27 C
Willemstad
• zondag 3 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Konket vraagt naar positie GevMin Marvelyne Wiels

Armin KonketWILLEMSTAD — Premier Ivar Asjes (PS) moet stappen ondernemen om de controverse rondom de huidige gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) zoveel mogelijk te beperken. Dit stelt PAR-Statenlid Armin Konket in een brief aan de premier. Konket vraagt zich in deze brief af of het nog verstandig is dat Wiels aanblijft als gevolmachtigde mimister.

- Advertentie -

Aanleiding voor de vraag van het PAR-lid is de controverse die is ontstaan over de cv van Wiels en de manier waarop zij personen in dienst heeft genomen bij het Curaçaohuis in Nederland.
In zijn brief stelt Konket dat de gevolmachtigde minister op het vertrouwen van de premier en de Raad van Ministers moet kunnen rekenen, want hij of zij vertegenwoordigt de eilandelijke regering en het volk van Curaçao in het buitenland.
Ook treedt de gevolmachtigde minister op als de ‘ogen, oren en mond’ van de Curaçaose regering in de Rijksministerraad, aldus het PAR-lid.
In dit verband is vertrouwen in de persoon die deze functie bekleedt heel erg belangrijk.
Na kennis te hebben genomen van recente publicaties over de zaak Wiels in de lokale media heeft Konket een brief naar Asjes gestuurd met welgeteld dertien vragen over deze zaak.
Het PAR-lid stelt het op z’n minst merkwaardig te vinden dat een persoon die zo’n belangrijke functie bekleedt, de hele wereld verkeerd kan informeren en toch op het vertrouwen van de premier kan blijven rekenen.
In de huidige situatie dient de premier de nodige stappen te ondernemen om de schade van deze situatie voor de regering en het Curaçaose volk zoveel mogelijk te beperken.
Zo wil Konket van Asjes weten of hij van mening is dat een gevolmachtigde minister van onberispelijk gedrag moet zijn, maar ook of hij de mening deelt dat zo’n minister op het volledige vertrouwen van de regering van Curaçao en met name de premier van Curaçao moet kunnen rekenen.
In dit verband vraagt Konket aan Asjes of iemand die gelogen heeft over gevolgde studies en opleiding het vertrouwen van het volk kan krijgen, of zo iemand valsheid in geschrifte heeft gepleegd en hoe de premier van plan is om de schade van dit incident te beperken.

 

Recente berichtgeving

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...

NOS | De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft excuses aangeboden voor de rol van de bank in het slavernijverleden. Knot deed dat tijdens de nationale herdenking...
- Advertentie -
- Advertentie -