28 C
Willemstad
• vrijdag 24 september 2021 07:55

Laatste reacties

- Advertentie -

Klopjacht naar ‘Poison’

Adrian Santhony Martha
Adrian Santhony Martha

PUNDA –  De politie is naarstig op zoek naar Adrian Santhony Martha, bijgenaamd ‘Venenu’ of ‘Poison’. Hij wordt verdacht van ondermeer betrokkenheid bij de dubbele moord bij luchthaven Hato eerder dit jaar. Er zijn in verband hiermee inmiddels al vier personen aangehouden.

Op dinsdag 15 juli 2014, omstreeks 20.15 uur, vond er op de parkeerplaats van luchthaven Hato een schietpartij plaats, waarbij twee personen -E.A. J. en S.P. A.- dodelijk werden getroffen en zeven andere personen gewond raakten.   Na die schietpartij is er door het Korps Politie Curaçao (KPC) een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart. Onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit team genaamd ‘Hato’, uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht hiervan.

Al snel werd duidelijk dat het vermoedelijk ging om een afrekening in het criminele circuit en die te plaatsen is binnen een al langer lopende gewelddadige vete tussen twee bendes, te weten No Limit Soldiers (NLS) en Buena Vista City (BVC). De twee overleden slachtoffers staan in relatie tot BVC.

- Advertentie -

In het belang van het onderzoek was het tot vandaag niet mogelijk om uitgebreid verslag te doen naar de pers over de onderzoeksresultaten van het TGO ‘Hato’.  Inmiddels is het onderzoek zo ver gevorderd dat het volgende kan worden medegedeeld.

Op 5 en 7 augustus 2014 werden de 24 jarige G.A. G. en de 23 jarige J.C. P. door de politie aangehouden. Beiden worden ervan verdacht dat zij op 15 juli 2014, vlak voor de schietpartij, betrokken zijn geweest bij het op de luchthaven verstrekken of in ontvangst nemen van één of meerdere vuurwapens, die bestemd waren om gebruikt te worden door de twee slachtoffers.   Niet lang na de start van het TGO ‘Hato’ werd al zicht gekregen op de verdachten die bij deze dubbele moord als vermoedelijke daders betrokken zijn. Het betreft een vijftal personen die banden lijken te hebben met NLS.

Vier van de vijf verdachten, die door het OM worden gezien als de daders van de aanslag bij luchthaven Hato, zijn de afgelopen tijd aangehouden op Curaçao. De aangehouden personen worden verdacht van moord cq. (poging tot) doodslag.

Het betreffen J.F. M. (28), aangehouden op 13 september 2014, omstreeks 06.40 uur; G.N. M. (28), aangehouden op 13 september 2014 omstreeks 08.15 uur; R.L. B. (28), aangehouden op 15 september 2014 2014 omstreeks 17.45 uur en R.D.A. M. (27), aangehouden op 19 september 2014 omstreeks 23.05 uur.

- Advertisement -

De vijfde verdachte is nog voortvluchtig. Eerdere pogingen om hem aan te houden zijn tot nu toe niet succesvol gebleken. Het betreft Adrian Santhony Martha, bijgenaamd ‘Venenu’ of ‘Poison’, geboren op 1 november 1989 te Curaçao en wonende te Kaya Poron 10. Er is een opsporingsbericht uitgegaan ter aanhouding van deze verdachte.

De aangehouden verdachten bevinden zich allen in voorlopige hechtenis. Bij verschillende huiszoekingen en inbeslagnames die reeds hebben plaatsgevonden in het TGO ‘Hato’ zijn onder meer vuurwapens, contant geld en verdovende middelen aangetroffen.

Ook op 1 oktober 2014 zijn er nog drie huiszoekingen verricht in woningen die in relatie staan tot de verdachte Martha. Er zijn onder leiding van de Rechter-Commissaris twee woningen in de wijk Koraal Specht en een woning in de wijk Marie Pampoen doorzocht, waarbij onder meer digitale gegevensdragers in beslag zijn genomen.

Het OM en KPC zijn zeer tevreden met het verloop van het onderzoek tot dusverre en verwachten dat het onderzoek binnen afzienbare termijn succesvol kan worden afgerond.

Bron: Tilii

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | RMR vergadert weer over liquiditeitssteun

De Rijksministerraad (RMR) vergadert vandaag weer over de liquiditeitssteun aan Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. De ontmoeting gaat over de 7de tranche...

ParadiseFM | Nieuwe minister Economische Ontwikkeling wil bureaucratie aanpakken

De nieuwe minister van Economische Ontwikkeling Ruisandro Cijntje wil de economie van Curaçao weer gaan stimuleren. Zo maakte hij bij zijn aantreden bekend. Cijntje noemde daarbij de bureaucratie...

ParadiseFM | Èxtra en VPCO distantiëren zich van verdachte video op Facebook

De Èxtra en de VPCO distantiëren zich van een verdachte video op Facebook. Op Facebook circuleert een petitie om een donatie te doen voor de slachtoffers van...

ParadiseFM | Curaçao Tourism Authority gaat onder huidige regering niet door

Er komt geen Curaçao Tourism Authority (CTA) tijdens de huidige regeringsperiode. Dat zei voormalig minister van Economische Ontwikkeling Ruthmilda Larmonie-Cecilia tegen de Amigoe. De nieuwe regering ziet...

AntilliaansDagblad | Extra vluchten naar Bonaire vanuit de Verenigde Staten

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen American Airlines, Delta Air Lines en United Airlines breiden hun vluchten naar Bonaire voor de komende maanden uit. Dat maakt Tourism Corporation Bonaire (TCB)...

NTR | Caribsch Netwerk Churandy Martina over professionele sport Curaçao: ‘Je ziet vooruitgang’

Kim Hendriksen WILLEMSTAD – Het is voor het eerst dat zoveel Curaçaose sporters hebben meegedaan aan de Olympische Spelen in Tokyo: negen kwalificeerden zich tegenover vier in 2016....
- Advertentie -