27 C
Willemstad
• zaterdag 8 mei 2021 23:35

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaCS | 1e Editie KLM Curaçao Marathon

CS | 1e Editie KLM Curaçao Marathon

Precies Over Één Maand De 1e Editie KLM Curaçao Marathon Met Ook 5 Km En 10 KM (Walk & Run)
Precies Over Één Maand De 1e Editie KLM Curaçao Marathon Met Ook 5 Km En 10 KM (Walk & Run)

WILLEMSTAD (KLM) — Volgende maand vindt op zondag 30 november 2014 de eerste editie plaats van de KLM Curaçao Marathon.
Een primeur op het eiland. Dit hardloopevenement is voor jong en oud, lokaal en internationaal en voert langs een bijzondere route.

Goed om te weten is dat voor iedereen die wil meedoen aan de KLM Curaçao Marathon er een geschikte afstand beschikbaar is: 5 km “walk & run”, 10 km “walk & run”, halve marathon, hele marathon en een duo marathon en de 15 km trail.

Interessant internationaal deelnemersveld
Race Director Willem Cordilia en President van de Curaçaose Atletiek Bond is erg enthousiast over de grote interesse uit het buitenland. Op dit moment hebben zich ruim 500 deelnemers ingeschreven. Uit maar liefst 16 verschillende landen. Ruim 200 deelnemers voor de lange afstanden , hele en halve marathon, en ruim 30 deelnemers voor het nieuwe en opkomende onderdeel Trail, waarbij men eigenlijk ‘off road’ hardloopt. Natuurlijk zijn wij verheugd met het aantal internationale inschrijvingen, maar Cordilia wenst te benadrukken dat het evenement natuurlijk open is en ook bestemd is voor alle (hard)lopers op Curaçao! Dus wil alle hardlopers aansporen om deze unieke kans niet voorbij te laten gaan en zich nog op tijd in te schrijven.

Ook voor de 5 KM en 10 KM (Walk & Run)
Kees van Muiswinkel (Chairman) geeft verder aan dat de internationale titel KLM Curaçao Marathon beslist niet betekent dat dit sportevenement alleen voor professionals is of dat men alleen kan deelnemen aan de hele of halve marathon. Het leuke van dit internationale marathon evenement is dat je ook kunt deelnemen met de kortere afstanden 5 KM en 10 KM en samen loopt met de marathonlopers en ook samen finisht. Precies zoals de grote internationale marathons zoals in New York, Parijs, London en Amsterdam worden georganiseerd.

Unieke tijdsregistratie
De organisatie is druk bezig met het neerzetten van een top hardloopevenement dat voldoet aan de internationale standaarden. Zo is er voor elke deelnemer een ‘state of the art’ individuele tijdsregistratie met een computerchip. Elke deelnemer kan erna op internet de eigen tijd bekijken. Elke deelnemer ontvangt een medaille en Event T-shirt ter herinnering. Uiteraard zorgt de organisatie voor voldoende waterposten, medische verzorging en staat de veiligheid van alle deelnemers op de eerste plaats. Het geheel zal in Curaçaose sferen worden aangekleed, zodat het ook een mooie promotie is voor Curaçao als sportieve vakantiebestemming.

Schrijf je nu gemakkelijk in!
Deze week wordt het startschot gegeven van de campagne voor inschrijving van de deelnemers woonachtig op Curaçao. Naast de mogelijkheid om online in te schrijven via klmcuracaomarathon.com kan men zich elke dag tijdens kantooruren persoonlijk inschrijven en betalen bij Dagblad Amigoe te Scherpenheuvel. Tevens maakt men kans op het winnen van gratis vliegtickets per Insel Air! Dus wees er snel bij.

De tarieven
De tarieven voor dit bijzondere internationale hardloopevenement zijn 5 KM ( 25 nafl ), 10 KM (25 nafl ) , halve marathon (35 nafl  ) , hele marathon (45 nafl) , duo marathon ( 65 nafl ). De prijzen zijn wel inclusief: tijdsregistratie, medaille, Event T shirt, waterposten en gehele organisatie.

Route
Een bijzondere route is uitgestippeld. Start punt is het Lions Dive & Beach Resort. De halve en hele marathon voeren deelnemers langs de waterkant van Curaçao, over de beroemde Koningin Emma pontonbrug. En over de Koningin Julianabrug – de hoogste brug in de Caribbean op 56,4 meter boven zee, waar normaal gesproken niemand overheen mag lopen. Ook de beroemde handelskade maakt deel uit van de route.

Aftrap en afsluiting
De avond voorafgaand aan het evenement is er een traditionele Pasta Party, deze eerste editie bereid met medewerking van sterren chef en marathonloper Pascal Jalhay. Men kan ook kaarten voor de pasta party reserveren. De finish en after party wordt gevierd op een van de populairste standen van Curaçao, Seaquarium Beach bij Chill, met de gehele dag diverse DJ’s en life Music i.s.m. Dolfijn FM en Curom Broadcasting.

Internationale deelnemers
Voor de internationale deelnemers bieden de Official Travel Partners Kuoni | Tenzing Travel en Does Travel & Cadushi Tours nog aantrekkelijke last minute reisarrangementen inclusief gegarandeerde startbewijzen en speciale services. Wie met KLM vanuit Europa vliegt of regionaal met Insel Air geniet bovendien speciale kortingen en services.

Organisatie
Stichting Run in the Sun organiseert het loopevenement, in samenwerking met het Curaçao Tourist Board (CTB), de Curaçaose atletiekbond, Curaçao Hospitality & Tourism Association (CHATA) en de Guardian Group. Tevens zal de Koninklijke Nederlandse Marine de organisatie en in het bijzonder de 15 km Trail ondersteunen.

De stichting heeft als doel: de hardloopsport bevorderen voor jong en oud op Curaçao. De positieve invloed van sport en hardloopevenementen kan immers bijdragen aan een verbeterde verhouding tussen bevolkingsgroepen, het stimuleert een gezonde levensstijl en bevordert het toerisme naar Curaçao.

Goede doel
Gekoppeld aan de KLM Curaçao Marathon 2014 heeft de Stichting Run in the Sun het goede doel “Run 4 Shoes!” geïnitieerd. Elke loper kan bij inschrijving een donatie doen en in elk participerend hotel sportschoenen voor kinderen op Curaçao doneren.

Sponsoren
KLM is titelsponsor van het evenement. Hardlopen is een geliefde sport bij veel KLM’s trouwste klanten. De sport wordt steeds populairder en is voor reizigers overal ter wereld te beoefenen. KLM hecht bovendien veel waarde aan de maatschappelijke rol van het evenement, dat jong en oud stimuleert tot een gezonde en actieve levensstijl. Bovendien vliegt KLM eind 2014 al 80 jaar op Curaçao.

Andere partners zijn: Curaçao Tourist Board, Curaçao Hospitality & Tourism Association, Insel Air, Intertrust, Janssen de Jong Groep, Maduro & Curiel’s Bank, Lions Dive & Beach Resort, Kuoni Nederland, Does Travel & Cadushi Tours , Guardian Group en Cavalier.

Website: www.klmcuracaomarathon.com
Facebook: www.facebook.com/klmcuracaomarathon.

Bron: Caribseek

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties