Koeiman: ‘Minister Soaw heeft geen respect’

Archief Foto

Hensley Koeiman: ‘Minister Soaw heeft geen respect’

WILLEMSTAD — Statenlid Hensley Koeiman (MAN) concludeerde gisterochtend tijdens het Statendebat met minister Jeanne-Marie Francisca (PS) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) dat zij geen respect heeft voor het parlement.

Het Statenlid voor de blauwe partij baseerde zich daarbij op het uitblijven van antwoorden van de minister op tal van vragen.

“Het is of dat u geen respect heeft voor het parlement, of het ontbreekt u aan professionaliteit. U heeft een opdracht gekregen die u uit moet voeren. U kunt niet niet op de hoogte zijn van iets. Dat betekent na een periode van zes weken die wij hebben moeten wachten, dat u niet heeft nagevraagd.”

Koeiman liet gisteren duidelijk weten absoluut niet gecharmeerd te zijn van de houding van de minister van Soaw. “Antwoorden geven. Dat is de opdracht.”

Parlementariër Amerigo Thodé (MFK) borduurde voort op een commentaar van Humphrey Davelaar (PNP) die de vergelijking trok met de situatie van Soaw en de gevolgen van een orkaan. Davelaar riep op tot rust in plaats van nog meer onrust. Een sociaal-economische orkaan is het laatste dat Curaçao nodig heeft, zo liet Davelaar weten.

Volgens Thodé was er echter geen sprake van het bijkomen na een orkaan. Eerder, zo zei het Statenlid gisteren, zitten we in een orkaan met een kracht van elf. Middels een schrijven laat Thodé ook weten zich af te vragen wanneer het vervolgdebat met minister Francisca plaats zal vinden. “Wie zal het zeggen?”

Minister Francisca moest zich gisteren in het parlement verantwoorden voor tal van vragen die anderhalve maand eerder al door de Statenleden waren gesteld. Het betrof vragen over de interne gang van zaken bij Soaw, de sociale werkplaats Tayer Social, de ouderenzorg Birgen Rosaria, het minimumloon en het flankerend beleid voor gepensioneerden. De minister vroeg drie dagen extra tijd om de antwoorden te formuleren waar de Statenleden om verzocht hadden.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *