25 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 09:32

ParadiseFM | Vier mensen overleden; testratio opnieuw 5%

Opnieuw zijn vier mensen op 1 dag overleden aan de gevolgen van covid-19. Zij brengen het aantal op 94 slachtoffers in totaal. Dat blijkt uit de cijfers...

DolfijnFM | Testratio Curaçao blijft onder tien procent

De testratio van 5,3 was gisteren voor de vierde dag op rij lager dan tien procent. De druk op de zorg blijft hoog, al waren de cijfers...

DolfijnFM | Verenigde Naties verwachten meer Venezolanen naar de eilanden

De verenigde Naties denken dat dit jaar opnieuw meer Venezolanen op zoek naar eten en medicijnen op een van de Caribische eilanden Nu zijn dat er 195.000,...

DolfijnFM | Meeste ongelukken zijn vanwege voorrangsfout

Verreweg de meeste ongelukken op Curaçao zijn het gevolg van voorrangsfouten. Dat valt op te maken uit de ongevalsstatistieken van Forensys over 2020. ruim 22 procent van de...

DolfijnFM | Politie arresteert twee mannen met hulp van Marechaussee, Marine en VKC

De politie heeft gisteren twee mannen aangehouden op verdenking van overtredingen van de Opium- en Vuurwapenlandsverordening, van bedreiging, mishandeling en poging tot moord. Dat gebeurde bij twee...

FD | Mogelijk meer verdachte bestuurders in witwaszaak ABN Amro

Met feitenrelaas, transactieovereenkomst en persbericht. Pieter Couwenbergh Ivo Bökkerink | Financieel Dagblad ABN Amro trof maandag een schikking in een onderzoek dat sinds de zomer van 2019 liep. In...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoKort geding tegen Radulphus

Kort geding tegen Radulphus

de_rechterWillemstad – Advocaat Gerrit Scheper van Scheper Advocaten zal begin volgende week namens de ouders van een 13-jarige leerling van het Radulphus College een kort geding indienen tegen de school en het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS).
Het meisje mag al zeker een week de klaslokalen niet meer betreden, omdat zij haar strafwerk niet heeft gemaakt.
Het conflict begon ruim twee weken geleden, toen het meisje na een sportactiviteit op school een hevige aanval van hyperventilatie kreeg.
In het verleden is het wel eens voorgekomen dat de aanval langer dan een uur duurde.

,,Toentertijd hebben de ouders een brief van de huisarts overhandigd, waarna de schoolleiding excuses aanbood en aangaf dat dit eenmalig zou zijn geweest.”

Eind januari kondigde de klassenmentor van de tweede klas waarin het meisje zit aan dat de leerlingen voorafgaand aan de sportactiviteit water mochten drinken, omdat dit tijdens het sporten niet kon.
Het meisje deed dit later toch, zo verklaart de advocaat, waarna zij als strafwerk kreeg opgelegd om honderd strafregels te schrijven.

,,Eenmaal thuis hebben de ouders met hun dochter gesproken en zijn met de schoolleiding gaan praten over de in hun ogen onterechte behandeling.
Vervolgens is op school voet bij stuk gehouden, en is de ouders meegedeeld dat de dochter het strafwerk moest maken als zij weer deel wilde nemen aan de lessen.
Omdat dit niet gebeurde, is zij bij de eerste les ten overstaan van alle leerlingen de klas uitgezet”

, aldus de advocaat.
Volgens de school en het schoolbestuur is de leerling niet van school verwijderd, maar mag zij het klaslokaal niet langer betreden, stelt Scheper.

,,Het is nu aan de ouders om een andere school te zoeken, en hen is ook meegedeeld dat ze dan ook maar voor hun andere kind een andere school moesten gaan zoeken.”

Volgens de advocaat zijn de ouders niet tegen strafwerk, maar moet dit alleen opgelegd worden als het kind incorrect gehandeld heeft.

,,In dit geval gaat het om een onredelijke situatie.
Er rest ons niets anders dan een kort geding te beginnen.”

Zowel het Radulphus College als het RKCS waren gistermiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties