27 C
Willemstad
• dinsdag 24 mei 2022 06:02

Laatste reacties

- Advertentie -

Koninkrijk.nu | Tweede Kamerleden: langdurige opsluiting Venezolanen mensontwaardig

SDKK gevangenis met Venezolaanse vluchtelingen | Persbureau Curacao

De vaste Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties wil dat Curaçao de langdurige vreemdelingendetentie anders gaat organiseren.

Zij roept minister Raymond Knops op om dit tijdens het komende Justitieel Vierlanden Overleg, JVO, aan de orde te stellen en Curaçao op te roepen op korte termijn verandering te brengen in de situatie rond langdurige detentie van Venezolanen die een beroep doen op bescherming via het Europees Verdrag van de rechten van de mens.

IPKO

- Advertentie -

De commissie was afgelopen week op Curaçao voor het Interparlementaire Koninkrijksoverleg (IPKO) en bracht daar een bezoek aan de vreemdelingenbarakken van de SDKK gevangenis.

Daar hebben ze gesprekken gevoerd met enkele Venezolanen die zich in vreemdelingenbewaring bevinden. Onder hen bevond zich een man, Danilo Diaz Branchi, die al sinds 14 februari 2019 vastzit in blok 1 van de gevangenis, tussen veroordeelde gevangenen.

Drie vrouwen die in het vrouwengedeelte van de gevangenis vastzitten wilden een brief overhandigen aan de Kamerleden, maar dat lukte niet. In totaal zitten er nu acht Venezolanen langer dan zeven maanden vast.

Mensonwaardig

De vaste Kamercommissie heeft begrip voor het ophouden van de Venezolanen voor korte duur en met zicht op uitzetting, voor maximaal veertien dagen.

Maar in die gevallen dat het verblijf in de barakken langer gaat duren – zeker als dit een periode van twee maanden overstijgt – kan niet meer worden gesproken van een acceptabele situatie. De medische, sanitaire en privacy-omstandigheden zijn zodanig beperkt, dat bij een verblijf langer dan twee maanden en gelet op geldende regelgeving, internationale verdragen en mensenrechten, sprake is van een mensonwaardige situatie.

De Kamerleden André Bosman (VVD), De Graaf, Chris van Dam (CDA), Antje Diertens (D66), Ronald van Raak (SP), Özütok (Denk) en Atje Kuiken PvdA) hebben de brief aan de minsiter ondertekent met de bedoeling deze door te sturen naar minister van Justitie Ferd Grapperhaus. Woensdag begint het Vier Landenoverleg Justitie in Willemstad.

Bron: Koninkrijk.nu

- Advertentie -

Artikel delen

1 reactie

  1. No laga Hulanda disidi pa bosnan. Bosnan mes por dicidi, ningún hende ni ningún gobierno afuera di Corsow por disidi pa bosnan. Baas in eigen huis. Haci manera bosnan ta haña bon. No tene miedo di ningún hende o gobierno. Corsow ta di nos. Na Hulanda refugiadonan/immigrantenan ta haña tur tur cos promé cu Hulandesnan mes. So, tene duru, no laga ningún hende cu wowo blauw cabei geel spanta bosnan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AV | Europees parlement stemt in met minimumtarief vennootschapsbelasting

Het Europees Parlement is in meerderheid voor de invoering van een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting. Het beoogde minimale belastingtarief is onderdeel van een akkoord...

Column Youp | Sussende Wiske

Wiske Rutte. Lieve stripfiguur. Met zijn Nokia zonder geheugen. Soort zoekt soort. Na drie lettergrepen moest hij zijn telefoon om het uur opschonen. Hoe? Schudden. Keihard schudden....

Trouw | Curaçao wacht al jaren: eerherstel voor vrijheidsstrijder Tula gaat traag in Den Haag. ‘Klap in ons gezicht’

Lodewijk Dros De Curaçaoënaar Gilbert Bacilio ijvert voor eerherstel voor Tula, de leider van de neergeslagen slavenopstand in 1795 op Curaçao. De Nederlandse regering werkt daar nog niet...

Investico | Russen in ondergrondse trustsector vallen buiten toezicht

Romy van der Burgh en Linda van der Pol ‘De heer Remmelink? Elfde verdieping,’ zegt de receptiemedewerker van een grote zorgflat in Rotterdam. Vóór het gebouw op het...

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd....

PB | The Aruba International Regatta, slated for August 20th & 21st

Aruba’s most important life-partner is the ocean around us. Ask yourself: When was the last time you went to the beach? Swimming? Snorkeling? Sailing? Visitors pay fortunes...
- Advertentie -
- Advertentie -