27.2 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 03:06

Laatste reacties

- Advertentie -

Kort Lokaal en Regio Nieuws

kortjes

Klachten over Vacaturebank

Willemstad – Er zijn klachten over de wachttijden bij de Vacaturebank. Er zouden hierdoor weinig mensen aan een baan geholpen worden. Minister Jeanne- Marie Francisca van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) heeft gisteren laten weten al het mogelijke te doen om de service van de Vacaturebank te verbeteren.

Advertentie

- Advertentie -

De minister geeft aan dat de bevolking van Curaçao positief heeft gereageerd op de Vacaturebank en dat zij zich bewust is van de werkloosheid op het eiland.
Daarom zullen de nodige veranderingen worden doorgevoerd om de service te verbeteren, belooft Francisca.
Dagelijks bezoeken vele jongeren het werkcentrum, stelt de minister.

,,Het is de wens van het ministerie van SOAW om iedereen te helpen naargelang zijn of haar behoefte en het werk van zijn of haar dromen te vinden. De minister verzoekt hun echter om rustig te blijven en de verbeteringen af te wachten, die binnenkort via de media openbaar gemaakt zullen worden.”

Welke verbeteringen zullen worden doorgevoerd, is nog niet door de minister bekendgemaakt.
Wel zal de website worden verbeterd zodat mensen zich vanuit huis kunnen aanmelden.

- Advertisement -

———————-
Betaalsysteem Pagatinu plat

pagatinuWILLEMSTAD — Vanochtend is het Pagatinu-betaalsysteem uitgevallen en zaten enkele wijken zonder stroom. Aqualectra laat weten er met man en macht aan te werken om de problemen op te lossen. De stroom is inmiddels al wel weer terug.

Het uitvallen van het betaalsysteem is nog niet opgelost.

 

Dit betekent dat niemand op dit moment elektriciteit kan kopen omdat het systeem bij de verkooppunten niet werkt. Pagafásil, Pagomátiko en ook het betaalsysteem bij Aqualectra zijn uit de lucht”

, aldus Sharo Bikker, de woordvoerder van Aqualectra.
Naar de oorzaak wordt nog gezocht en met de provider is contact gelegd.

Dit is heel vervelend, vooral ook voor hen die net vandaag elektriciteit wilden kopen en tegen het einde van de stroom op hun meter zitten.
We proberen dit zo snel mogelijk op te lossen.”

De stroomstoring die vanochtend ontstond en inmiddels is verholpen, werd veroorzaakt door het uitvallen van een van de Aggreko machines.
Daardoor ontstond een tekort van ongeveer 30MW.
Wijken op Bandariba, Sta. Maria, Boca Samí en omgeving, Otrobanda en Seru Fortuna kwamen zonder stroom te zitten.
Tegen kwart voor twaalf werd de stroom wijk voor wijk weer aangeleverd.
Bij het sluiten van de krant waren de problemen met het betaalsysteem nog niet opgelost.

—————–
PG Schram maakt kennis met Citro

PG Schramm - CitroWILLEMSTAD — Procureur-generaal Guus Schram heeft in het kader van diens kennismakingsronde een bezoek afgelegd  aan de Citizens Rescue Organization (Citro), de reddingsbrigade van vrijwilligers op zee van Curaçao. Citro-voorzitter Frans  Versteeg heette Schram en enkele medewerkers van het Openbaar Ministerie welkom in het Citro-kantoor aan de vissershaven  Caracasbaai. Er volgde een interessante presentatie over de organisatie en een presentatie op zee aan boord van de reddingsboten  de ‘Griend’ en de ‘Dick Braakman’. Op de Foto | Schram en functionarissen van het OM.

——————-
Marisella Smith-Petronella aanspreekpunt audit UTS

uts-smallWILLEMSTAD — Marisella Smith-Petronella, lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van telecombedrijf UTS, wordt belast met toezicht op de audit bij het telecombedrijf. Dit heeft de algemene vergadering van aandeelhouders (ava) van UTS besloten, bevestigt president-commissaris Kenneth Gijsbertha.

Gijsbertha bevestigt ook dat Smith-Petronella getrouwd is met de broer van Sandra Smith, die lid is van het management van UTS.
Smith-Petronella zal als aanspreekpunt gaan dienen voor de RvC met betrekking tot de audit, waarover de aandeelhouders en de RvC overeenstemming hebben bereikt.
Zij werd in de RvC van UTS benoemd door de PNP, de partij van Telecom-minister Earl Balborda.
Op dit moment is zij vicevoorzitter van de RvC.
In het verleden was zij beleidsmedewerker van ministers van verschillende partijen ten tijde van het Land de Nederlandse Antillen.
Zowel Gijsbertha als Balborda geeft aan dat momenteel niet duidelijk is welk bedrijf of bureau met de audit belast zal worden.
Volgens de minister wordt nu de laatste hand gelegd aan de terms of reference (tor).
De audit zelf zal tussen de zes tot acht weken in beslag nemen.
Balborda gaat ervan uit dat het hele proces, de zoektocht naar een bedrijf dat de audit moet leiden én de daadwerkelijke audit zelf, zo’n twaalf maanden gaat duren.

—————-
Naomi Scoop Miss Toerisme

Naomi ScoopWILLEMSTAD — In het tweede evenement naar de verkiezing van Miss Curaçao 2014, organiseerde Coridja Stars Productions afgelopen zaterdag de verkiezing van Miss Toerisme. Die werd gewonnen door Naomi Scoop. Tweede werd Ruënna Mercelina. Thema van dit evenement was ‘T’esaki ta mi Kòrsou’ en het legde de nadruk op het eiland en het toerisme.
De kandidates lieten onder meer hun vaardigheden horen in verschillende talen.
Het sociale en culturele evenement werd goed bezocht.
De kandidaten droegen kleurige folkloredrachten die ontworpen zijn door Mirugia Ignecia.

—————
Verkiezingen SSK-bestuur uitgesteld

WILLEMSTAD — De verkiezingen voor een nieuw bestuur van vakbondscentrale Sentral di Sindikatonan di Kòrsou (SSK) is tot nader orde uitgesteld. Dit bevestigt Edmond ‘Chika’ Franciska, lid van het bestuur van de Vakbondscentrale. De verkiezingen stonden voor deze zaterdag gepland.

Volgens Franciska, in het dagelijks leven ook actief als voorzitter van Aqualectra- vakbond STK, zijn de verkiezingen uitgesteld op voorstel van Angelo Meyer, voorzitter van oliesectorvakbond PWFC.
Meyer was voornemens om zich kandidaat te stellen voor deze verkiezingen, maar bevindt zich tot en met 5 mei in het buitenland.
Een nieuwe datum voor de verkiezingen is nog niet vastgesteld.
Het hoofdbestuur van de vakbondscentrale zal hierover een besluit moeten nemen, aldus Franciska.
De laatste verkiezingen van de vakbondscentrale vonden plaats in 2010.
Conform de statuten dient het bestuur om de drie jaar gekozen te worden.
Maar vorig jaar besloten de aaneengesloten bonden de verkiezing tot 2014 uit te stellen, omdat indertijd veel vakbonden bezig waren met bestuursverkiezingen.
Bij SSK zijn twaalf vakbondsorganisaties aangesloten, die de rechten van 8000 werknemers bij verschillende bedrijven en/of instanties vertegenwoordigen.
De Central General di Trahadornan di Corsou (CGTC) en de SSK vormen samen de twee vakbondscentrales die op Curaçao actief zijn.
Op dit moment wordt SSK voorgezeten door Alcides Cova, tevens voorzitter van vakbond SGTK, de vakbond die opkomt voor de rechten van het personeel van aannemersbedrijven die werkzaam zijn op het Isla-terrein.

 

======================

Advertentie

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -