27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Kort Local Nieuws

kortjes

Twee leden familie De Pool langer vast

- Advertentie -

Bron: Versgeperst

CURAÇAO – Egon en Giovanni de Pool junior blijven zestig dagen langer in voorarrest zitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De twee worden verdacht van drugshandel. Eerder deze maand werden meerdere familieleden om die reden aangehouden bij verschillende invallen.

——–
Toestemming voor ontslag van 15 Veneto-werknemers

WILLEMSTAD — Het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) heeft slechts 15 ontslagaanvragen van het Veneto Casino Holiday Beach Resort goedgekeurd. Veneto heeft voor iets meer dan veertig werknemers een ontslagaanvraag bij het ministerie ingediend. De werknemers worden door de horecavakbond Horecaf vertegenwoordigd.

——–
Ivan verkoopt de Amigoe

ivanWILLEMSTAD — De Amigoe is nu ook langs de Sta. Rosaweg te koop. Ivan, de nieuwe straatverkoper van de krant, staat elke middag rond drie uur ter hoogte van Panaderia Meijer klaar
voor zijn klanten. Natuurlijk met het laatste nieuws.

——–
Irvin Hanst naar RdK

irvin hanstWILLEMSTAD — Irvin Hanst, technisch directeur van Aqualectra, zal als het ware voor een periode van drie maanden worden uitgeleend aan Refineria di Kòrsou (RdK). Dat meldt Darick Jonis, directeur van Aqualectra, in een interne memo aan het personeel. Hanst blijft dus in dienst van Aqualectra.

De benoeming is nog niet geformaliseerd, zo laat Mariselle Maduro, president-commissaris van RdK weten. “We zijn nog met het papierwerk bezig”, aldus Maduro. Wel bevestigt ze de intentie om Hanst tot interim-directeur te benoemen.

“Omdat we binnen drie maanden tot een vaste statutaire directeur willen komen, hebben we iemand nodig die tijdelijk de tent draaiende houdt”

, aldus Maduro. Hanst zal een paar uur per week RdK assisteren.
Dit weekeinde hoopt de Raad van Commissarissen (RvC) uit de offertes van de werving-en selectiebureau’s de kandidaat te kiezen die de zoektocht naar een nieuwe directeur gaat leiden. Hopelijk zal binnen een week een contract met het winnende bureau worden afgesloten. Onlangs heeft Selwyn Maduro het bijltje erbij neergelegd. De tijdelijk directeur leidt tot en met vandaag RdK. Vanaf morgen zet hij zijn werkzaamheden als ‘project development coordinator’ van het overheidsbedrijf voort.

——–
MAN, Laboral en FOL bij presentatie Reforma

presentatie reformaWILLEMSTAD — Gerrit Schotte (MFK) heeft gistermiddag een presentatie gegeven over Reforma,de hervormingsbeweging waarvan hij sinds enige tijd trekker is.
Onlangs werden alle politieke partijen hiervoor uitgenodigd.
Bij de informatiebijeenkomst waren gisteren oppositiepartij MAN en de zetelloze partijen FOL en Laboral (voorheen PLKP) vertegenwoordigd.
Onder meer Anthony Godett (leider FOL) en Efi van der Meent (voorzitter MAN) lieten zich informeren over het doel en de noodzaak van Reforma, zo laat Schotte weten in een persbericht.
Hij is erg tevreden met deze eerste bijeenkomst en ziet het als ‘een positief begin’.

———-
Statengebouw eind november klaar

Archief foto
Archief foto

WILLEMSTAD — De vergaderzaal van de Staten zal eind november worden opgeleverd. Dit heeft Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais) vanochtend in de Staten verklaard. Het is echter niet bekend wanneer de eerste vergadering van de Staten in de gerenoveerde zaal aan het Wilhelminaplein zal plaatsvinden.

Franco reageerde vanochtend op vragen die door PAR-Statenlid Zita Jesus- Leito werden gesteld. Zij wilde van Franco de stand van zaken weten van de renovatie van de Staten. Volgens de Statenvoorzitter is de opleverdatum voor het Statengebouw vastgesteld op eind november. Maar de Staten zullen voorlopig niet in het gerenoveerde gebouw kunnen vergaderen, omdat er nog steeds onduidelijkheid bestaat over de geluidsinstallatie. Het is dan ook nog niet bekend of dit systeem nog voor het einde van het jaar gereed zal zijn.

———–
Aqualectra en Curoil sluiten akkoord

aqualectracuroilWILLEMSTAD — De directies van overheidsbedrijven Aqualectra en Curoil hebben op 22 oktober een akkoord bereikt aangaande de miljoenenschuld die nutsbedrijf Aqualectra bij de brandstofdistributeur heeft.
Aqualectra moet Curoil nog zo’n 33 miljoen gulden aan achterstallige facturen betalen.

De overeenkomst regelt het rentepercentage en de duur van de maandelijkse aflossingen die vanaf volgende maand op 36 maanden is vastgesteld.
Ook zijn de partijen overeengekomen dat er binnen dertig dagen na het tekenen van het akkoord een nieuw contract voor de afname van brandstof tussen de twee overheidsbedrijven ligt.
De overeenkomst tussen Aqualectra en Curoil is het resultaat van maandenlange onderhandelingen tussen de twee bedrijven.
Ook het mechanisme om de brandstoftarieven maandelijks aan te passen heeft tot de totstandkoming van dit akkoord bijgedragen.
In een gezamenlijk persbericht stellen de bedrijven dat dit akkoord positief is voor beide. Voor Aqualectra betekent dit dat het rentepercentage redelijk is.
Ook voor Curoil is het inlopen van het openstaande bedrag goed nieuws. In totaal bedraagt de schuld 33.638.504,40 gulden.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Doodgeschoten in zwembad: wéér Russische miljonair gevonden onder mysterieuze omstandigheden

Door Thierry Goeman In een gigantisch herenhuis, gelegen in een exclusieve buitenwijk van Sint-Petersburg, is het lichaam gevonden van de 61-jarige Yuri Voronov. De Russische zakenman en miljonair...

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Democracy now! | Tuesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -