27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Kort Local Nieuws

kortjes

Geen bussen voor leerlingen VSO M. Alberto

- Advertentie -

WILLEMSTAD — Leerlingen en ouders van VSO Marieta Alberto zitten met de handen in het haar. Er is geen transport voor de leerlingen van de school die stage moeten gaan lopen. Hiervoor had de overheid moeten zorgen. Dat zegt de school in een persbericht.

De stageperiode zou op 1 september ingaan, maar vanwege het transportprobleem zijn de leerlingen nog niet begonnen op hun verschillende stageplekken. De directie en docenten van Marieta Alberto hebben hun best gedaan om stageplekken voor de leerlingen te regelen. In het algemeen is het niet makkelijk om bedrijven zover te krijgen om stagiaires met beperkingen aan te nemen, desondanks neemt het aantal bedrijven die meewerken langzaamaan toe. In de praktijk zijn de resultaten erg goed. Zowel aan de kant van de jongeren als van de bedrijven zijn de reacties positief. De school vreest dat de bestaande afspraken tussen de stageplekken en de stagecoördinatoren in gevaar komen als deze stageperiode niet doorgaat.

Advertentie

——–
Medewerkers met snor geweerd uit Sunscape

WILLEMSTAD — Werknemers van Sunscape Resort die een snor of baard hebben, kregen onlangs te horen dat hen de toegang tot hun werkplek wordt ontzegd als ze deze niet afscheren. Dat meldt Kenneth Valpoort van horecavakbond Horecaf, die inmiddels met de directie van Sunscape gesproken heeft.

Volgens Valpoort heeft Sunscape tegen hem gezegd dat dit al anderhalf jaar in de handleiding van het hotel staat, maar dat gezichtsbeharing tot nu toe getolereerd werd. Valpoort zegt niet te spreken te zijn over de maatregel en vertelt dat hij binnenkort weer om de tafel gaat met de general manager van het hotel. “We kunnen waarschijnlijk wel met gesprekken tot een oplossing komen. De verstandhouding is goed”, aldus Valpoort. Het gaat om ongeveer zeven mannen. Sommigen zijn inmiddels akkoord gegaan met de vereiste om hun snor af te scheren en hebben dit gedaan, aldus Valpoort. Degenen die het niet willen zouden gewoon moeten kunnen komen werken. Het hotel zou de maatregel willen invoeren vanwege hygiëneen representativiteits-overwegingen. “Maar iemand met een verzorgde snor kan net zo goed representatief zijn”, aldus Valpoort. Het is bovendien onderdeel van onze cultuur. Tevens geldt de maatregel voor alle medewerkers, ook voor degenen die niet met eten en drinken in aanraking komen, zoals mannen van de technische dienst.” De vraag is volgens Valpoort of dat wel nodig is. Sunscape Resort was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bereikbaar voor commentaar.

——–
NAPB-leden: Overheid moet van secundaire voorwaarden afblijven

napb-ledenWILLEMSTAD — De leden van de vakbond NAPB zijn niet te spreken over de door de overheid aangekondigde impopulaire maatregelen en vergaderden hierover vanochtend onder werktijd bij het hoofdkwartier van de bond. Ruim 150 leden waren aanwezig bij deze algemene ledenvergadering.

Ze hebben duidelijk aangegeven de overheidsmaatregelen niet te zullen accepteren, omdat zij financieel gestript worden. De leden zijn heel bezorgd over de situatie en willen dat de overheid afblijft van hun secundaire arbeidsvoorwaarden. Aan het bestuur  werd opgedragen dit aan de overheid duidelijk te maken, anders zullen de leden de nodige stappen ondernemen.
Dit zei voorzitter Ronaldo Abrahams desgevraagd. Het bestuur zal aanstaande woensdag over dit mandaat vergaderen. Dan zal besproken worden hoe zij de opdracht zullen uitvoeren, voegde Abrahams eraan toe.

——–
Pais tevreden met Ecriuitspraak

PAIS-Side-LogoWILLEMSTAD — De politieke partij Pais is te spreken over het negatief advies van de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie (Ecri) over het wetsvoorstel van het Nederlandse Tweede Kamerlid André Bosman (VVD).

De Ecri is zeer kritisch over het wetsvoorstel dat als doel heeft om met toelatingseisen te komen voor inwoners van Aruba, Curaçao en St. Maarten die zich in Nederland willen vestigen.
Pais stelt in een verklaring tevreden te zijn over de conclusie van Ecri, maar stelt wel alert te blijven in deze zaak.
De coalitiepartij stelt niet te zullen ontkennen dat wellicht een (kleine) groep personen afkomstig uit Curaçao, in Nederland overlast veroorzaakt en dat dit door de gemeenschap als problematisch wordt ervaren.

“Daarom moeten wij nuchter en niet emotioneel naar deze problematiek kijken. We moeten dan ook geen discriminatoire maatregel in het leven proberen te roepen waarmee juist bewerkstelligd wordt dat Nederlanders van verschillende landen van het Koninkrijk haatdragend tegen elkaar zullen zijn in plaats van samenwerken aan de gezamenlijke problemen waarmee de landen te kampen krijgen. Ik vrees dat er altijd politici in Nederland zullen zijn die niet geïnteresseerd zijn in ratio. Daarom moeten wij ook alert blijven”

, aldus Alex Rosaria, voorman van Pais.

——–
Procedure in gang gezet voor nieuwe gouverneur

WILLEMSTAD — De regering kondigt aan dat de procedure in gang is gezet om te komen tot de benoeming van een nieuwe gouverneur van Curaçao. De officiele verklaring komt nadat diverse media vanochtend melding maakten van het feit dat gisteren tijdens de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers (RvM) een besluit is genomen over de voordracht van voormalig Statenvoorzitter Lucille George- Wout (63) als de nieuwe gouverneur van Curaçao.

In een zogenoemd ‘brief statement’ van de regering wordt het verhaal over een mogelijke beslissing in de RvM ‘noch bevestigd, noch ontkend’.

“De regering volstaat hierbij met de mededeling dat conform wettelijke voorschriften en richtlijnen een procedure in gang is gezet om te komen tot de benoeming van een nieuwe gouverneur voor Curaçao. In het belang van die procedure en met inachtneming van de nodige zorgvuldigheid zal de regering hierover niet verder uitweiden. Op het moment dat die procedure in een fase is beland die openbaarmaking rechtvaardigt, zal de regering naar buiten treden met een officieel bericht.”

De naam van Lucille George- Wout, echtgenote van Herman George, directeur van Reda Sosial, circuleert al maanden als de belangrijkste kandidaat om de nieuwe gouverneur van Curaçao te worden.
De wens van de coalitiepartijen is dat de nieuwe gouverneur een vrouw zal zijn.
In het verleden was zij naast Statenvoorzitter, ook gedeputeerde van het eilandgebied Curaçao. Binnen de coalitie bestaat er consensus over de voordracht van George- Wout, terwijl na afstemming met Nederland ook is gebleken dat er geen verzet bestaat tegen de voordracht.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -