26 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

PBC | Zoektocht naar vermiste Amerkaanse toerist gestaakt

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zoektocht naar de 73-jarige Amerikaanse toerist bij Porto Mari is gestaakt. Donderdag raakte hij vermist nadat zijn groep in zee had gesnorkeld. Gisteren...

PBC | Chauffeurs op de vuist na ongeluk: arrestatie om poging tot moord

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een verkeersongeval in Saliña liep gisteren uit de hand toen twee betrokken bestuurders eerst met elkaar op de vuist gingen en vervolgens één van...

PBC | Lichaam vermiste jongen na bootongeluk gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het lichaam van de jongen die gisterenmiddag in het water viel in het Spaanse Water is gevonden. Dit heeft een politiewoordvoerder bevestigd. De 16-jarige jongen...

PBC | Daling aantal Caribische Geneeskundestudenten

Persbureau Curacao Sinds de invoering van de decentrale selectie bij geneeskunde- en vervolgopleidingen is er een duidelijke daling te zien in het aantal toegelaten Caribische studenten. Deze trend...

Column Youp | Eigenmoord

Terwijl we afgelopen week in ons land vooral bezig waren met de zo herkenbare troela van de BBB die haar truitje andersom en binnenstebuiten droeg. En natuurlijk...

NTR | Uitzending gemist: Nacht van Caribisch Netwerk met Ruth Groenewoud

In de Nacht van Caribisch Netwerk op NPO Radio 1 ontvangt presentator Guilliano Payne gasten die een link hebben met de eilanden. Vanavond is dat Ruth Groenewoud....
- Advertisement -spot_img

Kort Lokaal en Regio Nieuws

HomeMediaKort Lokaal en Regio Nieuws

kortjes
Luigi Virginia huisadvocaat ministerie van Justitie

WILLEMSTAD — Luigi Virginia van het advocatenkantoor HBN Law blijft tot november van dit jaar de huisadvocaat van het ministerie van Justitie. Een landsbesluit hiervoor is vorige maand door minister Nelson Navarro (Pais) en Virginia ondertekend.

De overeenkomst is aangegaan voor een periode van twaalf maanden, met terugwerkende kracht tot 2013. Virginia treedt sinds dat jaar op als vertegenwoordiger van de minister van Justitie. Het kantoor krijgt maandelijks ongeveer 25.000 gulden betaald voor de diensten.

—————–
Akkoord start IND-traject

WILLEMSTAD — Premier Ivar Asjes (PS) heeft namens de regering een overeenkomst gesloten met het financieringsinstituut Usona voor het opstarten van het proces dat moet leiden tot de oprichting van het nieuwe sportinstituut Instituto Nashonal di Deporte (IND).

Het is de bedoeling dat in dit nieuwe instituut de sportstichting Sedreko en de stichting belast met het beheer van de sportfaciliteiten op het eiland, de Fundashon Fasilidatnan Deportivo Kòrsou (FFDK) zullen worden ondergebracht. In eerdere publicaties werd IND steevast omschreven als Fundashon Instituto Nashonal di Deporte di Kòrsou (INdDK). Maar in een persbericht van het ministerie van Algemene Zaken wordt gesproken van IND.
De overeenkomst tussen de regering en Usona werd gisteren ondertekend, namens de regering door Asjes, terwijl directeur Reginaldo Doran zijn handtekening zette namens Usona.
De overeenkomst betekent dat het proces om de IND op te richten nu officieel is opgestart.
Volgens een persbericht van premier Asjes heeft de regering van Curaçao al in 2012 besloten dat Sedreko en FFDK in de IND geïntegreerd zouden worden.
Met de ondertekening wordt begonnen met de uitvoering van deze beslissing.
Volgens Asjes zal IND extra investeringen in de lokale sportwereld met zich meebrengen.
Hierbij zal er onder meer geld vrijkomen voor de sportinfrastructuur en de vorming van de sportleiders en sportbestuurders.

————-
Cleopa wil duidelijkheid over situatie douaniers

WILLEMSTAD — Parlementariër Eugene Cleopa (Pais) maakt zich zorgen om wat twee douane-beambten recentelijk hebben meegemaakt. Hun voertuigen zijn voor het Douane-kantoor in brand gestoken, wat Cleopa aanmerkt als een bedreiging.

In verband hiermee wil hij van Financiën-minister José Jardim (onafhankelijk Statenlid namens Sulvaran) weten welke stappen hij inmiddels heeft ondernomen of van plan is te ondernemen om de douaniers te beschermen.
Het Statenlid wil weten of Jardim ook op de hoogte is van het gebeurde en of hij al gesprekken hierover met Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) heeft gehad.
Verder wil hij weten of er een onderzoek is ingesteld naar de risico’s die de douaniers lopen tijdens hun werk en of Jardim bereid is om een risico-analyse te laten verrichten en indien nodig, extra beveiliging te regelen.

—————–
MAN wil bemiddeling voor uitzending carnaval

Oppositiepartij MAN mengt zich nu ook in de discussie over de tv-rechten voor de carnavalsoptochten. De partij denkt dat een gesprek tussen een multidisciplinair team bestaande uit onder anderen de ministers van Cultuur, Economie, Verkeer en de premier en de verschillende stakeholders de oplossing is.

Het volk moet duidelijk krijgen of de optochten wel of niet uitgezonden worden. De uitzendingenkwestie kan niet langer in het ongewisse blijven.”

Aanstaande vrijdag vindt de Tienerparade plaats, zaterdag de optocht van Bándabou en zondag is de Gran Marcha.
De MAN eist dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt en als bemiddelaar optreedt.
Met name de meest kwetsbaren in onze samenleving volgen de optochten via tv, zoals ouderen, zieken en mensen met een bewegingsbeperking.
AGKK, de organisator van het carnaval op Curaçao, tolereert de commerciële exploitatie van de optochten niet meer.
Volgens AGKK ligt het auteursrecht van de kostuums, praalwagens en choreografie bij de groepen.
Daardoor zouden ook alleen de groepen het recht hebben om hier een financieel slaatje uit te slaan.
Daarom vindt de associatie het niet meer dan terecht dat zij ook een deel van de (reclame-)inkomsten van de tv-stations en websites opstrijken.
Tot nu toe zijn de tv-zenders niet ingegaan op het voorstel van AGKK.
Afgelopen zondag werd de kinderoptocht wel uitgezonden nadat TeleCuraçao en AGKK tot een overeenkomst waren gekomen.
Over de andere uitzendingen zou apart onderhandeld worden.

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties