30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Korps Politie nieuwe stijl

politie-curacaoWILLEMSTAD — Het Korps Politie Curaçao nieuwe stijl werkt informatiegericht, procesgericht, wijkgericht, resultaatgericht, leiderschap- en competentiegericht. Om dit te bewerkstelligen zal de manier van functioneren van het korps en van de individuele politieagent moeten veranderen.

Advertentie

- Advertentie -

Dat bracht de korpsleiding gisteren naar voren tijdens een persconferentie.
Er zullen trainingen komen voor de agenten zodat ze volgens de nieuwe eisen van het korps kunnen functioneren.
Doordat het korps nieuwe stijl informatiegedreven zal zijn, wordt van de agent verwacht dat hij/zij meer initiatief toont en deelneemt aan groepsprocessen.

Wijkteams
In dit kader zullen er per 1 november een aantal vergaderingen plaatsvinden over het functioneren van de verschillende politiebureaus ook wel wijkteams genoemd.
De politiebureaus Mahuma/ Seru Fortuna en Brievengat zullen een reorganisatie ondergaan.
In de toekomst zullen ze dienen als veiligheidssteunpunten en vooral administratieve assistentie bieden.
Wijkbewoners kunnen naar zo’n steunpunt toe om een niet te ingewikkelde klacht in te dienen, gevonden voorwerpen af te geven of op te halen en een verzoek om hulp in te dienen.
De politiebureaus in Punda en Otrobanda zullen zeven dagen per week open zijn van zeven uur ‘s ochtends tot elf uur ‘s avonds en voornamelijk belast zijn met alle soorten assistentie die niet urgent zijn.
Na sluitingstijd zullen de wijken in Punda en Otrobanda assistentie krijgen van politieagenten die noodhulp verlenen en van de wijkpolitie.
Voor de wijkteams van Barber, Rio Canario en Montaña komt er geen verandering in de werkwijze. Deze bureaus zullen dan ook 24 uur openblijven en zullen alle soorten hulp bieden, dus ook urgente gevallen.

917
Naast het bekende telefoonnummer 911 voor urgente gevallen, introduceert het korps ook een ‘callcenter’. Het telefoonnummer van het callcenter is 917.
Het is de bedoeling dat men voor gevallen die minder urgent zijn naar dit telefoonnummer belt.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  1. Het zou wel aardig zijn:
    a) als je de website van de Politie goed kon vinden op internet (ik zoek nu al een half uur) en
    b) het internetadres van de Politie op de website gepubliceerd wordt (aan een faxnummer heb ik zo weinig)
    Ook dit valt onder de noemer “informatiegericht”(of komt er een nieuw doel bij: (klantgericht)?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -