KLM aangeklaagd na overlijden geweigerde vrouw

 
 

Vliegmaatschappij wilde vrouw met overgewicht niet vervoeren

Vilma Soltesz.update

KLM wordt voor de rechter gesleept omdat de luchtvaartmaatschappij vorige maand een vrouw met overgewicht weigerde te vervoeren. De vrouw, die ook ernstig ziek was, overleed kort daarna. Dat schrijft het AD. Haar echtgenoot eist nu zes miljoen dollar smartengeld van KLM en twee andere luchtvaartmaatschappijen.

De 56-jarige Vilma Soltesz wilde na een vakantie in Hongarije terugvliegen naar New York. Volgens de krant kon ze niet mee met het KLM-toestel omdat de veiligheidsriemen niet om haar lichaam pasten en was ze te zwaar voor de twee stoelen waarvoor ze betaalde. Ook Delta Airlines en Lufthansa weigerden de vrouw vanwege haar omvang. Doordat de vrouw niet op tijd terug was bij haar behandelend artsen overleed ze.

‘Nooit aan boord’
De KLM zegt ‘heel erg’ mee te leven met de nabestaanden maar ‘alle moeite’ te hebben gedaan Vilma Soltesz terug te vliegen.
Volgens de KLM is ze nooit aan boord geweest van het toestel.

‘Wij hebben van alles geprobeerd, maar mevrouw paste fysiek niet in het vliegtuig. De kwestie van het verlengstuk van de veiligheidsgordel en haar belasting voor de stoelen speelde nooit, omdat ze überhaupt niet aan boord is geweest’

, zegt woordvoerster Ellen van Ginkel.

Delta Airlines en Lufthansa
Delta Airlines en Lufthansa zeggen eveneens ‘alles’ in het werk te hebben gesteld om haar terug te vliegen.

‘Ook wij waren fysiek niet in staat haar aan boord te krijgen’

, reageert een Delta-woordvoerder.
Enkele dagen later kreeg het echtpaar volgens advocaat Peter Ronai van het gerenommeerde kantoor Ronai & Ronai, te horen dat ze terug konden vliegen vanaf Wenen, maar toen was het al te laat.

‘De echtgenote van mijn cliënt was te ziek om nog te vliegen.’

Geen bezoek aan ziekenhuis
Hij bevestigt berichten dat Vilma steeds zieker werd, maar desondanks geen ziekenhuis opzocht.

‘Mijn cliënt en zijn vrouw hadden geen vertrouwen in de medische zorg in Hongarije, die weinig veranderd is sinds de val van het communistische bewind. Bovendien kende niemand daar het langdurige ziekteverleden van mevrouw en zouden ze onder tafel geld hebben moeten betalen dat ze niet hadden.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *