29 C
Willemstad
• zaterdag 27 mei 2023

Extra | Journaal 25 mei 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Consumentenbond: ‘Kamerleden zien Caribische gemeenten nog steeds als buitenland’

Marit Severijnse Na de grote demonstratie tegen armoede en ongelijkheid. op Bonaire, liet staatssecretaris Van Huffelen (Koninkrijksrelaties) weten dat ze het ‘indrukwekkend’ vond en ‘snel actie wilde’, maar...

DH | Council of Appeals says prison director was rightly dismissed

PHILIPSBURG--Former director of the Pointe Blanche prison Edward Rohan was lawfully fired by the governor of St. Maarten in 2021, it was stated in a judgment of...

AntilliaansDagblad | ‘Geef schildpadden de ruimte’

Kralendijk - Op 5 mei is het eerste schildpaddennest 2023 gevonden op Bonaire en daarmee is het nestseizoen officieel van start gegaan. Alle reden om nu even...

AntilliaansDagblad | Drugsboot onderschept

Oranjestad - De kustwacht en het Korps Politie Aruba (KPA) hebben een drugsboot onderschept. Aan boord zaten 9 personen. Het Maritiem Operatie Centrum (MOC) van de kustwacht signaleerde...

AntilliaansDagblad | Club17 werkt toe naar duurzaam Curaçao

Willemstad - Onder de naam Club17 zetten de partners van het Water Refill Program Curaçao hun reis voort naar duurzaamheid. Het 17e duurzame ontwikkelingsdoel van de VN...
- Advertisement -spot_img

Kort Local Nieuws

HomeMediaKort Local Nieuws

kortjes
Ik ben gewoon in functie’

Willemstad – Minister Jeanne- Marie Francisca van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn verklaarde desgevraagd tegenover deze krant dat ze nog steeds gewoon in functie is. Het gerucht ging vanaf afgelopen woensdag dat de bewindsvrouw niet meer in functie zou zijn en dat ze zich ziek had gemeld. Dat was ook de reden waarom Francisca afgelopen woensdag niet aan de reguliere ministerraadvergadering deelnam.

Advertentie


——–
Winkeliers slapen niet in winkels’

Willemstad – De Sosiedat di Komersiante Otrobanda (SKO) laat desgevraagd weten er niet van op de hoogte te zijn of er winkeliers in hun winkels slapen.

,,We hebben hiervan niets van vernomen”

, laat voorzitter van de SKO Archi Matt desgevraagd weten. Ook Raygen Zuiverloon, directeur van Downtown Management Organization (DMO) van het stadsdeel Punda laat weten niet op de hoogte te zijn van winkeliers die in hun winkel slapen.
Politiewoordvoerder Reginald Huggins laat eveneens weten dat de politie niet van dit verschijnsel op de hoogte is.

In een verklaring zegt hij: ,,We weten wel dat sommige mensen boven of direct naast hun winkel wonen, maar van mensen die in de winkel slapen hebben wij geen meldingen gehad.”

De ondernemers zouden hun winkelpand niet meer durven te verlaten omdat veel winkels de dupe worden van inbraak, melde ochtendkrant Éxtra vorige week, dit klopt volgens Matt ‘van geen kant’.

,,Ik kan wel vertellen dat er voor ons gevoel veel meer inbraken zijn geweest”, aldus Matt.

Volgens de voorzitter zijn verschillenden panden en daarmee ondernemers in Otrobanda slachtoffer in geworden van inbraken.
SKO praat met de ondernemers in het stadsdeel over mogelijke oplossingen om de inbraakgolf tegen te gaan.

Matt: ,,We vragen ze of ze meer security willen inschakelen, maar daar hebben ze weinig vertrouwen in.”

Hierbij haalt de man een recent voorbeeld aan van een inbraak bij Promenade Shopping Center waar, desondanks aanwezige beveiliging, de dieven ervandoor gingen met een aantal computers.

,,Deze bewakers zijn niet bewapend en kunnen dus helemaal niets beginnen.”

De enige oplossing volgens SKO is meer politie op straat.

——–
Vragen Konket over formaties

Willemstad – Parlementariër Armin Konket heeft aan premier Ivar Asjes schriftelijke vragen gesteld over de drie formaties die het land Curaçao sinds 10-10-‘10 heeft gekend. Het gaat om de formatie onder leiding van Dito Mendes de Gouveia, kabinet Betrian, en Glenn Camelia, kabinet Hodge en kabinet Asjes. Konket stelt vragen over de duur van de (in)formatieperiode, en het aantal mensen dat daarbij betrokken was. Het Statenlid wil ook weten hoeveel geld de regering beschikbaar stelde voor de afzonderlijke formaties, en welke activiteiten daarmee zijn gefinancierd.

——–
Tsedakah Drive voor goede doel

Op de foto is te zien hoe enthousiast de leerlingen van de Community Hebrew School samen met hun leerkrachten de donaties, die onder de verschillende , voor dit jaar uitgekozen instellingen zullen worden verdeeld, naar de auto’s dragen.
Op de foto is te zien hoe enthousiast de leerlingen van de Community Hebrew School samen met hun leerkrachten de donaties, die onder de verschillende , voor dit jaar uitgekozen instellingen zullen worden verdeeld, naar de auto’s dragen.

WILLEMSTAD — Ieder jaar rondom de meest belangrijke Joodse feestdagen houden de twee Joodse Gemeenten van Curaçao, Mikvé Israel-Emanuel en Shaarei Tsedek, een gezamenlijke actie die bekend staat als de ‘Tsedakah Drive’.
Tsedakah is het Hebreeuwse woord voor liefdadigheid, terwijl de kern van het woord eigenlijk rechtvaardigheid betekent.
Tsedakah is een zeer belangrijk gebod in het Joodse geloof dat in elke Joodse feestdag of religieuze viering geïntegreerd is.
Dit jaar hebben de beide gemeenten een grote hoeveelheid etenswaren verzameld die aan verschillende liefdadigheidsinstellingen zullen worden gegeven.
De verzamelplaats voor de donaties is de ‘Community Hebrew School’ van Curaçao.

————–

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties