27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

KLM schuldig aan kartelvorming

 

Bron: Versgeperst
Door: Elisa Koek

versgeperst.com NIEUWS luchtvaartmaatschappij klm helmin Curaçao cooperation agreement bonairexel KLM" style="float:left;margin right:10pxCURAÇAO – “KLM tekende in 2003 een Cooperation Agreement met Dutch Eagle Express en Air Exel”, liet PS-leider Helmin Wiels weten in een persconferentie. De drie maatschappijen zouden op die manier een nieuwe maatschappij wileln vormen om zo de maatschappij Dutch Caribbean Airlines (DCA) weg te concurreren.

- Advertentie -

Wiels schijnt al enige tijd bezig te zijn met een onderzoek naar de activiteiten van KLM rondom BonairExel, de maatschappij die zij wilden vormen. Later ging BonairExel door onder de naam DAE. “Uit de documenten die wij in ons bezit hebben, blijkt dat KLM alles in het werk stelde om de maatschappij succesvol te maken. Ze zouden zelfs toekomstige verliezen van de maatschappij willen overnemen.”

Invloed Wiels vraagt zich af wat de rol van de Nederlandse regering is geweest in dit proces, aangezien zij een grote aandeelhouder zijn van KLM. Ook wil hij weten welke invloed de regering en de maatschappij hebben gehad in de uiteindelijke ondergang van DCA.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

 1. “Wiels vraagt zich af wat de rol van de nederlandse regering is, aangezien zij een groot aandeelhouder zijn?? ”

  Deze informatie klopt niet. Moet Wiels toch weer terug de boeken in 😉

  De nederlandse overheid is in tegenstelling tot de onderzoeksmethoden van dhr. Wiels gelukkig wel erg open. Je kan alle overheidsinvesteringen volgen op de website van het ministerie van Financieen.

  Daarop is te vinden dat de nederlandse overheid 5,93% van de aandelen van KLM bezit. Dus NL is niet bepaald een groot aandeelhouder.
  Daarnaast is, en was ook in 2003 al, KLM onderdeel van Air France-KLM. KLM heeft het minderheidsaandeel van 49% in dit bedrijf. Het overheidsaandeel in KLM AF is dus sechts 2.9%.
  Groot aandeelhouder. ROFLOL

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -