’, de speelweide is omgetoverd tot een heus puppyparadijs met slingers, ballonnen, limonade, een grabbelton en nog meer leuke dingen voor de kinderen. De toegang is gratis!

———————————————–

Alles gratis bij Danki G! Festival  

WILLEMSTAD — Het weggeeffestival Danki G! vindt aanstaande zondag voor de tweede keer plaats.
Alles wat die dag op de parkeerplaats van NAAM op Pietermaai is uitgestald gaat voor noppes van de hand.
De gratis waar bestaat uit onder andere elektronische apparaten, kleding, boeken en babyspullen in goede staat, die door mensen uit de gemeenschap zijn gedoneerd.
Ook kunnen bezoekers genieten van een massage, manicure, pedicure of pranic healing en een rit op een motor maken.
Daarnaast zullen diverse sociale organisaties zich op het festival presenteren en kunnen bezoekers verschillende workshops volgen.

Het festival start om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.
Mensen kunnen morgen nog tussen 13.00 en 17.00 uur spullen inleveren, die zondag aan de man worden gebracht.
Meer informatie is verkrijgbaar via de telefoonnummers 563-0333 of 511-9237 of de website www.givingism.com.

———————————————-

Toer langs historischeplekken slavernij 

WILLEMSTAD — In het kader van de viering van 150 jaar afschaffing van de slavernij, organiseert Darling Tours op zondag 5 mei een tour langs historische plaatsen uit deze periode.

Tijdens deze tour bezoeken deelnemers plaatsen die elk op hun eigen manier een rol hebben gespeeld in de slaventijd.
Op elke plek krijgt men poëzie en gezang te horen uit deze periode, die de geschiedenis levendiger naar voren brengen.

Omdat het om een bustour gaat, zal deze alleen doorgang vinden bij een minimaal aantal deelnemers.
Prijs voor deelname is 40 gulden per persoon, inclusief transport, drank en een snack en een gids. De tour duurt ongeveer vier uur, van negen uur ‘s morgens tot een uur ‘s middags.
De verzamelplaats en het startpunt is bij de begraafplaats van Janwe, tegenover de Girobank. Opgeven kan voor 1 mei via telefoon 672-2594 of 522-0014.
Facebook: Darling Tours of e-mail: [email protected].

———————————————-

Schoonmaakactie Fundashon Ser’i Otrobanda   

WILLEMSTAD — De stichting Ser’i Otrobanda organiseert morgen tussen 09.00 en 15.00 uur een schoonmaakactie in de Sabelstraat, Florencestraat, Venusstraat en de omgeving daarvan. De stichting stelt iedere hulp te kunnen gebruiken en zal zich ‘s ochtends op de bovengenoemde tijd in de Sabelstraat nummer 30 verzamelen.

Het afvalverwerkingsbedrijf Selikor heeft haar medewerking toegezegd middels plaatsing van afvalbakken.

“Het doel van de schoonmaakactie is om de bewoners meer bij de buurt te betrekken en een stukje bewustzijnsverhoging te bewerkstelligen.
We hebben al tal van bewoners benaderd.
Aangezien een groot gedeelte daarvan al op hoge leeftijd is, hopen wij dat zij een beroep zullen doen op hun kinderen, kennissen en vrienden om een handje mee te helpen”

, aldus Kahrine Durguti van de stichting.
Door de hoge leeftijd van de bewoners zou er ook sprake zijn van rondslingerende oude huisraad.

“Selikor heeft tevens hiervoor de bereidwilligheid getoond om mee te werken, opdat het straataanzicht weer schoner wordt”

, aldus Durguti.

Ze licht toe dat de stichting met verschillende projecten bezig is om de wijk te promoten en tot een schoon geheel te maken.
Ook wil de stichting, die in juni haar nieuwe website zal lanceren, mensen opleiden om in de wijk rondleidingen te geven.

“We hopen op deze wijze meer aandacht op de wijk te vestigen waardoor er wellicht meer mensen zullen besluiten om bijvoorbeeld een pand te kopen en dit op te knappen.
Zo zijn er al tal van positieve ontwikkelingen, zoals in de Havenstraat waar een Indische zakenman onlangs drie panden heeft opgekocht en deze wil opknappen.
Ook een lid van de stichting is nu bezig met het opknappen van twee panden in de Hoogstraat.
We hopen meer van dit soort ontwikkelingen te kunnen stimuleren.
Het start dus nu met een schoonmaakactie.”

———————————————-

 

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AD | ‘Indrukwekkende hoeveelheid’ cocaïne gevonden bij oprollen drugslijn, Hengeloër (48) en vijf anderen blijven twee weken in voorarrest

Maarten Schoon | Algemeen Dagblad Update - ‘Een indrukwekkende hoeveelheid cocaïne’ vond de politie Oost-Nederland donderdag, bij de grote actie waarbij een drugslijn tussen Curaçao en Oost-Nederland werd opgerold....

VRT | Nederlandse centrale bank biedt excuses aan voor haar rol in de slavenhandel

Jos De Greef | VRT.be Op een herdenking in Amsterdam heeft Klaas Knot, de gouverneur van De Nederlandse Bank, zijn excuses aangeboden voor de rol van de bank...

ParadiseFM | Soaw zoekt nieuw onderkomen

Het ministerie van Soaw gaat verhuizen. De huidige locatie in het WTC voldoet niet. Op dit moment is er vanwege de tropische depressie afgelopen woensdag sprake van...

DH | Other MPs approached to strengthen coalition

PHILIPSBURG--The Leaders of the Coalition parties National Alliance (NA) and the United Peoples (UP) Party jointly announced on Saturday evening that they are exploring the option of...

AntilliaansDagblad | Ministers Curaçao dragen folklore uit

Even geen mantelpak of jas en das, maar vrolijke folkloristische kledij. De ministers van Curaçao gingen er trots mee op de foto. Vlak voor ‘Dia de Bandera’...

Nu.cw | Politie vraagt medewerking horeca tijdens Marcha di Seú

De politie en het inspectieteam van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) vragen de medewerking van horecagelegenheden tijdens de Marcha di Seú zondag. Er zijn een aantal...
- Advertentie -
- Advertentie -