Koninkrijk.nu | Oud VNO-topman Hans de Boer blijkt koper van Plaza Hotel Curaçao

Oud-voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW Hans de Boer  | ANP

Hans de Boer (Foto VNO-NCW) Den Haag – Hans de Boer, de vorige week afgetreden voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW, blijkt een van de kopers te zijn van het Plaza Hotel in Willemstad.

Het in een vergaande staat van verval verkerende hotel werd vorige week voor 6,3 Antilliaanse gulden geveild. Het bod werd uitgebracht door het Algemeen Pensioenfonds Curacao (APC) namens een onbekende partij. Nu blijkt dat Hans de Boer samen met twee bekenden van hem de nieuwe eigenaren zijn van het voormalige Van der Valk Plaza.

,,We gaan er een cultureel centrum met een klein beetje toerisme van maken. Zo doen we op een mooie manier wat terug”, citeert de Telegraaf de koper.

De Boer heeft Curacao in 1984 leren kennen toen hij door het kabinet Liberia-Peters als econoom werd ingehuurd om te assisteren bij de onderhandelingen met het vertrekkende Shell.

Sindsdien is hij – als adviseur en prive – een frequente bezoeker van het eiland waar hij inmiddels een appartement heeft.

De Boer was onlangs een van de initiatiefnemers om minister-president Rutte op te roepen Curacao, Aruba en Sint Maarten ‘ruimhartig’ te helpen de coronacrisis door te komen.

Bron: Koninkrijk.nu

7 Reacties op “Koninkrijk.nu | Oud VNO-topman Hans de Boer blijkt koper van Plaza Hotel Curaçao

 1. Razendsnel overleden, binnen 24 uur.
  Sterkte voor zijn nabestaanden.

 2. RIP Hans de Boer

 3. Ja ja. Hans de Boer die iets terug wil doen voor Curacao. Dat gelooft toch geen hond. Hij wil hier gewoon geld mee verdienen. En daar is niets mis mee, maar hang dan niet zo’n flauwekul verhaal op. Hans was en is gewoon een zakkenvuller.

 4. Hans de Boer is slim, niet sluw of listig. Vindt dit gewoon, na z’n pensioen leuk project. Watch out voor c cooper, die lust dit niet, zoals bij J G Dekker. Als ‘t moet steekt hij c cooper in z’n broekzak.

 5. Koninkrijk.nu loopt m.i. achter.
  Hans de Boer is tezamen met 2 anderen ontwikkelaar van het Plaza. Eigenaresse is het APC.
  Wie hier nu nog verder over discussieert verdoet veel energy.

 6. Abraham Mossel

  Zoals ik al eerder heb gezegd Hans de Boer is een slimme vos en gewoon een zakken vuller 1e klas, hij is een familie lid van mijn oma.

 7. Ik zij vanaf gisteren tegen een paar bekende,dat het stinkt de manier waarop penshoenfonds regeerde over de aankoop,nu blijkt toch dat Hans de Boer eigenaar is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *