27 C
Willemstad
• zondag 7 maart 2021 19:42

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Classificatie Politiek Koninkrijk.nu | Tweede Kamerleden: langdurige opsluiting Venezolanen mensontwaardig

Koninkrijk.nu | Tweede Kamerleden: langdurige opsluiting Venezolanen mensontwaardig

SDKK gevangenis met Venezolaanse vluchtelingen | Persbureau Curacao

De vaste Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties wil dat Curaçao de langdurige vreemdelingendetentie anders gaat organiseren.

Zij roept minister Raymond Knops op om dit tijdens het komende Justitieel Vierlanden Overleg, JVO, aan de orde te stellen en Curaçao op te roepen op korte termijn verandering te brengen in de situatie rond langdurige detentie van Venezolanen die een beroep doen op bescherming via het Europees Verdrag van de rechten van de mens.

IPKO

De commissie was afgelopen week op Curaçao voor het Interparlementaire Koninkrijksoverleg (IPKO) en bracht daar een bezoek aan de vreemdelingenbarakken van de SDKK gevangenis.

Daar hebben ze gesprekken gevoerd met enkele Venezolanen die zich in vreemdelingenbewaring bevinden. Onder hen bevond zich een man, Danilo Diaz Branchi, die al sinds 14 februari 2019 vastzit in blok 1 van de gevangenis, tussen veroordeelde gevangenen.

Drie vrouwen die in het vrouwengedeelte van de gevangenis vastzitten wilden een brief overhandigen aan de Kamerleden, maar dat lukte niet. In totaal zitten er nu acht Venezolanen langer dan zeven maanden vast.

Mensonwaardig

De vaste Kamercommissie heeft begrip voor het ophouden van de Venezolanen voor korte duur en met zicht op uitzetting, voor maximaal veertien dagen.

Maar in die gevallen dat het verblijf in de barakken langer gaat duren – zeker als dit een periode van twee maanden overstijgt – kan niet meer worden gesproken van een acceptabele situatie. De medische, sanitaire en privacy-omstandigheden zijn zodanig beperkt, dat bij een verblijf langer dan twee maanden en gelet op geldende regelgeving, internationale verdragen en mensenrechten, sprake is van een mensonwaardige situatie.

De Kamerleden André Bosman (VVD), De Graaf, Chris van Dam (CDA), Antje Diertens (D66), Ronald van Raak (SP), Özütok (Denk) en Atje Kuiken PvdA) hebben de brief aan de minsiter ondertekent met de bedoeling deze door te sturen naar minister van Justitie Ferd Grapperhaus. Woensdag begint het Vier Landenoverleg Justitie in Willemstad.

Bron: Koninkrijk.nu

1 reactie

  1. No laga Hulanda disidi pa bosnan. Bosnan mes por dicidi, ningún hende ni ningún gobierno afuera di Corsow por disidi pa bosnan. Baas in eigen huis. Haci manera bosnan ta haña bon. No tene miedo di ningún hende o gobierno. Corsow ta di nos. Na Hulanda refugiadonan/immigrantenan ta haña tur tur cos promé cu Hulandesnan mes. So, tene duru, no laga ningún hende cu wowo blauw cabei geel spanta bosnan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties