31 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

Antiliaans Dagblad: Kort Lokaal Nieuws

HomeMediaAntiliaans Dagblad: Kort Lokaal Nieuws

kortjes
Kort geding om rectificatie

Willemstad – Onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran zal een kort geding aanspannen tegen de krant Ultimo Noticia, zo bevestigde Sulvaran gisteren tegenover deze krant.

Hij liet eerder via zijn advocaat Mirto Murray weten om rectificatie te hebben gevraagd van een artikel in de krant waarin werd geschreven dat Sulvaren een Audi van 100.000 gulden zou hebben gekocht. Aan het verzoek te rectificeren gaf Ultimo Noticia geen gehoor, waarna er nu via de rechter alsnog een rectificatie en schadevergoeding zullen worden geëist. Sulvaran laat in een korte reactie tegenover deze krant weten ‘dit wel te hebben verwacht’. In het artikel wordt gesuggereerd dat het Statenlid een dienstwagen zou hebben aangeschaft voor Fundashon Fondo po Deporte i Responsabilidat (FDRS), een Audi ter waarde van 100.000 gulden en dat hij subsidiegelden van het Land zou gebruiken voor persoonlijk gewin. Via Murray liet Sulvaran weten geen Audi van het type A4 te hebben aangeschaft voor zichzelf of door tussenkomst van FDRS. Ook FDRS heeft geen dienstwagen aangeschaft van het type Audi A4.

———-
4 Vrouwen gewond bij frontale botsing

Willemstad – Op de Cas Coraweg heeft zich gisteren rond 16.00 uur een frontale botsing voltrokken. Daarbij raakten vier vrouwen gewond, van wie er twee moesten worden overgebracht naar het Sehos.

Volgens de politie reed een auto in een bocht frontaal op een ander voertuig. Alle vier vrouwen klaagden bij aankomst van de agenten over inwendige pijn, hierop is ook de ambulance uitgerukt. Een vrouw liep als gevolg van het ongeval een kapwond op in haar gezicht. Een andere vrouw klaagde over pijn in haar hand en weer een ander over pijn in haar benen. Bij aankomst van de ambulance zijn alle vier de vrouwen onderzocht, twee moesten voor behandeling naar het Sehos, de andere twee zijn doorverwezen naar de huisarts. Hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden wordt nog onderzocht.

———-
CCDA wil update over politieauto’s

Willemstad – De Curaçao Car Dealer Association (CCDA) wil een update over politieauto’s. Het is voor de autodealers niet duidelijk of er al een keuze is gemaakt over nieuwe politievoertuigen en of hiervoor een openbare aanbesteding heeft plaatsgevonden.

Om meer duidelijkheid te krijgen heeft de CCDA op 6 december een brief gestuurd aan minister van Justitie Nelson Navarro.
Volgens het CCDA is een vertegenwoordiger van de politie bij de verschillende dealers langsgegaan, die hierbij algemene specificaties en prijzen heeft opgevraagd die volgens de dealers op zeer korte termijn moesten worden ingeleverd.

,,Waarna hierover niets meer is vernomen”, aldus de associatie.

De associatie vraagt in de brief gericht aan Navarro of er een openbare aanbesteding heeft plaatsgevonden, zonder dit te publiceren in de lokale media.
De minister van Justitie heeft tot op heden nog niet gereageerd op de vragen van de CCDA.

———–
Vragen over schipbreukelingen

Willemstad – Coalitiepartij PAIS heeft vragen aan premier Asjes gesteld over het lot van de lokale bemanningsleden die een paar weken geleden op zee vlakbij Cuba schipbreuk leden en sindsdien vermist worden.

,,Van de mensen die schipbreuk leden is er godzijdank één persoon die naar Curaçao is teruggekeerd. Eén persoon is helaas overleden.”

De partij stelt dat het onbekend is wat er met de mensen die nog steeds vermist worden, is gebeurd.

,,Tot op de dag van vandaag kon er niet vastgesteld worden wat er met de omgekomen mensen is gebeurd. Hierdoor is er verdriet binnen veel families op Curaçao.”

Volgens PAIS zijn informatie en communicatie met de betrokken instanties van vitaal belang voor de rust binnen de families.
Enkele familieleden van de vermiste bemanningsleden hebben aan de partijleider van PAIS gemeld dat ze nog steeds geen informatie ontvingen van het Bureau Buitenlandse Betrekkingen over de status van de vermisten.
De fractie van PAIS wil van de minster-president weten welke instantie zich bezighoudt met de familieleden van de mensen die nog steeds worden vermist.
De partij wil graag dat de betreffende instantie zich proactief opstelt en zelf het initiatief neemt om de familieleden te informeren totdat er duidelijkheid in deze zaak is.
De regeringspartij wil ook weten wat voor stappen het kabinet in koninkrijksverband genomen heeft om in contact te komen met Cuba over de vermisten.
Ook wil de coalitiepartij van de premier weten of hij de mening deelt dat in dramatische situaties als het geval van de vermisten, informatie aan en contact met familieleden van de betrokkenen van vitaal belang is.

Bron: Antiliaans dagblad

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties