26 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Kort Local Nieuws

HomeMediaKort Local Nieuws

kortjes
ISO-certificaat CPA

WILLEMSTAD — Havenbedrijf Curaçao Ports Authority (CPA) heeft een ISO-certificaat behaald door een audit van Lloyds Register Quality Assurance positief te doorlopen. De audit vond plaats in de periode van 1 tot en met 8 november. Volgens CPA heeft het resultaat van de audit aangetoond dat het beleid van het havenbedrijf in het algemeen een substantiële vooruitgang heeft geboekt.


Het beleid van CPA wordt al jaren gevoerd conform de normen van de internationale standaard organisatie (ISO).
Deze normen schrijven voor dat de betrokken organisatie aan moet tonen dat zij haar voornaamste processen onder controle heeft en continue verbeterprocessen nastreeft.
In dit verband is een centrale positie ingeruimd voor klanten in het door CPA gevoerde kwaliteitsmanagement.
Volgens het havenbedrijf heeft men met deze audit aangetoond vooruitgang te hebben geboekt in het beleid, maar ook nieuwe aspecten te hebben aangeduid die verbeterd kunnen worden.
Op dit moment is CPA ook bezig met de implementatie van een nieuw management systeem met betrekking tot het milieubeleid dat in de haven gevoerd moet worden.
Gedurende de aanwezigheid van de auditors van Lloyds heeft CPA van de gelegenheid gebruik gemaakt om voor haar managementteam een training te houden, waarbij door de vertegenwoordigers van Lloyds informatie werd gegeven over hoe het lokale havenbedrijf toe kan werken naar een ISO-certificaat voor milieumanagement.
In een persbericht stelt CPA dat het van groot belang is dat alle actoren in de haven zich bewust zijn van de gevolgen van hun bedrijven op het milieu in de haven.

——–
Onderzoek Kranshi

WILLEMSTAD — Overheidsaccountant Soab gaat een onderzoek bij overheidsdienst Publieke Zaken/Kranshi uitvoeren.

Dit heeft het personeel van de dienst afgelopen vrijdag van minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais) te horen gekregen.
De informatie die het personeel kreeg was vrij summier.
Ze kregen niet te horen waar het onderzoek zich op zal richten, noch hoe lang het in beslag zal nemen en wanneer het eindrapport gereed zal moeten zijn.
Overheidsdienst Kranshi is een belangrijke overheidsdienst en behandelt enkele zeer gevoelige documenten.
Deze dienst is namelijk belast met de uitgifte van sédula’s en paspoorten.
Dit laatste is niet alleen een identiteitsbewijs, maar geldt ook als een internationaal reisdocument dat door de Rijksregering wordt afgegeven.

——–

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties